Jump to content

Архимандрит Сава Јањић: С Богом се није играти!

Оцени ову тему

Препоручена порука

@obi-wan, нисам генерално песимиста, само мислим да се ово неће завршити повољно по наш народ који живи доле. Може ли тако? :)

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Lady Godiva рече

Не мислим на то. Једноставно људима је мозак испран. Рећи ће: „Ето Вучић је извукао највише што је могао. Па он ради читав дан и ноћ за наше интересе, не би он издао. Он је довукао силне фабрике, у Биселу спава на поду. Нема кад да једе да би извукао нешто од Ангеле. А тамо неки поп с Косова лаже јер је потплаћен. Знаш сви ти попови су лопови, еси чито у Блицу и Телеграфу шта све раде брадоње..."

Значи имаш године медијске кампање, излуђивање и креирање фиктивне реалности. Просто мислим да људи више не умеју да мисле својом главом.

Razumem

Sve više uviđam tu pojavu, ali što kaže Wheeler Tex i BaneL, ne smemo da popustimo makar u svom malom svetu da "eto"

Razmišljam gde ima slučaj da "tudje nećemo a svoje dajemo"!

Sad će neko reći pa nismo jaki kao Izrael koji se iz ničeg posle ww2 izdigao do trna u oku svima ukrug, plus okružen sve samim frendli zemljama...ali grizu ljudi!

Tačerki se smejali Amerikanci što se kači oko nekih Foklanda a onda ona pitala njih "a dal biste dali Havaje?"

A mi ni manje ni više nego izvorište

Ne bih da se busam u grudi i da pišem neke parole ali na nama "normalnima" je da utičemo kolko možemo da drugi ne budu izmanipulisani i malodušni.

A to što se mister X muči i žrtvuje to treba tako demistifikovati običnom građaninu, da nema pravo niko da njime manipuliše i manipuliše i.....manipuliše jeftinim paćeničkim forama!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драшко рече

manipuliše i manipuliše i.....manipuliše jeftinim paćeničkim forama!

DkOgGIcW4AINQ2i.jpg

Posledice! Ukoliko stvari ostanu kakve su danas, bez suočavanja sa ovim pitanjem, u narednih devet godina Srbija bi na političkom, ekonomskom, demografskom i drugim poljima pretrpela strašne gubitke  - izvor KURIR

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Lady Godiva рече

@obi-wan, нисам генерално песимиста, само мислим да се ово неће завршити повољно по наш народ који живи доле. Може ли тако? :)

Ne, taman posla. Ako tako mislimo, to znaci da konacno odustajemo od nade na dobar ishod, a to nije ono sto nam treba.

Normalno, niko ne brani da ti mislis sta ti se misli, samo kazem kakvo treba da je u osnovi hriscansko gledanje na sve to. Jer, cinjenica je da su ljudi (i nasi, iz naseg naroda) kroz istoriju prolazili i kroz mnogo gore periode neopisivih stradanja, pa su i tad - i posebno tad - sacuvali taj vecni optimizam, jer je on prosto zdrav vazduh ljudske duse.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, АлександраВ рече

DkOgGIcW4AINQ2i.jpg

Posledice! Ukoliko stvari ostanu kakve su danas, bez suočavanja sa ovim pitanjem, u narednih devet godina Srbija bi na političkom, ekonomskom, demografskom i drugim poljima pretrpela strašne gubitke  - izvor KURIR

22 трилиона милијарди евра!

А "разграничење" би одмах донело 88 трилиона милијарди и бдп пораст од 3546429%.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

22 трилиона милијарди евра!

А "разграничење" би одмах донело 88 трилиона милијарди и бдп проаст од 3546429%.

:trtmilo:   ... ( :smeh1: ) ... 

Подели на овим сајтовима

"Vučićeva ekipa je sinoć uredno hakovala i oborila sajt pravoslavne Crkve "Pouke.org", iz razloga što su prenosili šta se to zaista dešava na Kosovu, uz realne izjave ljudi koji dole žive. U Srbiji izgleda vlada gora cenzura nego pod Staljinom i Mao Ce Tungom.

Sad me zanima da se jave svi ovi koji su kmečali kako im je falila slobda govora u Titovoj Jugoslaviji, nešto su mi se ućutali. Jedno istraživanje je pokazalo da je na vrhuncu Titove vlasti, pedesetih godina prošlog vijeka, list "Politika" pomenuo tita 70-tak puta, od toga nekih deset posto članaka u pohvalnom kontekstu. Prošle godine taj isti list je pomenuo Vučića više stotina puta, od toga preko stotinu puta u pohvalnom kontekstu.

Budući da sam devedesetih bio aktivni učesnik studentskih protesta protiv Miloševića, da iskoristim priliku da pitam:
na Slobu smo za daleko manju cenzuru (a Vučić mu je bio tad ministar informisanja) izlazili u desetinama hiljada na ulice, protestvovali, blokirali saobraćaj, dizali revoluciju. 
Jel moguće da sad, kad je na vlasti ovaj žvaljo koji je gori fašista od Slobe i kompanije zajedno, nikom ništa ne smeta i svi su preko noći postali zadovoljni? 
O čemu se radi?"

...

https://www.facebook.com/arsen.carkic?hc_ref=ARRdNGthvQr6o3yt1GIYfBiXQhkfxNX8WB86CXAJpbyLegcITRWFOm3OCIIpAkkZaZ8&fref=nf

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, obi-wan рече

Vučićeva ekipa je sinoć uredno hakovala i oborila sajt pravoslavne Crkve "Pouke.org", iz razloga što su prenosili šta se to zaista dešava na Kosovu, uz realne izjave ljudi koji dole žive. U Srbiji izgleda vlada gora cenzura nego pod Staljinom i Mao Ce Tungom.

Mamma mia,....ajd, ljudi, sto smo pisali, pisali smo, ....da se pozdravimo,.... :))

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, АлександраВ рече

- izvor KURIR

Ужас шта се све пише...

Зато ја верујем само Информеру.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, АлександраВ рече

DkOgGIcW4AINQ2i.jpg

Чуо сам за једну живуљку, мрмота...

Који уме да замота чоколадице...

Бај д веј, неодговорна политика је дозволила Шиптарима да у Нишу добијају и л.к., пасоше и таблице Србије.

Глупани су хтели да се играју п/доказивања свету да су то наши грађани. А ови су тиме добили одрешене руке да крвавим новцем купују земљу и у Србији. НА ОВО НАС НИКО НИЈЕ ТЕРАО СА ЗАПАДА. Данас Срби доле морају имати л.к. Косова, без пара и права. Косовске таблице мирно пиче по црногорском приморју. Бусеве сам видео са екскурзијама по Немачкој. Пасоши им плове по свету.

А АВ помиње Врање до кога су их он и Дачић сами довели.

Не, нисте ви то почели. Али је срамотно да сте успешно довршили, вадећи се да су други почели. Највећи степен слепила и бруке. Ту срамоту ћете заувек носити, јер сте - свесни наслеђа - преузели одговорност.

Јбг, и Лазар је знао шта има у наслеђе, па се није одрекао Косова јер ће му наталитет, инвестиције и БДП пасти. Ту је квака.

Оно што је симптоматично за Косово је:

Статистика неумољиво каже да који год је господар Србије, добар или лош, желео да реши питање Косова доживео је декапитацију. Неки на вечну славу, неки на вечну срамоту.

Наградно питање гласи - како су се постављали они који су сачували главу?

Хинт: и св Ап. Павле је молио Бога да се ослободи жалца Сатаниног у телу... Неверујући и називно верујући ово никако не могу сконтати...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...