Bokisd Написано Август 8, 2018 Пријави Подели Написано Август 8, 2018 Ma, sta fali, malo 'mracnjastva' i treba da bude,....kako bi ovi pisali o ljubavi, ako ne postoje oni koji mrace,... Исток је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Август 8, 2018 Пријави Подели Написано Август 8, 2018 Mračnjaci su oni koji u svemu vide mračnjaštvo. Na taj način projektuju svoj nerešeni mrak, svoje nerešene misli. Najčešće se navaljuju na jeftine stvari, zicere. Ne umeju da odu korak dalje od onoga što im se na keca nametne. Generišu "probleme" i siluju druge. Obrišu znoj o onog koga treba da vole. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 8, 2018 Пријави Подели Написано Август 8, 2018 Па сигурно нећу да окелембесим намргођену фацу јер у току службе осетим страх. Смејање је здраво и потребно свима поготово новајлијама у вери. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2018 Дај ми, Боже, радости Дај ми, Боже, радости. Ставиле ми бриге руке у окове, те не могу подићи дланове, запљескати и грлити се пуна срца. Ту је, преда мном, демон сутрашњице. Његово је лице страшно, јер је невидљиво, непознато, и ја га чиним све ужаснијим и мрачнијим. Његово лице је сваки мој страх и неизвесност; његова гримаса је моје тамно огледало, мој грех маловерја; црвоточина сумње у све туђе и све своје. Демон сутрашњице ми једе наду, а данашњица без наде није живот, те више не живим, но стрепим - не радујем се, но страхујем. И хулим, страшно хулим на дар живота. Дај ми, Боже, радости. Маловеран сам и преплашен. Пружи руку да не потонем у олуји светова, знам да то можеш и да си ме и раније спасао од мене самог. Дај ми, Боже, радости, јер не може човек бити жив без ње. И даље верујем у насмејаног Бога. Једино Он уништава демоне сутрашњице и шаље анђеле радости, изнова, свакодневно. Радујмо се и веселимо се. http://avdenagom.blogspot.com/2018/04/blog-post_18.html Veliki Marko, АлександраВ, ronin and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 On 8.8.2018. at 17:42, Нифада рече Не знам да ли се може приметити доминантно присуство у Цркви оних које би могли назвати тако-мрачњаци.А поред њих имамо те радосне,насмејане.Мислим да оно што може да стоји јесте одсусутво свести о заједници,али истинској заједници.Ако имамо прилику да сретнемо насмејане хришћане у Цркви,који граде неки свој индивидуални статус или имамо групице унутар заједнице Цркве,онда ја у не видим неку разлику између радосних и мање радосних.Иначе,у свету можемо видети жељу да се неко представи као happy,јер жели да остави лепу слику о себи,а омаловажава друге,нпр.Више волим да сретнем хришћанина,човека у Цркви,који је заинтересован за мене,који ми се обрадује када ме види,и да узвратим на исти начин,па макар био и нерасположен.Данас се популарише човек који се шали као антрополошки идеал,а не човек који воли.Наравно да треба ширити један позитиван став прем о животу,али не остајати само на нивоу форме,него се дотицати суштине. Čovek koji voli nosi u sebi jevanđelsku radost. To ne znači da je hipik ili Jova Radovanović, pa da se klembelji i zeza, već da ima RADOST KAO STANJE DUHA. Čovek koji voli je bio i ostaće antropološki ideal, ali takvog nema, ako u sebi nema srdačnost i radost prema susretu. Opet, ne happy happy joy joy holivudski ideal sreće, već tihu i uvek prisutnu radost zahvalnosti na drugom. Trifke, Рапсоди, obi-wan and 4 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 Један мали прилог теми Отишао неко мени близак давно, давно има томе већ скоро 20 година у један наш манастир у Војводини по први пут и сав се упреподобисао, мисли, сад ће тамо монаси да га бомбардују страшним темама, поучавањима , преподобисању....кад оно тамо почели да му пуштају смешне клипове преко нета....не памти када се слађе исмејао. ............., АлександраВ, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 On 8.8.2018. at 23:21, JESSY рече ... Trifke, Milica Bajic, ............. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 Оби, ти нешто напрасно побелео ..... АлександраВ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 27, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 6 минута, Рапсоди рече Оби, ти нешто напрасно побелео ..... ćuti, super mu je avatar sada... АлександраВ, obi-wan and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 7 минута, Рапсоди рече Оби, ти нешто напрасно побелео ..... ... https://en.wikipedia.org/wiki/Endor_(Star_Wars) Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 Мислим да је све истина што је @JESSY навела, само ми фали ту оно да и сами бирамо шта ћемо видети - у цркви, на улици и сл. Мени је рецимо довољно да угледам макар једно позитивно лице да ми сва остала постану невидљива и баш се трудим да сачувам тај осећај. Признајем, понекад је баш тешко, поготово када због тога што ми је немирно дете од две и по године почну превртања очију, неки коментари и сл. Али чак и на то ми је опет лакше да одаберем да видим Светлост. ............., Vladan :::. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 27, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 56 минута, Milica Bajic рече сами бирамо шта ћемо видети - у цркви, to niko ne spori...pravilo vazi za sve u zivotu... ali ovde hocemo da naznacimo postojanje mracnih lica u crkvi, a ne bi trebalo da ih ima... Trifke and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 1 hour ago, Milica Bajic рече поготово када због тога што ми је немирно дете од две и по године почну превртања очију, неки коментари и сл. Па шта ћеш... када немају светитељске молитве да кроте дивље животиње и смирују децу... Milica Bajic, АлександраВ and ............. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 22 минута, JESSY рече ali ovde hocemo da naznacimo postojanje mracnih lica u crkvi, a ne bi trebalo da ih ima... не могу сада да будем сигуран али мислим да је негде св. Јован Златоусти или неко други писао о томе још у оно време пре 1600 година АлександраВ, ............. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 33 минута, JESSY рече to niko ne spori...pravilo vazi za sve u zivotu... ali ovde hocemo da naznacimo postojanje mracnih lica u crkvi, a ne bi trebalo da ih ima... Е сад би ти сигурно боље одговорио неки теолог (мислим да је корисна подела људи по стручности) зато што има и оно да ће се у последњим временима и у цркви налазити свашта, није тајна да улазе и саме слуге антихриста, тако да таква лица на литургији мени нису чудо. Једном ми је баш засметало рецимо када сам неке некрштене замолила да тражимо благослов да присуствују крштењу а они се томе презриво насмејали. Ипак сам се сама обратила свештенику поводом тога, фамилија су, а он ме најтоплије замолио да не бринем. И стварно сам престала да бринем, гледам своја посла. Ако он као свештеник може да поднесе ту енергију, мени је онда тек мала маца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука