Jump to content

"Мрачњаци" у Цркви

Оцени ову тему

Препоручена порука

Delim ljude na "prija mi" i "ne prija mi"

Imam predrasuda i na liturgiji vidjam ljude kojima ne bih prisao da se druzimo i razgovaramo, a ima i onih koji su totalno opusteni a nista manje verujuci.

E sad, ko sam ja da procenjujem, ali je istina da ne mozemo da pobegnemo od sebe i mislim da ne treba posto poto sa svakim imati komunikaciju,  pogotovu ne dublju.

Neko ti ne prija, i kraj! Ako je mracan, strog, sav "ispravan"...nema pravo da te tera ili utice na tebe da budes i ti takav. U svakoj parohiji ima ljudi koji mogu da nam prijaju, neka je i par njih, sasvim dosta. U mojoj parohiji, imam utisak, da dosta ljudi nema potrebu da ti kaze dobar dan, kad te vidi, da si neko potpuno maltene stran za njih, a videli su te iks puta, iako ja nisam mnogo redovan. Ima par njih koji se uvek jave i osmehnu.

U sustini, svako treba da fura svoj fazon. Ako sam ja ok sa sobom, boli me uvo sta ce ko da misli.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, ............. рече

Ја опет велим, радост је стање духа, то није исто што и срећа.

Kljucna cinjenica koja, na zalost, mnogim Hriscanima uopste nije jasna.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

По природи, мене је лако насмејати.

Не стојим мирно, врпољим се ко дете, онда се деси да ухватим мимику појаца и да почнем. Једном приликом је била беседа баш на ову тему - 

"Смех није грех" - укратко речено.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ako je neko mračan, treba se uvek pitati zašto je mračan. Teško da je sam po sebi mračan, nego će da ima, ili barem misliće da ima gomilu problema. I ako mu pomaže da bude mračnjak, neka je tako. Setimo se apostola Pavla kada govori o postu i da neko posti a neko ne posti.

Odatle se i ja mučim u poslednje vreme. Jer čovek sa verom može sve da izdrži. Ali bez vere čovek može sve da ima u ovome svetu i sve mu to neće biti dovoljno, najkasnije kada realizuje da je život u ovome veku prolazan i da dolazi trenutak kada više odlazi nego što dolazi.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, sanja84 рече

neki placu ceo zivot a sveti ljudi su bili. mnogi sveci se nisu usudjivali da traze nestk od ljudi sto sami nisu ispunili....

Па да али такви су углавном плакали у својим келијама а пред људима били су радосни и благи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Dragi рече

Ako je neko mračan, treba se uvek pitati zašto je mračan

e, to je sad vec druga tema...:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 1.9.2018. at 13:27, JESSY рече

e, to je sad vec druga tema...:)

Гледано да ових дана, често чујем Христос Васкрсе радости моја... и читам чланке о Васкрсењу... моје је да повучем шта сам рекла. Али ипак сматрам да не треба да се превише опуштамо и оправдавамо своје падове са идејом о милостивом Богу.. Мислим Бог и јесте милостив... само понекад морамо бити и озбиљни кад ситуација захтева. То је онако моје мишљење...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sanja84 рече

само понекад морамо бити и озбиљни кад ситуација захтева

naravno

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 1.9.2018. at 11:57, Dragi рече

Odatle se i ja mučim u poslednje vreme. Jer čovek sa verom može sve da izdrži. Ali bez vere čovek može sve da ima u ovome svetu i sve mu to neće biti dovoljno, najkasnije kada realizuje da je život u ovome veku prolazan i da dolazi trenutak kada više odlazi nego što dolazi.

Па ти снажније веруј. :)

Подели на овим сајтовима

" Радост, ако није радост СВИЈУ нас, ако моја радост не радује друге, она ни мене не може да радује. Може да ме превари, може да ме заведе, али није моја радост. То ће се пројавити прије или касније, не само што није радост, него је одрицање - радујем се ја и моја екипа, ја и моја партија, ја и моје друштво ".  О. Рафаило Бољевић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...