Jump to content

Sta je prava ljubav?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Права љубав ти је када ти неко украде осмех а ти се и даље смејеш:)

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

To je nesto slicno deda mrazu, postoji ako verujes u nju, i ne postoji ako ne verujes. :)  Svi je traze i cekaju da padne sa neba bez truda i pozrtvovanja, grade kucu na blatu umesto na kamenu pa su posle nesrecni kad se kuca srusi. Ko im je uopste rekao da prava ljubav i sreca padaju sa neba, odakle ta nerealna ocekivanja.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Prava ljubav je iskrena ljubav prema Bogu i sebi koju zelis da delis sa nekim. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Моја вечита инспирација...

“Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи. 
Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, Не радује се неправди, а радује се истини, Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо; А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете 
размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав.“

Подели на овим сајтовима

samo bezuslovna....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

И до ње се долази трудом и жртвом борећи се са самољубљем. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Права љубав је она која не пролази.Има много правих љубави у покушају.Само она љубав која се изгура до краја је у ствари Љубав.:mazenje:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Mali Marko рече

Права љубав ти је када ти неко украде осмех а ти се и даље смејеш:)

Istovremeno - to je i najtacnija definicija piraterije...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

Istovremeno - to je i najtacnija definicija piraterije...

У овом случају,украсти некоме осмех или украсти некоме  срце не би требало да значи исто као и украсти некоме новац нпр. "Украсти"некоме срце значи пажљиво га чувати,унедрити га у својим грудима, а не, ставити у џеп  .

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Нифада рече

У овом случају,украсти некоме осмех или украсти некоме  срце не би требало да значи исто као и украсти некоме новац нпр. "Украсти"некоме срце значи пажљиво га чувати,унедрити га у својим грудима, а не, ставити у џеп  .

Poenta je bila da kod piraterije ono sto "ukrades" i dalje ostaje kod vlasnika, samo ga sad imas i ti... malo je zavucena fora, u drugom planu je...

U svakom slucaju, piraterija je losa, i mi se time ne bavimo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, emilija рече

Meni je ljubav  admirala Kolcaka prema zeni njegovog prijatelja najlepsi primer prave, ciste bezuslovne ljubavi kroz davanje i zrtvu...oda ljubavi:)

Film je fenomenalan.

Auuh, ljubav prema zeni svog prijatelja prava i cista ljubav... Hmmmm

Diskutabilnooo.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...