Натан Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 4 минута, АлександраВ рече Неслагање са нечијим мишљењем није разлог за етикету "розе хришћанина". Гледамо један диван снимак и на другој страни улетимо у етикетирање "пинк православаца". Зашто? Зато што сам осветољубив и враћам за све оне прозивке са тема о ''мрачним'' светим оцима, руским духовницима, поменутим нашим монасима итд. :-Д Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 1 минут, todor рече Песма је депресивна да нема даље. Јеси слушао некад канон на исход душе? "...кад умрем баците ме псима..." и слично "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 30 минута, todor рече Од сада више на сматрам свој коментар комплетним све док форумашица Годива не удари ''палац на доле'' хД Тимски рад Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 9 минута, Ведран* рече Јеси слушао некад канон на исход душе? "...кад умрем баците ме псима..." и слично Јесам канон за упокојене, ако је то-то. Звучи као и свака молитва, утешно, пуно вере и наде у вечни живот. У реду је ако неко из оваквих песама извуче поруку која га мења на боље, немам ништа против, али сматрам да Православље има тако богато предање да су обраде страних рок балада стварно сувишне у мисионарењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 Некоме се свиђа ова музика, некоме не. Некоме се свиђа ова обрада, некоме не. И то је ОК. Што се тиче музичког укуса. Али, овде је изгледа најважније да се прокоментарише шта би неки старац рекао, о "циљу и идеалу монаштва", оно како ми видимо, како ми замишљамо, како ми мислимо да је добро, како ми показујемо да се боримо за веру бранећи је од тих истих монаха, молитвеника наших, зато што певају? Свашта. Монах је човек. Свештеник је човек. Њихов је избор, њихов пут. Што се мене тиче, свака част оцима. Овим видеом пригрлили су многе. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 15 минута, todor рече сматрам да Православље има тако богато предање да су обраде страних рок балада стварно сувишне у мисионарењу. Да ли је ово било мисионарење или просто два монаха у неформалном издању, тј опуштени уз гитару? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 6 минута, АлександраВ рече Монах је човек. Свештеник је човек. јеси сигурна? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 19 минута, todor рече Јесам канон за упокојене, ако је то-то. Није то. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 2 часа, Августин рече И ја мислим да је тако али да се од тога прави нека идеологија и уметност смешно је. Wow. Ни мање ни више него читава идеологија се направи око ове двојице!? АлександраВ and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 21 минута, АлександраВ рече Али, овде је изгледа најважније да се прокоментарише шта би неки старац рекао, о "циљу и идеалу монаштва", оно како ми видимо, како ми замишљамо, како ми мислимо да је добро, како ми показујемо да се боримо за веру бранећи је од тих истих монаха, молитвеника наших, зато што певају Osecam se prozvanim Puna vest, govori, da monasi redovno sviraju gitare i rokenrol. ( iz tog ugla gledam na ovu stvar ) Mislim, bio sam i na Svetoj Gori, gde neki monasi, nisu vise videli spoljasnji svet od kada su stupili na tlo Gore ( po 50. godina ).Iz te perspektive ( ideala ) moze da se komentarise i 'svirka' ovih monaha. Moze, da se posmatra i iz neke druge ( perspektive ) Recimo, vodja arinajizma, Arije, je bio vrlo vest i talentovan za pisanje pesama, tako je i napisao citavu kniigu u kojoj je u pesmama velicao svoju jeres i pogresno ucenje o licnosti Isusa Hrista. Sv. Grigorije Bogoslov , da bi odbranio ortodoksna ucenja,takodje je pisao pesme u kojima je kroz stihove objasnjavao dogmatiku i veru crkve. Moze i kroz muziku da se na odredjeni nacin, misionari pravoslavlje. Bilo bi, dobro i mnogo lepo, kada bi takav bio slucaj i sa ovim monasima. Nadam se je tako, iako, meni deluje, da je ovo cisto vid neke njihove relaksacije i opustanja uz odredjenu muziku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 7 минута, Ведран* рече Да ли је ово било мисионарење или просто два монаха у неформалном издању, тј опуштени уз гитару? Да, њих двојица неформално, они само свирају и не мисле вероватно да раде нешто више од тога, него видиш да су људи изашли са мишљењем да је таква врста ''мисије'' потребна Цркви, да привуку младе, то је више него смешно, а са друге стране то су углавном они који мисле да су ''хардкор'' монаси антипропаганда за Цркву. Августин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 8 минута, Bokisd рече Osecam se prozvanim Ма не, нисам прозивала, само сам навела можда баш твоје речи. Знаш како, свако има свој пут, како ти и ја, тако и овај или онај монах, нпр. Зашто бисмо тражили њихову идентичност, прекопираност? Зашто би сви они били попут овог или оног старца, када се ни тај (неки) старац није ни мени ни теби 100% "отворио". Не знамо ми много тога. А волели бисмо. Друго, без обзира да ли су само сели и свирали или имали неку другу идеју, успели су једно засигурно - људи су се у коментарима баш лепо "избацили", свако је коментарисао овај видео онако какав јесте :) Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 1 минут, todor рече Да, њих двојица неформално, они само свирају и не мисле вероватно да раде нешто више од тога, него видиш да су људи изашли са мишљењем да је таква врста ''мисије'' потребна Цркви, да привуку младе, то је више него смешно, а са друге стране то су углавном они који мисле да су ''хардкор'' монаси антипропаганда за Цркву. Па не знам, ваљда би их требало питати шта тачно мисле под тим "мисија". На пример, и ја мислим да је, између осталог, и ово мисија. Али мисија у оној мери у којој је наш живот мисија по речи "да се светли светлост ваша пред људима...". Тако и нека богочежњива душа која је разочарана светском сујетом (а ова врста музике привлачи много таквих) можда чује и нову и хришћанску интерпретацију ове песме "расипања љубави", и бесмисла мимо Бога па се обрати. Они просто свирају, немају разрађен мисионарски план... Дакле, то су спонтане ствари, а не неки разрађени систем мисионарења хеви метал музиком. Мени ово изгледа просто као нормалан живот. Монаси и јесу позвани да "осољавају тесто". Па и овај свет да зову у загрљај Божији. Да на сваку назнаку богочежњивости у свету показују на Христа. А у овој конкретној песми има богочежњивости и ламента над бесмислом. И нису сви монаси ни пустињаци, отшелници, затворници, тиховатељи, ни светогорци, као што ни сви међу нама овде нису свакодневно у Цркви. Али смо сви (већина, јер има и атеиста) Хришћани. И нико од нас (осим ако неко није изгубио разум) не може да каже ко је међу нама већи и бољи Хришћанин, па тако ни монах. Да ли је то неки светогорски отшелник или тумански монах гитариста, судиће неко други. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 2 минута, АлександраВ рече Не знамо ми много тога. А волели бисмо. Александра, јел могу да те преформулишем? Не знамо ми много тога. А мислимо да знамо. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 15 минута, АлександраВ рече Ма не, нисам прозивала, само сам навела можда баш твоје речи. Знаш како, свако има свој пут, како ти и ја, тако и овај или онај монах, нпр. Зашто бисмо тражили њихову идентичност, прекопираност? Зашто би сви они били попут овог или оног старца, када се ни тај (неки) старац није ни мени ни теби 100% "отворио". Не знамо ми много тога. А волели бисмо. Друго, без обзира да ли су само сели и свирали или имали неку другу идеју, успели су једно засигурно - људи су се у коментарима баш лепо "избацили", свако је коментарисао овај видео онако какав јесте Slazem se, moze se i tako gledati na svirku. Slazem se i sa tim da nismo svi prekalupljeni, pa, moze i neko, onako, neko , ovako, da se zainteresuje za veru. Recimo, skoro sam citao, tamo neki paganski hram, kada je srusen ( kako kazu u filmovima, od besne horde hriscana,...... ), na ostacima velikih blokova kamenja, pojavio se znak krsta. I, bila rasprava, pagani se upirali da pokazu da je slucajnost, hriscani kao znak istinitosti nase vere, ....i, poenta svega, jeste, da su mnogi od naroda ( cak i samih pagana ) poverovali u cudo javljanja krsta kao znak Bozije projave istinitosti hriscanstva i tako su na kraju postali i hriscani.... hepiend,... Cudni putevi Gospodnji,.... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука