Jump to content

Пожар у Грчкој - Божја казна???

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Маријана91 рече

Ау друже који немир. Немој тај бес на Божија дела. Па и да је лаж, мени је лепо да верујем да Бог оставља овакве трагове, ово у мени сигурно не буди бес и осуду. Та настрадала деца су сада са драгим Господом Богом, баш зато што су невина. Који је твој циљ на овоме свету, да заслужиш Царство Небеско, или да задовољиш овоземаљске потребе? Или не знам ни саама, не ваља ти тај немир. 

Ma joj bre kakav nemir nemoj mi te monaske fraze....ajde vjeruj šta hoćeš, tj kako ti je na srcu.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Маријана91 рече

Ау друже који немир. Немој тај бес на Божија дела. Па и да је лаж, мени је лепо да верујем да Бог оставља овакве трагове, ово у мени сигурно не буди бес и осуду. Та настрадала деца су сада са драгим Господом Богом, баш зато што су невина. Који је твој циљ на овоме свету, да заслужиш Царство Небеско, или да задовољиш овоземаљске потребе? Или не знам ни саама, не ваља ти тај немир. 

Да ли би исто овако писала да је, далеко било, неко твој страдао?

Подели на овим сајтовима

@Милан Ракић  Прочитао сам ово што си написао и одмах сам се сетио како се куће граде уз реку Саву иза блока 45, у кориту савског насипа. Не дај Боже несреће али је та изградња максимлано неодговорна.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, GeniusAtWork рече

Да ли би исто овако писала да је, далеко било, неко твој страдао?

Е мој ти да ме породица није научила овако да гледам на Бога и живот, тешко да би се изборили са страдањима које смо имали...

Подели на овим сајтовима

Bog je mogao unistiti zlo jos od doba nasih praroditelja. Da je to ucinio vladao bi silom a ne ljubavlju. Da bi se razvijala ljubav Gospodnja ona mora delovati po nacelima slobode izbora. Nazalost, u poslednje vreme mnogi od nas biraju pogresan put. Bog samo dozvoljava sotoni da aktivno deluje preko prirode i izazove unistenje kao posledicu covekovog izbora. Gospod je klasican primer stradanja nevinoga. Uzeo je na sebe pposledice svih nasih grehova. Nesrece sluze da nas podsete da nemamo druge nade osim spasenja koje Hristos nudi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Niko ne strada ni zbog kajanja, ni moljenja ni ispovjedanja itd....i s toga ni u treptaju oka ne smije se jer je nehriscanski, ruzno i neljudski bilo kakvu patnju ljudi povezati sa prirodnim nepogodama koje su proistekle iz grešnosti pojedinaca ili grupe. 

Исповедањем, молитвом и кајањем се спасавају. Неко се и страдањем спасава и кроз муку и патњу. Исто тако страдају и муче се и ти који посте, исповедају се, падају, али увек устају и настављају пут, јер знају циљ.

Никога не треба осуђивати, или тврдити да је неко заслужио казну јер је грешан. Веома ми је жао кад видим да људи страдају, нарочито деца и не тврдим да им се то догодило јер су заслужили. Ни ти ни ја, нити било ко други не зна зашто неко доживи 5, а неко 105 година, само Он то зна. Због чега се неко мучи више, а некоме је лакше. Такве ствари се догађају, али случајности не постоје.

пре 3 часа, Маријана91 рече

Бог не кажњава, Бог нас спашава .

Управо је то смисао и поента :).

Бог на све начине учествује у спасењу човека, који покаже веру и макар мали напор, труд и вољу. Бог жели да се сви спасу и нико да не пропадне. Све се догађа по промислу Божијем и Његовом допуштењу.

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...