Jump to content

Спирала да или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 часа, Izida рече

И други лекари су рекли спирала никако пилуле. Једна др ми је рекла да није тачно то што сам прочитала на нету да спирала убија зигот, већ да отпушта неке хормоне, који спречавају зачеће. Али коме веровати? Лекарима, који брину о мени и који ме воле од којих је једна моја рођена сестра или народу из Цркве? И да искључиво Мирена или Левосерт. Генерика је иста, само су различити произвођачи, па самим тим и цена.

@Марина Савковић Марина је љекар, нек каже своје мишљење

Подели на овим сајтовима

@Izida Nisam teolog samo obican nastavnik, ali mislim da ti je najbitnija opcija da sacuvas zdravlje, a ne da li je greh ili ne to sto trebas da uradis.

Na tvom mestu bih se samo fokusirao za najbolju opciju zbog zdravlja, sta je najbolje, guglao, pitao doktore duge ljude...

U svakom slucaju ako imate skladan bracni odnos i divno dete, zdravlje je naj bitnije da sacuvate zbog njega i sebe.

A ako ne mozete da imate decu, a zeli te ih, zasto ne  usvojite neko. 

Zamisli samo koliko bi dece zelelo da ima tako divne roditelje, a koliko bi tek to delo pred Bogom bilo veliko ako bi se dali na taj put.  A ko sudi to ide na njihovu dusu!

I gde je sad tu greh?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 6.7.2018. at 23:46, Paradoksologija рече

Kada postoji situacija da je naredna ili postojeća trudnoća realno opasna po zdravlje ili život žene, konkretno žena izvlači fizički deblji kraj jer u najgorem slučaju može da umre, u boljem da ima trajne telesne posledice. U najgorem slučaju muškarac ostaje udovac, ali zdrav i prav.

Ја мислио да сам навео екстреман пример али ти си ме ушила. За ово мора да су и "духовник" и жена и муж благо речено луди па да до овога дође, али не би ме чудило да у овом хаосу има и неки такав случај... Мислим да је велика већина људи далеко од овога.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Izida рече

Не знам. Имам благослов да се причешћујем сваке недеље и празника. Али некако мислим да за неке битне ствари треба да питам. Порасла сам у Цркви и навикла сам да за доста тога питам попа. Некако мислим да ми поп не служи само да ми свети водицу.

"Тражите и наћи ћете, куцајте и отвориће вам се."

Прво се распитај добро.

На једном скупу докторка нам је објаснила да је поента спирале у константном држању материце под "благом упалом" узрокованом страним телом.

Самим тим рекла је и да дугорочно гледано није баш здраво решење.

Ми смо користили једно време "мејби бејби". Ако се правилно користи одлична ствар за откривање плодних дана. Чак је показало пре треће трудноће и да супруга има 2 овулације у циклусу! Након трећег детета жени дојадило да се забавља са процедуром приликом коришћења тог микроскопа (дакле није нас издао), већ је једноставније користити кондом. Кад год желиш ту је, нема процедура које убијају жељу и спонтаност...

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Лиго Џентлмена, можемо ми имати како да кажем биолошко дете, него сад имамо друге проблеме, који ометају ту нашу жељу. Но верујем да Бог за то као и за све има своје разлоге.

А сад није теби. већ уопште. С једне стране се кајем због ове теме, јер нисам желела да се сазна о коме се ради. А с друге стране ми је драго јер сам прочитала и доста корисних савета.

Кад мало боље размислим треба причати с неким људима о проблемима. Ето у међувремену сам сазнала да постоје две врсте спирала. Оне старе механичке, које имају абортивно дејство и нове хормонске, које имају контрацептивно дејство. А мени је та информација јако значајна.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Izida рече

Лиго Џентлмена, можемо ми имати како да кажем биолошко дете, него сад имамо друге проблеме, који ометају ту нашу жељу. Но верујем да Бог за то као и за све има своје разлоге.

А сад није теби. већ уопште. С једне стране се кајем због ове теме, јер нисам желела да се сазна о коме се ради. А с друге стране ми је драго јер сам прочитала и доста корисних савета.

Кад мало боље размислим треба причати с неким људима о проблемима. Ето у међувремену сам сазнала да постоје две врсте спирала. Оне старе механичке, које имају абортивно дејство и нове хормонске, које имају контрацептивно дејство. А мени је та информација јако значајна.

Samo hrabri ljudi imaju hrabrosti da pitaju kada imaju neki problem. Tako da mislim da nisi uradila nista pogresno.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Postoje i druga sredstva za kontracepciju. Na primer, spirale. One mehaniĉki nadraţuju sluzokoţu materice i embrion ne moţe da se uĉvrsti u njoj da bi se razvijao. Zar to nije silovanje sopstvenog organizma? Jedan drugi pravoslavni ginekolog je spiralu u materici poredio s trnom u prstu. Organizam iz sve snage odbija, izbacuje ovaj trn gnojem. Isto se dešava i u ţeninoj utrobi. Sliĉni eksperimenti sa svojim organizom ne prolaze bez posledica. Nevešta upotreba spirale moţe da nanese veliku štetu ţeni. Ali ĉak i umešno obraćanje uvek škodi. Ĉak i ako supruţnici koriste "nevinija" sredstva za kontracepciju s taĉke gledišta fiziologije svejedno dolazi do poremećaja normalnog rada organizma. Organi za raĊanje dece su ĉoveku i dati da bi raĊao decu. Ako ljudi ove organe koriste u druge svrhe za to moraju da plate bolestima. Из књиге свештеника Илије Шугајева Једном за цео живот. Све су то абортивна средства. Има у овој књизи детаљно о свему. Ко хоће може да прочита у пдф формату. Нека би било на корист. Сва контрацептивна средстав су абортивна. С неком грешком се тако зову. То чике доце добро знају. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Izida рече

Некако мислим да ми поп не служи само да ми свети водицу.

To niko nije ni mislio. Ali opet ostaje pitanje-gde je granica razgovora sa sveštenikom? Ipak je ovo intimna stvar. Nije ti namera da abortiraš, dobila si objašnjenje od ginekologa, da li zaista treba toliko da se opterećuješ i čitaš neke gluposti po netu?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasenka рече

Postoje i druga sredstva za kontracepciju. Na primer, spirale. One mehaniĉki nadraţuju sluzokoţu materice i embrion ne moţe da se uĉvrsti u njoj da bi se razvijao. Zar to nije silovanje sopstvenog organizma? Jedan drugi pravoslavni ginekolog je spiralu u materici poredio s trnom u prstu. Organizam iz sve snage odbija, izbacuje ovaj trn gnojem. Isto se dešava i u ţeninoj utrobi. Sliĉni eksperimenti sa svojim organizom ne prolaze bez posledica. Nevešta upotreba spirale moţe da nanese veliku štetu ţeni. Ali ĉak i umešno obraćanje uvek škodi. Ĉak i ako supruţnici koriste "nevinija" sredstva za kontracepciju s taĉke gledišta fiziologije svejedno dolazi do poremećaja normalnog rada organizma. Organi za raĊanje dece su ĉoveku i dati da bi raĊao decu. Ako ljudi ove organe koriste u druge svrhe za to moraju da plate bolestima. Из књиге свештеника Илије Шугајева Једном за цео живот. Све су то абортивна средства. Има у овој књизи детаљно о свему. Ко хоће може да прочита у пдф формату. Нека би било на корист. Сва контрацептивна средстав су абортивна. С неком грешком се тако зову. То чике доце добро знају. 

Natasenka, ne zmeraj nemam nameru da te uvredim, al moram da ti kazem. 

Mi koji nemamo dece ili nismo bracni, bi trebalo pre da razmisljamo o tome da i mi radjamo i gajimo decu a ne da delimo savete o tome za sta sluze polni organi.

Da si u braku ne bi ti  tako razmilsjla... nego bi se potrudila da je razumes.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Natasenka рече

pravoslavni ginekolog

Хтедо да питам шта је то...ал кад мало боље размислим, ипак боље да не знам  

Подели на овим сајтовима

Наравно да треба да постоји граница у разговору са свештеником. Али с друге стране не могу прилазити Путиру без благослова. А и већ годинама се дружим с неким свештеницима. И они се мени поверавају. 

Није да се хвалим, али ја сам већ више од четврт века у Цркви. Упознала сам доста дивних клирика из разних места. Интересантно је да ми ниједан никада није пребацио због цигарета, а неки лаици јесу. Иронија је да ме људи, који никада не иду у Цркву питају зашто идем у Цркву кад пушим. Исто тако никада нисам чула ниједног клирика да прича било шта о контрацепцији. Да је то грех прочитала сам на нету од лаика. Извињавам се због дигресије, тј.спама.

• Свиђа ми се 1

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Izida рече

Да је то грех прочитала сам на нету од лаика.

Pa to ti kažem, šta čitaš gluposti na netu. Dakle, imaš objašnjenje od ginekologa, klirici te ne zapitkuju van granica pristojnosti, a imaš trip od laika sa neta :smeh1:. I još staviš na Pouke da te dodatno ubiju u pojam...pa sama si sebi napravila problem :D.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...