Jump to content

Препоручена порука

пре 6 минута, ninaana рече

Ovo nikako, drugo je ok.

зашто никако? тако се ствара отворен однос без лажи, Бог и онако зна да би га она опсовала. Да ми није дозволио да се свађам са њим и да га некад на пасја кола испсујем, никада не бих схваила колико ме воли, и никада не би довео до тога да се застидим својих речи и схватим штасам рекла, у томе и јесте његова величина

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Broken рече

Različiti ljudi, različiti prizivi. Nekad taj okidač može da bude vrlo krupan događaj a nekad i neka naizgled sitnica.

Verujem da tuga i osećaj praznine sigurno mogu da budu takav okidač.

Molitva može da bude dobar početak i to direktna amolitva u smislu da izbacuješ sve iz sebe pred Boga, traži ga, plači pred njim, viči pred njim svom svojom snagom...opsuj ga ako treba. Nemoj da se plašiš.

Sad kad bolju pogledam, bolje nemoj da obraćaš pažnju na to što sam pisao... :D

hqdefault.jpg

:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Broken рече

Znam. Mislim da se dubine odnosa Boga i čoveka ne mogu smestiti u neke šablone i ograde.

узалуд вам труд свирачи, ако не створите лични однос са Богом :)

• Свиђа ми се 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

Добродошла на форум. 

Онај ко ти каже да се није свађао са Богом бар једном, тај те лаже.

И Давид у Псалмима често пита: "Зашто си ме оставио?"

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Manite projektovanja svog iskustva i percepcija na druge, pogotovo antropomorfizovanja Boga. Cuj psovke iliti grdnje, jos da vas neko bukvalno shvati. Vase iskustvo je vase iskustvo, pustite pocetnike da idu pocetnickim koracima i uce A-B-C. Stici ce do licnog odnosa, Jakova i Jova u svoje vrijeme. Apsolutnim pocetnicima treba pozdrav, podrska, uputa, ne glavolomke koje su nama trenutno interesantne.

Anastasija, pitanje o smislu zivota je univerzalan put covjeka ka spoznavanju duhovnog svijeta. Za mislece i osjecajuce, sasvim normalno je osjecati tegobu ako nema pozitivnog odgovora na to pitanje. Hristos je odgovor, za nas i po nasem iskustvu, a ti sama moras provjeriti da li je on to i za tebe. Tako sto ces krenuti u crkvu, probati malo da se molis i osjecati reakcije svog bica, razgovarati sa duhovnicima, citati pomalo vladiku Nikolaja, on je pisao pitkim i razumljivim jezikom za pocetnike. Razgovori o vjeri sa bilo kim moraju se uzeti s rezervom, narocito forumski razgovori gdje samo rijeci odzvanjaju a ne vidis covjeka. Ako neko odise mirom i radoscu (ali mirnom, tihom, ne bucnom, iskricavom, zabavnom) dok govori o Bogu, mozes ga poslusati. Ako nesto pametuje i propovijeda, imaj rezervu, on iznosi svoje vidjenje i duhovno stanje. Potrazi teme na forumu gdje iznosimo nasa iskustva, Moj put u veru i sl. One su uglavnom u odeljku Svedocimo veru kao i ovom.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, ninaana рече

Ne moraš da psuješ nekog da bi znao koliko te voli. 

ne moraš, to je napisano samo u kontekstu stvaranja ličnog odnosa sa Bogom, sve što sam imala da kažem, rekla sam njemu, a to "Ne psuj Boga" se ne odnosi na tu vrstu psovanja, ali to možda jednom i shvatiš kada budeš iz kutije izašla.

• Свиђа ми се 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Снежана рече

ne moraš, to je napisano samo u kontekstu stvaranja ličnog odnosa sa Bogom, sve što sam imala da kažem, rekla sam njemu, a to "Ne psuj Boga" se ne odnosi na tu vrstu psovanja, ali to možda jednom i shvatiš kada budeš iz kutije izašla.

Ako sam ograničena jer smatram da nismo jednaki sa Bogom i da pored ljubavi treba imati i strah Božiji, neka sam.

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Ne znam bas kako treba da izgleda, i da li sam ikada zaista iskusio ili ne, ali moze da bude i trip, tipa ,,priziv, jer tako zelim"... jao kakvim sam sve glupostima bio svedok... nema veze, smatram da se time ne treba previse opterecivati, niti traziti, vec pojednostaviti sve

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ninaana рече

Ako sam ograničena jer smatram da nismo jednaki sa Bogom i da pored ljubavi treba imati i strah Božiji, neka sam.

nismo još jednaki, ali smo pozvani da budemo jednaki kao usinovljeni, nije Bog sadista da daje svog sina jedinorodnog uzaludno, a što se straha Božjeg tiče, to nije strah od Boga kao tiranina koji se sveti zato što si ga opsovao, nego strah da ne povrediš nekog koga voliš jer tako samom sebi nanosiš najteže rane, ali to je već druga priča.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Anastasija_ рече

Dragi forumaši,

volela bih da vas pitam kako izgleda priziv Boga da se uđe u crkvu. Da li je tuga i praznina u životu znak od njega?

Malo jače od godinu dana se tako osećam. U manastire sam išla samo kao turista, postila reda radi. Osećam se grešno iako ni na jedno konkretno zlodelo ne mogu da uprem prstom. Kao da sam odjednom shvatila da nemam više detinju nevinost i da mi Bog sudi kao odrasloj. Moj greh je ravnodušnost prema životu, a ne želim da se tako osećam.

Nemam baš nikakvog razloga da budem tužna, a osećam se kao da sam umorna od života i da neću još dugo. Da li me to Bog priziva da uđem? Da li su mi ove crne misli znak šta će se desiti?

U koju skolu ides, kakvi su ti drugari, imas li neki hobi, omiljen bend, grupu? 

Imas li dobre prijatelje s kojima mozes da se salis i zezas? 

Imas li brace i sestara? Mozes li sa roditeljima da pricas o svemu sto te muci? 

Kako spavas, kakav ti je apetit? 

Ne verujem u to da ti je Bog dao osecaj koji te pritiska sve da bi te prizvao to je malo glupo zar ne. Al ako ti se vec pojavila misao o Bogu otkako imas taj osecaj to je onda super stvar i moze da ti pomogne u daljem zivotu. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Pošto ne znaš razlog zbog kojeg si konkretno tužna i imaš taj osećaj indiferetnosti možda trebaš da probaš da nađeš neki razlog koji bi te učinio srećnim...makar jedan a mora da postoji sigurno e taj znak će biti znak od Boga..tuga i desperija su đavolja oruđa...

Zar ljubav ne cini covjeka srecnim?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...