Jump to content

ЗОРАН ЂУРОВИЋ: ХЕРЦЕГОВАЧКИ КЛАН

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 часа, A.Luz рече

Oce Zorane,

vidim da volite da pljuvate po ljudima a da ih ne poznajete... dobronamerno sam vas pitao!!!

1) O Florovskog niste nista rekli, a i on vam je isti slucaj kao i Maxim-Perisic

2) Ja kao licnost postojim, a to mozete da proverite na fb. To sto me ne poznajete je neki drugi problem

3) Srpski slabo pricam jer nisam se tamo rodio

4) Imam bolje kvalifikacije od vas, u to budite 100% sigurni

5) Nisam pljuvao po Augustianium, nego sam rekao samo da nije No.1 u svetu kako sto vi pricate... a to svi dobro znaju

6) Августин, pa ni Zoran Djurovic nema neke ozbiljne radove. Jeste da covek zna neke stvari, ali nema ozbiljne radove.

Кажеш ниси одавде и не знаш да говориш и кажеш Августин нема озбиљне радове.Вероватно не мислиш на Светог Августина него на мене.Откуд знаш ко сам ја.Па кад вас припремају зар није основно да науче језик.Или су толико бахати да су се погубили или се распадају.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 170
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Читам ноћас Валентина Асмуса(1950) руског теолога који пише о нечем другом и дође до Флоровског.Каже нема своју мисао,општа места,нема смисла за историју не схвата историјске околности и не верује у промисао Божији који води Цркву.Преписује свете оце да би створио неку статичну утопију као нову Византију. Асмус .наводи Кармириса и Кривошеина као аргументе.Каже био је неки поп фанатични следбеник Флоровског у Москви који је тако "доказао" да ни једна ставка из Никео-цариградског символа вере није православна и умро.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Августин рече

Читам ноћас Валентина Асмуса(1950) руског теолога који пише о нечем другом и дође до Флоровског.Каже нема своју мисао,општа места,нема смисла за историју не схвата историјске околности и не верује у промисао Божији који води Цркву.Преписује свете оце да би створио неку статичну утопију као нову Византију. Асмус .наводи Кармириса и Кривошеина као аргументе.Каже био је неки поп фанатични следбеник Флоровског у Москви који је тако "доказао" да ни једна ставка из Никео-цариградског символа вере није православна и умро.

Ovo je interesantno. Мада ја ценим Флору. 

Подели на овим сајтовима

Јесте брате али он је више писао него читао и то је као нека енциклопедија.Нема а своју мисао то је чињеница.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Августин рече

Јесте брате али он је више писао него читао и то је као нека енциклопедија.Нема а своју мисао то је чињеница.

Да, Флора је био енциклопедијски тип.

Подели на овим сајтовима

Флоровски је тајно приступио Херцеговачком клану док је овде боравио током своје препариске и прењујоршке фазе. После је све било лако... :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Zoran Đurović рече

Не волимо ми људе више него што их Бог воли. Написао сам једном: Само светац може волети човека. То је тешка реченица. Као Исусова да се воле непријатељи.    

Размишљам о овоме доста. Мада се најежим кад "евхаристијско богословље" помињу као неко велико откриће, или, супротно, артемијевци осуђују као јерес, мислим да се Оче наш (као што и ми опраштамо дужницима својим) мада се говори у осами, тек у Литургији може потпуно не само схватити него и остварити. Исто као и љубав и молитва за непријатеље.

Нешто слично као што је чика Жарко Видовић мислио поводом екуменизма: то је првенствено литургијско питање.

Е, сада, фарисејско питање: пошто +Андреј неће да служи с Тобом, јер не зна ко је ту епископ:), да ли би саслуживао епископу Максиму? Уосталом, он је већи фанариот од Тебе.:)

Подели на овим сајтовима

Hahahahahha pa ......, kazem ti nisam se rodio u Srbiju i nije mi to maternji jezik. Pripadam drugoj pomesnoj Crkvi, a ako ava Zoran ne vjeruje moze da proveri. Zajedno sam sa o.Dostije Hilandarac ucio grcki u Solunu... Avgustin, pa neko sto ima ozbiljne radove i neko ko je ozbiljni teolog ne visi tu na Pouke i da se dopisuje sa vama. Dovoljno je neko samo da vidi doktorat od A.Jeftica i doktorat od Z.Djurovica. Jeftic ima +200 strana, i mnoooogo bolja bibliografija od Zorana. Tako da, sve je jasno ...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, A.Luz рече

Hahahahahha pa kretenu, kazem ti nisam se rodio u Srbiju i nije mi to maternji jezik. Pripadam drugoj pomesnoj Crkvi, a ako ava Zoran ne vjeruje moze da proveri. Zajedno sam sa o.Dostije Hilandarac ucio grcki u Solunu... Avgustin, pa neko sto ima ozbiljne radove i neko ko je ozbiljni teolog ne visi tu na Pouke i da se dopisuje sa vama. Dovoljno je neko samo da vidi doktorat od A.Jeftica i doktorat od Z.Djurovica. Jeftic ima +200 strana, i mnoooogo bolja bibliografija od Zorana. Tako da, sve je jasno ...

Sto se ti dopisujes na Poukama? Откуд се из небуха појави? 

Јефтић није имао ниједан научни рад кад је био конкурс. Мој докторат је преко 300 страна. Бот, било би лепо да оладиш... 

Подели на овим сајтовима

Сад и ја сумњам у аутентчност овога @A.Luz -a. Ни један озбиљан човек који се бави научним радом не би упоређивао број страница нечијег доктората као доказ квалитета. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Сад и ја сумњам у аутентчност овога @A.Luz -a. Ни један озбиљан човек који се бави научним радом не би упоређивао број страница нечијег доктората као доказ квалитета. 

Онда остају само године аутора да се упореде, то није лош показатељ...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan ::: рече

Онда остају само године аутора да се упореде, то није лош показатељ...

Па ако је "чији је већи" прихватљиво, зашто не би било и "чији је старији"...

Јел тако?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Па ако је "чији је већи" прихватљиво, зашто не би било и "чији је старији"...

Јел тако?

И не само то него и "чији је лепши" у форматизацији и фуснотама и калиграфији... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vladan ::: рече

И не само то него и "чији је лепши" у форматизацији и фуснотама и калиграфији... :) 

Е инвинћешме, :))) то је већ један од параметара квалитета, односно више као предзнак.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ведран* рече

Е инвинћешме, :))) то је већ један од параметара квалитета, односно више као предзнак.

Значи квалитет папира ништа? То нема везе? Ни корице? Пффф...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...