Jump to content

Да ли можемо да изведемо човека из пакла?

Препоручена порука

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

''Била једна старица, охола, шкрта и заједљива, никоме није помагала, никад није гладног нахранила, жедног напојила, ни голог обукла, и кад је умрла заврши у паклу. Разговара потом један верник са Богом: - Зашто је она у паклу Господе, зар јој нема спаса? , одговара му Бог: - Није добра дела чинила, само је за себе живела, не може јој бити спаса. - Ма мора да има бар једно добро дело, упоран је верник. И разговарају они тако, прегледавају њен живот траже бар неко добро дело, и нађоше једно. Када је просјак дошао до ње, гађала га белим луком, а он два дана ништа није јео, тај му лук дође ко права трпеза. И каже Бог, - Добро, пружит ћеш јој тај лук у пакао, ако се  ухвати и извучеш ју, и биће спашена. И тако човек пружи бели лук и дозва је да се ухвати, кад се ухватила за њега, потрчаша се и остале пале душе хватајући је за ноге и руке, желећи и они вани, а она сва како и за живота би охола вика им - Беште, на миру ме оставите, то је мој лук, беште од мене. Како је то говорила тресла их је са својих ногу, пуче лук и она заувек би изгубљена у паклу.''

Трудила сам се да звучи уметнички :D

Чини ми се да је Достојевски у питању

Ал поенту приче капирате, мислим да увек има друга шанса, Бог је милостив, само је питање колики је грешник у питању. Како се и Света Ксенија Петрограска подвизавала за свога мужа, па постала светитељка, ако те молитве не помогну палој души, помоћиће свакако души која се моли.

Има и она прича о Светом Григорију Великом који се молио за цара Трајана, који је протеравао Хришћане, чија је душа сигурно била у паклу, па су му молитве услишене и цар је пребачен у Рај.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Маријана91 рече

Чини ми се да је Достојевски у питању

Ово је народна прича и темели се на неки старији апокриф. Жена је мајка светог апостола Петра, а онај који пушта лук (али црни, сиреч кромид :) ) је сам свети Петар.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Ово је народна прича и темели се на неки старији апокриф. Жена је мајка светог апостола Петра, а онај који пушта лук (али црни, сиреч кромид [emoji4] ) је сам свети Петар.

Е ето браво, уклапа се [emoji4]
Мени је неко препричао, па ми у глави остало да рече да је Достојевски, Браћа Карамазови
  • Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Ja stalno tvrdim da najmanje 50% navodnih "dijametralnih razlika i problematičnih teoloških mjesta" izmadju PC i KC se uopšte ustvari ne tiču nikakve teologije već su plod rječičkovanja, disleksije ili politike, savremene ili bivše, istorijske i sličnih neteoloških stvari a ovaj video to odlično dokazuje! Pogledajte prvo ovaj film kao uvod pa onda možemo nastaviti sa raspravom. A meditujte, rozjimajte i sozercavajte glavno taj naslov i tu riječ PODSViJET ili PODSVET - UNDERWORLD i napišite ko to bude znao i htio kakve veze to ima sa Hadesom, s tim bismo mogli započeti u razmotavanju te "zagonetne lingvistike":

Inače je to najbolji način učenja - škola igrom i zabavom prema Janu Amosu Komenskom! :) 

Herkules v podsvětí - Hercules in the Underworld

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...