Jump to content

Living in Serbia is Better than Living in USA?? (Strani youtuberi u Srbiji)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, florenntina рече

Inace, pare imam ali  mi jos uvek na pada na pamet da zivim u Srbiji. Ima vise razloga a osnovni je agresija u razlicitim oblicima, bojama, intezitetima itd.

Tako da se nikako ne bih slozila da je Srbija idealna za zivot kada imas novac. Istini za volju, novac mi nije bio glavni motiv ni za odlazak...

Да ми неко понуди милион евра мјесечно а да живим читав живот вани, одбио бих, 100%

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Заиста не могу да објашњавам да је вода мокра. Мислим да сам био јасан. 

Ниси.

Али нема везе, ни мени се не пише на овој теми. Нећу да ме погоди неки гелер. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Војвода7 рече

Да ми неко понуди милион евра мјесечно а да живим читав живот вани, одбио бих, 100%

Е сад пошто се не слажемо ја ћу тебе да прогоним годину дана по форуму!

И кад одаш ”личну информацију” коју нико не зна да живим у САД онда ћу да те банујем... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Војвода7 рече

Verujem ti i to je bas ono sto pricam. Novac malo sta tu moze promeniti, narocito na duzi rok.

Znam neke ljude napolju koji su bas nesrecni da je strasno slusati ih i stvarno ne razumem sto toliko muce sebe kad mogu da se vrate kad pozele.

Meni je u sustini samo zao ljudi koji nemaju izbora...

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, florenntina рече

Tako da se nikako ne bih slozila da je Srbija idealna za zivot kada imas novac.

Nisi u obavezi da se slozis. Ja sam ovde od rodjenja, ovih godina uglavnom bez para, i opet kazem da je super mesto za zivot.

Inace, imao sam vise prilika da odem odavde, najzrelija (sto bi kaz`li sportisti - stopostotna) prilika mi je bila `95.-te da odem na Novi Zeland. Sve bilo otvoreno i spremno. Razmisljao sam poduze, nisam otisao, ni najmanje mi nije zao zbog toga, volim sto sam izabrao to sto sam izabrao.

Sad - ovde ide moje misljenje protiv tvog... cije ce da bude jace, pitanje je...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Sad - ovde ide moje misljenje protiv tvog... cije ce da bude jace, pitanje je...

Brate, ne vidim uopste nikakav ni problem ni sukob u tome. Najlepse i najvaznije je da i ti i ja zivimo ongde gde hocemo. Evo ja sam se upravo vratila sa odmora na NZ i uzivam jos ovo malo dana dok ne krenemo za Srbiju.

Kao sto rekoh, meni je samo zao ljudi koji nemaju izbora a ovi koji biraju nesto sto ne vole (tipa Srba koji kukaju u inostranstvu kako im nista ne valja a nece da se vrate u Srbiju) uopste ne kapiram ozbiljno.

Kada mi u Srbiji bude lepo, ili bar manje lose nego u inostranstvu, ja cu se vratiti i nema sta koga da krivim za to...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, florenntina рече

Brate, ne vidim uopste nikakav ni problem ni sukob u tome. Najlepse i najvaznije je da i ti i ja zivimo ongde gde hocemo. Evo ja sam se upravo vratila sa odmora na NZ i uzivam jos ovo malo dana dok ne krenemo za Srbiju.

Kao sto rekoh, meni je samo zao ljudi koji nemaju izbora a ovi koji biraju nesto sto ne vole (tipa Srba koji kukaju u inostranstvu kako im nista ne valja a nece da se vrate u Srbiju) uopste ne kapiram ozbiljno.

Kada mi u Srbiji bude lepo, ili bar manje lose nego u inostranstvu, ja cu se vratiti i nema sta koga da krivim za to...

Prethodna poruka ti je bila znatno drukcijeg smisla, ali da ne sirim sad pricu u prazno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Prethodna poruka ti je bila znatno drukcijeg smisla, ali da ne sirim sad pricu u prazno.

Pa nije u prazno. Ako mi kazes sta ti nije jasno, potrudicu se da objasnim. Ja smatram da novac, narocito na duze staze, nije mudar izbor za odluku gde ces ziveti. Kazem ti, srela sam dosta ljudi koji su nesrecni ovde i pate za Srbijom do te mere da im je zivot postao mizeran. Ne razumem zasto to rade kada imaju izbor...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, florenntina рече

Ako mi kazes sta ti nije jasno, potrudicu se da objasnim.

...

пре 3 часа, florenntina рече

Tako da se nikako ne bih slozila da je Srbija idealna za zivot kada imas novac.

Подели на овим сајтовима

Pa meni nije idealna i ne bih zivela u Srbiji ni da imam milione. Puno je razloga za to a jedan od najvaznijih je kao sto sam vec napisala agresija ili nasilje u svim mogucim oblicima, jacinama i etiketama od prodavaca koji ti uvaljuju trulu jabuku, do tete koja nece nesto da ti proda jer nemas sitno do gazde koji ti ne da zaradjenu platu, vrsnjackog nasilja, bulinga (ne znam je l’ ima rec na srpskom), pa pritisaka zbog (ne) pripadnosti ovoj ili onoj partiji itd itd... Ja prosto Srbiju vidim kao opasnu sredinu i plasila bih se da tamo odgajam decu bez obzira na novac. 

Mozda si cak u manjoj opasnosti i bolje ti je ziveti u Srbiji ako nemas novac (ovo ne tvrdim, samo razmisljam na temu)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, florenntina рече

Pa meni nije idealna i ne bih zivela u Srbiji ni da imam milione. Puno je razloga za to a jedan od najvaznijih je kao sto sam vec napisala agresija ili nasilje u svim mogucim oblicima, jacinama i etiketama od prodavaca koji ti uvaljuju trulu jabuku, do tete koja nece nesto da ti proda jer nemas sitno do gazde koji ti ne da zaradjenu platu, vrsnjackog nasilja, bulinga (ne znam je l’ ima rec na srpskom), pa pritisaka zbog (ne) pripadnosti ovoj ili onoj partiji itd itd... Ja prosto Srbiju vidim kao opasnu sredinu i plasila bih se da tamo odgajam decu bez obzira na novac. 

Evo odma` da ti kazem da cca 80-90% ovog nije tacno. I pored stvarnih problema koji postoje, od kojih su neki bas veliki, Srbija nije ni izbliza ovakvo mesto kakvim ga ti vidis. Ne znam koliko cesto boravis ovde, ali ja sam stalno tu, krecem se u mnogo razlicitih sredina, i ovo sto kazes nema blage veze sa zivotom.

U stvari, sve je manje-vise suprotno od ovoga.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Evo odma` da ti kazem da cca 80-90% ovog nije tacno. I pored stvarnih problema koji postoje, od kojih su neki bas veliki, Srbija nije ni izbliza ovakvo mesto kakvim ga ti vidis. Ne znam koliko cesto boravis ovde, ali ja sam stalno tu, krecem se u mnogo razlicitih sredina, i ovo sto kazes nema blage veze sa zivotom.

U stvari, sve je manje-vise suprotno od ovoga.

Pa Slava Bogu ako je tako! Dolazim bas retko a informacije imam od porodice, drugara i preko neta. Hvala za utesan komentar jer uskoro stizemo i ja sam se bas unervozila zbog tog puta a opet mi je drago da vidim ljude koje volim zbog cega smo i odlucili da odemo u posetu... Dace Bog da sve prodje dobro, nadam se...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, florenntina рече

od prodavaca koji ti uvaljuju trulu jabuku, do tete koja nece nesto da ti proda jer nemas sitno

Нема везе са животом.

do gazde koji ti ne da zaradjenu platu

Да, има и таквих. Што није ништа чудно кад се узме у обзир руинирана економија и партократија. Али кад их мало појуриш на суду обично се уразуме.

vrsnjackog nasilja, bulinga (ne znam je l’ ima rec na srpskom)

Има сигурно. Само овде не улазе у школе са калашњиковима и покосе читав разред кад су мало нервозни. Опет, и то је последица целокупне ситуације која траје већ деценијама.

pa pritisaka zbog (ne) pripadnosti ovoj ili onoj partiji

Чуо сам и за то, не знам колико је тачно. Ја лично не знам никога ко је у јавном сектору а да је трпео притиске. Али опет, ја нисам мерило.

Оно, знамо ваљда сви да Србија има великих проблема у свим сферама. Али то сигурно нису бесмислени стереотипи у фазону 'сви знају да је овде тако'. Тиме се само скреће пажња са стварних проблема у друштву и држави.

Подели на овим сајтовима

Ne znam zaista sta da mislim. Informacije koje ja imam su dijametralno suprotne...

Opet kazem, slava Bogu ako je to realno stanje stvari! Bas ste me sad smirili pred put u Srbiju ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...