Jump to content

Living in Serbia is Better than Living in USA?? (Strani youtuberi u Srbiji)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Војвода7 рече

Ето Риле, погледај, то је зезанција.... ја не видим разлог да се то брише.... @RYLAH

Уредио, скинуо слику. Нема потребе уопште да га гледамо, посебно не на оваквој теми. Капирам сад и зашто је пост уклоњен, иако је и ономе ко је то скинуо вероватно било јасно да није било озбиљно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, obi-wan рече

Nije tacno da se ne kaznjva, ne znam uopste odakle ti to. Ti sto izbegnu sud za neko nedelo trenutno su uglavnom u vlasti ili su njeni miljenici, ali njih je manjina.

Tako da, budi sigurna da smo i mi ovde jos kako odgovorni, i da prilicno dobro znamo sta radimo. A imamo i decu, `fala Bogu.

Не бих се баш сложио са овим. Мој утисак је да се насиље доста благо кажњава, или се уопште не кажњава. Даћу пример Краљева које је релативно мањи град, па се може лакше пратити шта се дешава - туче, углавном међу млађима, су редовна појава, за коју су санкције или непостојеће или толико благе да се не могу ни назвати санкцијама. Туче саме по себи не би биле неки проблем да се у њима  не користе реквизити попут цигли, ножева и сл. Тако имамо ситуацију да се годинама зна ко с времена на време убада или пребија људе, а тај се и даље шета слободно. 

Друго, насиље у породици је катастрофално, што мислим да је општа чињеница. Тридесетак убијених жена годишње, на 7.000.000 људи је за мене катастрофално много. 

Треће, нефизичко насиље је такође проблем - корупција, бахатост људи блиских власти, непотизам и негативна селекција су за мој појам насиље над правима свих нас.

Четврто, насиље државе кроз кривично-правни систем репресије: док са једне стране звучи противречно са овим под један, у многим случајевима када се не ради о привилегованим особама, прецизније када се на некоме кола ипак сломе, имамо ситуације да људи леже месецима заборављени у притвору, да имају озбиљне проблеме због пакета траве и сл.

Све у свему, мислим да људи лепо примећују да има превише несигурности за "обичног човека".

АЛИ (уз ограду да нисам живео ван Србије) моје мишљење је да је у већини земаља исто или још горе по овом питању него код нас, само што можда постоји већа раслојеност, па постоје и крајеви који су цакум пакум али и крајеви који су много гори од нас. Београд је нпр. - у томе су скоро сви странци који долазе сагласни - врло безбедан град, у односу на друге престонице. 

Тако да, са изузетком можда Скандинавије, Бенелукса, Канаде, Аустралије, Новог Зеланда и сл. већина држава у Европи/свету је вероватно насилнија од нас (за аизијска друштва немам никакав увид нажалост). У суштини треба тежити увек ка бољем и здравијем друштву, али у тој тежњи не треба заборавити да смо ипак сасвим добри у поређењу са другима нарочито када се помисли каква смо све лудила корз ХХ век преживели... То је бар мој неки општи утисак.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

iving in Serbia is Better than Living in USA?? ...Живот у Србији ЈЕСТЕ бољи, јер, као што може видети на примеру последњих 7-8 страница- у Србији никада није досадно.

На разне начине испољавамо пристрасност, а ово је један од њих. Углавном, без реакције и емоције, хвала Богу ( још увек) нисмо. 

Зато је боље у Србији и нигде лепше није ( осим можда у Грчкој,. Тамо се реагује на прву лопту. Не трпи се до границе пуцања) 

И тако. ...Знајте да се волимо, јер кажу: Ко се свађа тај се воли ;)

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Срђан Шијакињић рече

аизијска друштва немам никакав увид нажалост

Japan je izuzetno bezbedan. Nigde nije idealno naravno, ali Tokio važi za bezbednu prestonicu. Uglavnom, gde ima puno sirotinje, tamo ima i puno kriminala, kao i svugde u svetu.

Подели на овим сајтовима

@Natasa.  Чекај да видим....

Па, ако ублажимо реакцију ( а живи су људи... и реагују онако како осећају- не могу ни то замерити) да, мислим да је добро. 

Да ли је зрело и шта је уопште зрело , не знам. Али, зато знам шта су калупи, а један од њих се зове култура. У толикој мери ( зло)употребљена, да се и најмања природна реакција , човеку приписује као некултура и неконтролисаност....

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Natasa. рече

Japan je izuzetno bezbedan. Nigde nije idealno naravno, ali Tokio važi za bezbednu prestonicu. Uglavnom, gde ima puno sirotinje, tamo ima i puno kriminala, kao i svugde u svetu.

Да, за Токио сам чуо, обично се Јапан и Малта нпр. наводе као примери средина са изузетно ниском стопом криминалитета... Хајде Малта је и мала па је разумљиво, а у Јапану је претпостављам ствар до културе (мада гледајући нпр. Други светски рат никако се не би могло рећи да се Јапанци гаде насиља, ко би га знао...).

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече

Хајде Малта је и мала па је разумљиво

I San Salvador je mali pa ima ogromnu stopu kriminala. Nema veze sa veličinom već ekonomijom.

пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече

Јапану је претпостављам ствар до културе (мада гледајући нпр. Други светски рат никако се не би могло рећи да се Јапанци гаде насиља, ко би га знао...).

Imaju specifičan mentalni sklop. Nisu gadljivi na nasilje, ali su uniformni i dobro kontrolisani. Ali imaju posla i para za život. Dovedi svakog čoveka do ivice gladi, da vidiš kako blede civilizacijske tekovine.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Сања Т. рече

ако ублажимо реакцију

Ajde da ublažimo reakciju prosečnim Balkancima :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Muramasa рече

živeo u Japanu

Skroz drugi svet, mislim da nikad ne bih opstala tamo. Mi smo za njih gomila lenčuga, dok su oni za nas gomila robota :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Skroz drugi svet, mislim da nikad ne bih opstala tamo. Mi smo za njih gomila lenčuga :smeh1:.

...И бојим се да нису баш добровољно фини. Него ко није добар, под мач. Не знам одакле ми то? Вероватно предрасуде неке. :945729:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Сања Т. рече

...И бојим се да нису баш добровољно фини. Него ко није добар, под мач. Не знам одакле ми то? Вероватно предрасуде неке. :945729:

Nisu predrasude. Fini su jer su vaspitavani tako da spolja deluju uglađeno. Neretko mi se dešavalo da mi čas prođe super, klijent nasmejan, deluje zadovoljno, kad ono-loša ocena i neki grozan komentar na profilu. To mi je izazivalo paranoju, smeška se, sve super, a ne znaš šta će da te sačeka posle.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Muramasa рече

njihovu radnu etiku

Precenjeno. Zbog radne etike nacija im stari i to je veliki problem. Dobro, ne zbog etike i predanosti poslu, ali raditi 10-12h svaki dan je too much. Plus budalaštine da radnici ne idu kući pre nego što ode CEO :0212_rolleyes:. Super je biti savestan radnik, ali ovo je već soul sucking sistem rada. I oni čak gledaju da to isprave jer imaju pojavu karošija, što je katastrofa.

пре 11 минута, Muramasa рече

običaj da se počisti za sobom

U to ime izbegavaj Kinu :smeh1:, odvratni su.

пре 12 минута, Muramasa рече

nikako ne bih živeo u tako gusto naseljenom prostoru i bez pristupa pucama.

Mislim da bi tebe toliki kolektivizam ubio u pojam. Deluje mi da više ceniš zapadnjački individualizam nego istočnjačku uniformnost.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Срђан Шијакињић рече

Не бих се баш сложио са овим. Мој утисак је да се насиље доста благо кажњава, или се уопште не кажњава.

To je pitanje o kome svakako moze i treba da se prica. Ali da se ne kaznjava nikako - to prosto nije tacno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...