Jump to content

Living in Serbia is Better than Living in USA?? (Strani youtuberi u Srbiji)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 32 минута, Grizzly Adams рече

Кад кажем да су њихова ”предграђа лепа” неко ко није видео не може да разуме уопште о чему причам.

;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Говорим о насељеним местима, градовима. Хјустон, Далас и Остин су мање безбедни од Београда. Њујорк исто. Планине су свуда безбедне осим ако те не нападне медвед. 

Највише 10% насеља у тим градовима, који чине 1% (насељене) територије. Пре свега због нарко-банди.

И то је велика разлика, код њих огроман део народа живи ван градова. Нису само ”планине”.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Највише 10% насеља у тим градовима, који чине 1% (насељене) територије. Пре свега због нарко-банди.

И то је велика разлика, код њих огроман део народа живи ван градова. Нису само ”планине”.

Локалци су ми рекли да никако не смем да крочим у три четвртине Хјустона. Другаре који су тамо ишли на размену пратила полиција сваки дан од дома где су спавали до лабораторије (десетак минута хода). Значи криминал жешћи на кампусу, WTF?!

Безбедна је твоја кућа, али није безбедно да се крећеш куда хоћеш. Безбедно је да довезеш кола од куће до мола или од мола до тог и тог ресторана, али није да ходаш улцама. То је нешто што Европљани не могу да прихвате и што не дефинишемо као живот. 

Ја нисам ни рекао да ће у 50% САД да те неко нападне у твојој кући, чисто да не буде забуне, него да у 50% градова не можеш слободно и безбрижно да ходаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Локалци су ми рекли да никако не смем да крочим у три четвртине Хјустона. Другаре који су тамо ишли на размену пратила полиција сваки дан од дома где су спавали до лабораторије (десетак минута хода). Значи криминал жешћи на кампусу, WTF?!

Безбедна је твоја кућа, али није безбедно да се крећеш куда хоћеш. Безбедно је да довезеш кола од куће до мола или од мола до тог и тог ресторана, али није да ходаш улцама. То је нешто што Европљани не могу да прихвате и што не дефинишемо као живот. 

Ја нисам ни рекао да ће у 50% САД да те неко нападне у твојој кући, чисто да не биде забуне, него да у 50% градова не можеш слободно и безбрижно да ходаш. 

Немам појма, нисам био у Хјустону.

Не волим велике градове па не шетам много по њима, али на пример Њујорк сам обишо уздуж и попреко, пешке.

Тачно је да има у тим великим градовима увек пар улица које су незгодне, ал тако је у свим великим градовима. Ван њих и посебно ван великих градова можеш да се слободно крећеш где год оћеш, ако оћеш и пешке. Не знам статистике, али овако од ока рекао би да је безбедније него било где у Европи. И то се односи на бар 90% САД.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Little boxes:

Blok_63,_Novi_Beograd.jpg

Ma to nije ni little boxes... to je _ucking odvratan mravinjak...

Nego, što si bre na kraj srca, baš je simpa pesmica... a cenim da i tebe pored lepote i komfora smara uniformnost američkih predgrađa, ne samo u arhitektonskom smislu (tamo gde postoji), već baš u onom o kojem Seeger peva...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Не знам статистике, али овако од ока рекао би да је безбедније него било где у Европи. И то се односи на бар 90% САД.

У Европи уопште не постоји та врста криминала и насиља која постоји тамо. Једино ако потпуно игноришеш стварност, можеш да напишеш овако нешто.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

У Европи уопште не постоји та врста криминала и насиља која постоји тамо. Једино ако потпуно игноришеш стварност, можеш да напишеш овако нешто.

ОК, искуства су различита. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Не. Шта мислиш под ”униформност”?

Uniform

adjective

1.
identical or consistent, as from example to example, place to place, or moment to moment:
uniform spelling; a uniform building code.
2.
without variations in detail:
uniform output; a uniform surface.
3.
constant; unvarying; undeviating:
uniform kindness; uniform velocity.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, "Tamo daleko" рече

Grizzly, I sami Ameri zovu naselja u predgradjima, tj. uniformisani izgled kuca - cookie cutter houses... 

Па то може да се каже једино за оне townhouses по Бруклину и осталим мегаполисима.

Ове породичне куће у њиховим предграђима су уметничка дела...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...