Jump to content

Living in Serbia is Better than Living in USA?? (Strani youtuberi u Srbiji)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, ana čarnojević рече

mda

ta radna etika je jedna od poluga tog blagostanja koja nije zanemarljiva ali svakako nije presudna.

ako je tebi lakse da tako razmisljas okej. 

Мени то не треба уопште.

Многима у Србији је лакше да размишљају како је ”неко други крив” уместо да преузму одговорност за свој живот. И то је један од главних узрока што наш народ страда.

А пошто волим свој народ и Србију критиковаћу такве десктруктивне идеје док сам жив. Не може да прође.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Тај лепи живот направили су вредни људи који овде раде и стварају.

Ajde na stranu ratovi, ali taj lepi život je omogućen dobro plaćenim radom. I ovde ljudi itekako umeju da se polome od rada, ali za minimalac. Isto to kod vas košta mnooogo više. Pa ja sam radila za 2.8$ na sat i za naše uslove sam ok zarađivala. Ali zamisli da neko u Americi pristane na to. Pa toga nema ni kod Latinosa i crnaca u getu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Ajde na stranu ratovi, ali taj lepi život je omogućen dobro plaćenim radom. I ovde ljudi itekako umeju da se polome od rada, ali za minimalac. Isto to kod vas košta mnooogo više. Pa ja sam radila za 2.8$ na sat i za naše uslove sam ok zarađivala. Ali zamisli da neko u Americi pristane na to. Pa toga nema ni kod Latinosa i crnaca u getu.

Па ратови су огроман трошак, од тога се живи само горе.

Што се рада тиче, не раде они ”више” појединачно да је сад неки Амер вреднији или способнији од Србина. Него је тржиште много слободније па људи нађу начин да раде ”оно што треба”. Због тога је њихова привреда неизмерно ефикаснија него наша.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Што се рада тиче, не раде они ”више” појединачно да је сад неки Амер вреднији или способнији од Србина. Него је тржиште много слободније па људи нађу начин да раде ”оно што треба”. Због тога је њихова привреда неизмерно ефикаснија него наша.

Nisam ni rekla da su sposobniji, već da im je rad plaćeniji. Naravno da je efikasnija, dakle ipak ima do sistema, nije baš samo do ljudi. Isti posao, ista sposobnost i posvećenost nisu isto plaćeni u različitim delovima sveta. Niko u ludilu ne bi u Americi radio za 2.8$ na sat, ovde bi. Filipinac će to isto da radi za 1.2$ na sat, a nije ništa gori od mene. Jednostavno, geografija nam je odredila cenu.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

Ako se ne varam, Grizli je uvek bio protiv ratova SAD i uopšte protiv njihove agresivne i ekstenzivne spoljne politike... pa nije fer da se njemu prebacuje za tako nešto... bez obzira da li je lep život u Americi omogućen tim stvarima ili ne...

Ти ратови коштају трилионе долара... Више него ГДП свих тих несрећних земаља тамо заједно.

У преводу - да им узму све што вреди и донесу не мож да поравнамо рачун, а камо ли да се ”исплати”. Исплати се свакако овима што продају оружје држави, али за све нас остале и укупно је огроман трошак.

Огромна је заблуда да је САД богата због ратовања...

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Да будемо прецизнији - политика.

Da budemo još precizniji-geopolitika. Postoje delovi sveta gde se super živi i gde se loše živi i za istu školu i isti kvalitet rada se plaća drastično drugačije. 2.8$ na sat, a drugi kraj sveta 1.2$, isti posao, ista sposobnost...a kod vas na to ne bi ni u getu pristali. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Da budemo još precizniji-geopolitika.

ОК, то је више Анина струја... ;)

Кад кажем политика, мислим на локалне политичаре итд. Осим њих, нема никакве препреке да Србија буде богата земља где се лепо живи и имају добре плате.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

локалне политичаре

Oni su smešna priča. Ne teoretišem zaverološki, pored Srbije i ove naše balkanske prćije postoji čitav svet.

Подели на овим сајтовима

Први сам који сматра да човек треба да оде да ради тамо где је боље плаћен.

Србија има проблем са тим да радиш много а да си мало плаћен.

Америка има бољи стандард али ми се несвиђа претерано. Ко може треба да оде у Америку, заради паре и дође назад. При том да би зарадио треба тамо да живи "аскетски".

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Ко може треба да оде у Америку, заради паре и дође назад

Niko se ne vraća nazad.

Подели на овим сајтовима

Има једна ситуација у којој би ја дошао сад одма (мада је опет само знак да нисам баш мудар).

Кад би се нешто десило да Србија потпуно одбаци овај социјал-штагод политички систем и крене да гради слободно друштво од нуле. Долетео би првим авионом и остао заувек.

Ето ако ме волите... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Кад би се нешто десило да Србија потпуно одбаци овај социјал-штагод политички систем и крене да гради слободно друштво од нуле. Долетео би првим авионом и остао заувек.

E tada ćemo da te pitamo gde si bio dok je grmelo :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...