Danijela Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 https://www.bbc.com/serbian/lat/43557376?ocid=socialflow_facebook сведок and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 15 минута, Ђорђе Р рече По теби испаде да ми немамо паметнија посла, досадно нам је, па решили да решавамо статус КиМ? А Америци је свеједно што их Руси стално прозивају због статуса КиМ? То изгледа и @ana čarnojević мисли. Ми не можемо да будемо независна земља, јер смо мали. Свет је униполаран, и тренутно не можемо да бирамо чија колонија ћемо бити. Ал и да можемо, боље је бити Америчка, него Кинеска, ил Руска. Видели смо како су прошле Руске колоније у хладном рату. Не ради се о досади, него о манипулацији и српских и косовских политичара, већ сам ти написао из којих разлога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 1 минут, сведок рече Је ли могуће да је неко толико наиван да ће остати било шта од Срба и српске културе на Косову и Метохији после признавања Косову статуса независне државе. Оно што још Србе држи на Косову и Метохији је нада да живе и да ће живети у Србији. Ако морају да живе у страној земљи радије ће да изаберу Немачку него Косово у којем немају основна људска права, о другом да не говоримо. Можемо да видимо шта је остало од српске заједнице у Албанији. Па и сада живе у страној држави, тој држави плаћају порез, возе аутомобиле са таблицама стране државе, учествују у влади стране државе... Положај срба није лак, нити је икада био, чак и када смо били у истој држави. О побољшању њиховог положаја треба да брине држава Србија. А њихов положај се може побољшати ако је српска заједница јака у држави Србији, ал и ту смо слаби. Зашто причати само о Албанији, погледај шта је остало од српске заједнице у Македонији, а Македонија није албанска држава, барем тренутно. Што се тиче српских заједница ван Србије, о њима треба водити рачуна, ал то се не ради, нити се у прошлости радило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 29 минута, Ђорђе Р рече Па и сада живе у страној држави, тој држави плаћају порез, возе аутомобиле са таблицама стране државе, учествују у влади стране државе... Положај срба није лак, нити је икада био, чак и када смо били у истој држави. О побољшању њиховог положаја треба да брине држава Србија. А њихов положај се може побољшати ако је српска заједница јака у држави Србији, ал и ту смо слаби. Зашто причати само о Албанији, погледај шта је остало од српске заједнице у Македонији, а Македонија није албанска држава, барем тренутно. Што се тиче српских заједница ван Србије, о њима треба водити рачуна, ал то се не ради, нити се у прошлости радило. Да, живели су тако и у Отоманској империји и под немачком окупацијом, али знали су да је то окупација и да је земља на којој живе њихова. Или макар њихових унука. Добро си поменуо Македонију, небитно што није албанска држава, али је национализам македонске политичке елите у односу на Србију ништа мање јак него албански. Потпуно бришу сваки траг српског постојања тамо. Можеш ли нпр. да ми кажеш макар три Немањићке задужбине у Македонији? Није да не постоје, него су потпуно маргинализоване и у жалосном стању или им је промењен идентитет. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 4 минута, ana čarnojević рече čekaj malo, da li možeš da nam otkriješ tekst, dokument, intervju, izjavu, bilo kakav izvor u kome neko relativno ozbiljan istice tih 20 godina od bombardovanja kao kriterijum za rešavanje problema Kosova, kako si ti nazvao to igranje sa našom državom i taj proces jedna država gore dole, koga briga koliko ih je i kolike su, dok je Srba, ponosnih članova američke kolonije dovoljno mudrih da ne čačkaju mečku ... Па Вучић је о томе причао, да мора да се донесе правно обавезујући споразум следеће године. То је ваљда неки услов, тако су ваљда запаковали. То су изјављивали и страни званичници. "ДА се од Београда очекује да са Приштином потпише правно обавезујући споразум о свеобухватној нормализацији односа до уласка у Европску унију, знало се још од почетка 2014. године, када је Брисел овај услов убацио у свој Преговарачки оквир о приступању Србије у Унију." http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:712135-Штоперица-за-правно-обавезујући-споразум Нео колонијални поредак је тако устројен да се јасно не види, тј. не виде се јасно консекванце ако се одбије оно што си прихватио и обећао, тј. што ти је наметнуто. Присутан је привид да он не постоји, и да постоји слобода, ал не постоји. То се видело и на примеру Грчке, када су на референдуму одбили предлог Немачке, ал он је свеједно спроведен. И то није једини пример. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 Што више размишљам, све се више слажем са људима овде који су рекли да је ово режирано у договору БГ-ПP, како би се некако јавност у Србији и на КиМ (албанска) припремила и приволела да прихвати неки "компромис", само остаје још да видимо какав... У најбољем случају ми се чини да можемо очекивати поделу, а у реалном формирање ЗСО, у замену за неко "меко" признање... Што је прилично јадно, ако буде тако... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Март 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2018 Само ово да додам и не учествујем више у теми. POLITIKA | 28.03.2018 11:20 > 28.03 12:36 Istraživanje: Većina građana protiv razmene Kosova za EU 1/5 Loading Iako nešto manje od polovine gradjana Srbije smatra da je Kosovo izgubljeno, naročito mladja populacija, čak 81 odsto ispitanih ne bi prihvatilo nezavisnost južne pokrajine čak ni kada bi to bio uslov za članstvo u Evropskoj uniji (EU), pokazalo je danas objavljeno istraživanje Instituta za evropske poslove sprovedeno u saradnji sa Ninamedia istraživačkom kućom. Prema podacima tog istraživanja, gradjani Srbije su po pitanju odnosa Beograda i Prištine gotovo podeljeni na dva pola, dok bi izmedju EU i Kosova, ogromna većina izabrala Kosovo. Eventualnu podelu podržava trećina gradjana dok se polovina protivi toj ideji, ali većina ne bi prihvatila nezavisnost iako bi to ubrzalo proces integracija. Od ukupnog broja ispitanih, 45 odsto smatra da Kosovo za Srbiju nije izgubljeno dok 43 odsto smatra da ipak jeste. Mladji gradjani, njih oko 50 odsto, smatraju da je Kosovo izgubljeno dok to isto misli oko 30 odsto starijih od 60 godina. Sa porastom stepena obrazovanja raste i broj gradjana koji misle da je Kosovo izgubljeno. Gradjani su veoma malo upućeni u takozvani unutrašnji dijalog i svega 3,4 odsto njih kaže da je u njemu učestvovalo, dok 94 odsto nije. Četvrtina ispitanih veruje da će ova ili sledeća Vlada Srbije priznati nezavisnost Kosova. Čak 81 odsto gradjana ne bi podržalo nezavisnost Kosova ni kao uslov za članstvo u EU, dok bi 11 odsto prihvatilo tu ponudu. Muškarci više od žena smatraju da ne bi trebalo prihvatiti nezavisnost kao uslov za EU. "Potpuna je podeljenost gradjana Srbije i prema stavu da li je ostvarivo da Srbija opet u budućnosti ima punu kontrolu i suverenitet na Kosovu. Njih 45 odsto smatra da nije moguće da Srbija ikada ima punu suverenitet na Kosovu, a 42 odsto ispitanika smatra da je to moguće", navodi se u rezultatima istraživanja. Istraživanje je sprovedeno od 16. do 20. marta na reprezentativnom uzorku od 1.203 ispitanika. Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 28 минута, Срђан Шијакињић рече У најбољем случају ми се чини да можемо очекивати поделу Не знам дал је то уопште нама у интересу. Ако нам је циљ да отпишемо србе јужно од Ибра, онда ОК. Ал то је мислим најгоре што може да нам се догоди. Срба јужно од Ибра има више него оних северно од Ибра. ЗСО је ОК, и треба да тражимо специјалне везе и са заједницом, и са независним КиМ. Требало би инсистирати на томе, ето независни сте, а хајде сада да избришемо границе. Срђан Шијакињић and Православни Србин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 4 минута, ana čarnojević рече kapiram. a ti si verovatno nekom svojom logikom povezao 1999 i 2019. da bude okruglo 20 god od intervencije. Да то тога сам дошао простом математиком. А све ове игранке, са наше стране, од изјава Вучића, Дачића, до истеривања наших спортиста са такмичења од стране наше државе (као ми нећемо да се играмо са њима), па и овог циркуса, јасно је да су добили поруку да нема врдања, и да план мора да се испуни. Јако је битно САД да то буде управо 2019.-а, двадесетогодишњица бомбардовања, тако изгледа. ana čarnojević and Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 1 hour ago, Danijela рече https://www.bbc.com/serbian/lat/43557376?ocid=socialflow_facebook Контам да је ово била поента: Kosovski Srbi najavili su izlazak iz vlade i samim tim njen pad, ali mirotvorac Vučić već poziva na uzdržanost. Одличан текст. Срђан Шијакињић, Православни Србин and Danijela је реаговао/ла на ово 1 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 38 минута, Ђорђе Р рече Не знам дал је то уопште нама у интересу. Ако нам је циљ да отпишемо србе јужно од Ибра, онда ОК. Ал то је мислим најгоре што може да нам се догоди. Срба јужно од Ибра има више него оних северно од Ибра. ЗСО је ОК, и треба да тражимо специјалне везе и са заједницом, и са независним КиМ. Требало би инсистирати на томе, ето независни сте, а хајде сада да избришемо границе. Идеално би било да подела не подразумева линију север-југ, него да обухвати све српске средине и коридоре међу њима... Како год, тешко да је то реално. Слажем се са тобом, специјалне везе у којима би појединци били предмет посебних права је најбоље решење. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 17 часа, Благовесник рече Pa oni odu i zaokruze koga hoce (po slobodnoj volji), u cemu je problem? Нема ту слободне воље кад ти неко прети и уцењује те да гласаш за кога он хоће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 Коментари на вест Vučić razgovarao sa Putinom o trenutnoj situaciji na Kosovu; Mogerini osudila dešavanja na KiM Не разликујем ботовске од српских. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 21 часа, Таша рече Ajde da se ne lazemo. Poznata nam je pravedna, demokratska i humana strana americke politike, da ne uzimamo u obzir sopstveno iskustvo, posto je princip isti, ostalo su nijanse. I molim te u kom obilku smo pojeli to sto kazes? Sto pokusas da se izboris za komad zemlje koji ti otimaju? Таша, нико не спори одговорност и кривицу западних сила за оно што се десило деведесетих и ни Гризли, а ни остали овде, бар колико сам ја приметио, нису то доводили у питање. Овде се ради о томе да се сталним потенцирањем тога и само тога (обрати пажњу, само тога), на један покварен начин скида одговорност са погрешне, погубне политике наших властодржаца, почевши од Слободана и свих каснијих његових наследника (укључујући ту и ткз. ,,жуте" који су у суштини и сами наставили тамо где је ,,Слоба" стао), а која се води и данас. Јер, најлакше је рећи ,,западњаци су нам за све криви, они су нас напали и распарчали" (при чему, опет понављам, нико не негира и не скида одговорност са западних сила и САД за свега тога, пре свега због злочиначке и неоправдане агресије НАТО пакта на наше земље), а тиме се игнорише, заборавља и гура под тепих катастрофална политика наших власти која се заснива на лажима, манипулацији, гурању народа у несрећу и на, мора се то рећи, злочинима. О да, Таша, чинили су и наши злочине. Овде, конкретно говоримо о Косову и Метохији, било је нажалост нашу, злочина са српске стране над шиптарским народом, било је терора, застрашивања, убистава, итд (говорим о девеесетим годинама, а не раније). Тим се ништа није постигло, осим што смо се осрамотили и окренули и онај пројугословенски део шиптарске популације (а било је доста таквих Шиптара) против нас. Гурнули смо их у загрљај Тачију, Харадинају и осталим крвницима. То је катастрофална политика ,,наших" власти, а она се прећуткује и гура под тепих а потенцира се само та класика ,,запад је за све крив", при чему опет понављам нико не негира одговорност западних сила за ратове, агресију и злочине над нашим народима. И мислим да је то била поента Гризлијева и тако треба да схватиш његове речи. И да, мислим најважније од свега у питању Косова данас, важније и од самог статуса, јесте истинско помирење Срба и Албанаца. Ми смо ту, једни поред других и док има и Срба и Албанаца биће ту једни поред других. Нити ће Шиптари протерати Србе, нити ће Срби протерати Шиптаре, не заваравајмо се, то су спинови оних који су на власти, и са њихове и са наше стране. Нити треба да се заваравамо тиме, јер осим екстремистичког дела, и шиптарски народ је доста измучен свим тим ратовима и велики део њихове популације, нарочито млађи, гледају како да побегну са Косова на запад, јер се од независности не живи и јер је и код њих економско-социјална ситуација изузетно лоша. И даље, иначе, верујем да је једна од највећих наших грешака што смо дозволили да уђемо у сукоб са шиптарским народом, и ако је било начина да се то избегне, требало се избећи, јер верујем да ми од њих можемо много тога да научимо и да је зато, истинско помирење оба народа, неважно у ком правно-полиичком оквиру, најбоље решење за проблем Косова. И са чисто људске стране, а и због политичке природе свега тога. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука