Џуманџи Написано Март 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 5 минута, Јелена011 рече Dzu... Posle dugog vremena vrnuh se zbog poradi ove tvoje teme Задржи се ако имаш времена, да заједничким снагама рушимо Снешкове/Снешке (како год да се каже ). Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 Ma treba se snaci sad ono nove teme i sl i ne otvaram Kakve sad sneske? Bas lepo bre napolju, pevamo zvoncice i sankamo se ? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 23 минута, Џуманџи рече Само превиђамо једну ствар овде: онај ко некога сажаљева јесте (или мисли) да је у бољој позицији (поводом нечега) од особе коју сажаљева. Ако паднем и сломим кук и руку тешко да ћу сажаљевати другарицу која је скоро сломила мали прст на левој руци... Nisam onda izgleda dobro shvatio... više sam nekako mislio (kao što sam i odgovorio) da je nekom onako dobronamerno žao naše paklene sudbine... a ne ovo o čemu ti i Jelena pričate... Џуманџи, Paradoksologija and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 8 минута, Јелена011 рече Empatija bi bila da razumemo kako je u tudjoj kozi bez zelje za ispravljanjem te tudje pozicije. Емпатија би била да разумемо како је у туђој кожи са жељом не да ми исправљамо туђе позиције, већ да желимо да и тај тамо неко ( говоримо о неверујућим ) дође до истине Богопознања. Себично би било немати жељу за неверујућег или желети му " статус кво " Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 2 минута, Јелена011 рече Kakve sad sneske? Bas lepo bre napolju, pevamo zvoncice i sankamo se ? Знаш оно "немој да ми рушиш Снешка" а.к.а. веру у Деда Мраза и сл. Ијааао, санкање... Јо кјеро! пре 2 минута, Avocado рече Nisam onda izgleda dobro shvatio... više sam nekako mislio (kao što sam i odgovorio) da je nekom onako dobronamerno žao naše paklene sudbine... a ne ovo o čemu ti i Jelena pričate... Јер си наивни праведник "у коме нема лукавства". Кам ту ди дарк сајд. Paradoksologija, Avocado and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 44 минута, Justin Waters рече To je duboka tema zahtjevalo bi rad na proučavanju ljudske psihologije i društvenih odnosa. Možda iz sličnog razloga, zašto Ameri misle da su bolji od ostatka svijeta u načinu života, ili ljevičari da su pravedniji od desničara ili bjelci da su superiorniji od obojenih...itd. Нема везе с тим углавном. Можда мањина православних мисли да је боља (то је чак и са православне тачке гледишта грех, да не идемо даље). Већина пак жали што атеисти не могу да осете исто што и они. Нема везе што је субјективно. Тако и ја жалим ове холандске роботе иако је њима скоро сигурно супер баш тако како је и тешко да постоји објективна мера шта је боље. То је нормално и не важи само за однос хришћани-атеисти, него практично за све. Једино што треба да пазимо да не кренемо да давимо људе због тога што им желимо оно што ми имамо, а они немају. "Tamo daleko" and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 6 минута, Avocado рече Nisam onda izgleda dobro shvatio... više sam nekako mislio (kao što sam i odgovorio) da je nekom onako dobronamerno žao naše paklene sudbine... a ne ovo o čemu ti i Jelena pričate... Мени није жао што ће атеисти горети у паклу, нарочито ако су адвокати. Grizzly Adams, Avocado and Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 Управо сада, Juanito рече Мени није жао што ће атеисти горети у паклу, нарочито ако су адвокати. Ni meni... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 1 минут, Рапсоди рече Емпатија би била да разумемо како је у туђој кожи са жељом не да ми исправљамо туђе позиције, већ да желимо да и тај тамо неко ( говоримо о неверујућим ) дође до истине Богопознања. Себично би било немати жељу за неверујућег или желети му " статус кво " A kad bi ti neki ateista rekao da mu je baš žao što si vernik i da iskreno želi da progledaš, oslobodiš se okova praznoverja i dođeš do istine ateizma, ti bi sigurno bila oduševljena količinom njegove empatije prema tebi, jel da? Џуманџи, Јелена011 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 11 минута, Avocado рече i dođeš do istine ateizma Оксиморон.... пре 11 минута, Avocado рече oslobodiš se okova praznoverja Моја вера није празна...оооо, када би ти знао пуноту хришћанске вере, не би више био исти адвокат...ццц пре 11 минута, Avocado рече ti bi sigurno bila oduševljena količinom njegove empatije prema tebi, jel da? Јест, да .... количином његове искрене али ипак незналачке епматије. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 16 минута, Рапсоди рече Оксиморон.... Моја вера није празна...оооо, када би ти знао пуноту хришћанске вере, не би више био исти адвокат...ццц Јест, да .... количином његове незналачке епматије. Ali baš ozbiljno te pitam... i nema potrebe da meni tako odgovaraš jer ti ja to ne bih nikada rekao niti pomislio (mislio sam da je i jasno iz konteksta) niti je poenta u tome da li je taj hipotetički ateista u pravu ili si ti u pravu... dovoljno je da on zaista veruje da je u pravu (pa makar i grešio), a pitanje je da li je on ako ti tako nešto kaže: bezobrazan ili samo pokazuje empatiju prema tebi... Џуманџи and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2018 (измењено) А сад озбиљно, емпатије и остале неуро ствари на страну... Христос експлицитно вели да "ће многи први бити последњи и последњи први" и "А од свакога коме је много дано, много ће се и тражити: а коме је повјерено много, од њега ће се више искати." Статистички говорећи... Измењено Март 23, 2018 од Џуманџи Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 6 минута, Avocado рече a pitanje je da li je on ako ti tako nešto kaže: bezobrazan ili samo pokazuje empatiju prema tebi... Мислила сам да сам била јасна. Прво зависи ко каже, ако би рекао ти, по твојем одговру у претходном посту, схватила бих да си безобразан, пошто рече да ти то никада не би рекао ни помислио. Онако уопштено гледано све је могуће. Мислим да би највећи број ипак то урадио из незналачке емпатије. зашто незналачке или предрасудне емпатије....зато што већина атеиста мисли да смо ми под неким оковима вере, неслобдни, затуцани...итд, итд. Једноставно атеисти не виде наш угао посматрања и оно што је за њих ропство за нас је слобода. Ето, то ја желим свим атеистима Србије, не да одбаце своје углове посматрања већ да прогледају нашим, след даљих догађаја би био одбацивање сопствених углова посматрања. кад срце замени логику или кад се логика осрци... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 Ко их сажаљева бре, ја би их био и развлачио на оне римске справе... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 23, 2018 Пријави Подели Написано Март 23, 2018 пре 16 минута, Џуманџи рече Статистички говорећи... Статистички говорећи Авокаду је много дано, много ће се и тражити ... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука