Jump to content

Kako zaraditi prosecnu platu online?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Paradoksologija рече

Gde i kako nalaziš klijente? Ja sam sreće jedino imala preko preporuka, ali to je totalno stihijski - ovog meseca tona posla, posle možda mesecima ništa (tona je uvek bolja nego ništa, da se razumemo). Hvala!

Поставим оглас на разноразне сајтове попут инфостуда, хонорарци, дијаспора огласи, итд. Дакле, на сајтове за које знам да ће мој оглас имати велику видљивост. То је један од начина. А други је, као што си ти поменула, ако је клијент задовољан твојим преводом препоручује те даље, и тако шириш круг. Али увек је боље да сама качиш огласе где год ти падне на памет да је згодно, него да чекаш да ли ће те неко препоручити. Ето, ваљда сам ти бар мало помогла :-) Срећно!

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Paradoksologija рече

Da li je ovo realno? Deder pojasni - treba li prvo nekom da prodaš dušu da bi dobio ovakve ponude ili u čemu je caka?

O ovome sam i ja razmisljao, ne kao glavno, nego da se malo dopunim, ali nisam jos probavao. Evo, ovde je ulaz u kancelariju... :)

http://ux.validately.com/test-websites

...

:)))

"Test Websites. Make Money. It's That Simple."

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Juanito рече

Заборавио си цице које брендови плаћају да испробавају њихове фармерке, хаљине, хеланке, бикиније... Нису лоши ти канали чисто да човек остане обавештен шта је тренутно у моди. 

Ima ih vjerovatno, no ako se računa zarada samo od youtuba, onda njih nema ni u prvih 10. To su uglavnom gejmeri, i zabavljači. Ovo je lista koja prikazuje persone, no ima kanala koji i više zarađuju, ali nisu fizička lica. 

пре 57 минута, GeniusAtWork рече

Што се тиче јутјуба, гледао сам клипове где неки од најуспешнијих објашњавају како зарађују.

Кажу да најмање лове узимају од адсенса (Гуглов програм за рекламирање). Највише зарађују преко тзв. affiliate маркетинга, где рекламирају неки производ и онда када било ко купи тај производ преко линка на њиховом видео клипу, они добијају проценат. И други начин је Patreon, мислим да је и ЖРУ тамо. То је сајт где тражиш од твојих пратилаца и фанова да ти уплате сваког месеца неку суму, по њиховом избору, и онда им понудиш неки бонус садржај. Какав ће бити тај садржај, зависи од суме коју уплате. И тако успевају да сакупе паре да би могли да живе комотно од постављања клипова на јутјуб, јер у супротном је мало зезнуто када мораш и да радиш стандарно радно време и да покушаваш да редовно постављаш клипове.

А доста њих и продаје неке своје производе - мајице са њиховим логоима, качкете, итд.

Patreon je tanak. To je dovoljno za nekoga ko nema puno pregleda i ne može zaraditi dovoljno da prikazuje pa mu to dođe neka milostinja onih koji vole i cjene nečiji rad. Ne znam kako, ali kanal moje žene zarađuje samo od adsensa, i prikazuje i koliko klikova je bilo i nije mi jasno uopšte ko to sve klikće ako sadržaj gledaju djeca najviše...ispada da su to sve slučajni klikovi. No evo za poređenje recimo, dok se nije bila promjenula politika youtuba skoro, na prvom kanalu moja žena je imala oko 2,2 M pregleda ukupno, i inkasirala 2000 Evra, dakle grubo računato to je oko 0.09 centi po jednom pregledu. Sad uzmi recimo kanale, kao sa ove liste prvih 10 koji imaju milijarde pregleda, recimo 5B pregleda i to pomnoži sa 0.09centi dođje mu 4,5 M Eura. E sad to je gruba statička procjena, i nisam uzimao real time zaradu koja može biti i veća i zavisi kakvi su oglasi postavljeni, jer za razne zemlje klik na oglase se plaća različito. Uglavnom ogromna je to zarada od adsensa samo, e sad naravno to se može udvostručiti ako imaš kanal koji je u svjetskom vrhu plus na osnovu broj pratilaca i pregleda imaš unosne ugovore sa raznim kompanijama koje te plaćaju...ali prvih deset fizičkih lica uglavnom zarađuju od ogromnog broja pregleda video materijala, tj samo od adsensa. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

А може ли наш господар Вучић да отвори јућуб канал који ће несумњиво бити најпопуларнији у новијој историји и тиме заради довољно да отплати дуг Србије?

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, obi-wan рече

ovaj znak uopste nije tako los kako ti mislis

Ono sto joj fali je ono o cemu smo pricali napred, tj. znanje o bojama, tipografiji i proporcijama.

Hvala na podrsci i motivaciji. Kako najlakse i najbrze da steknem to znanje, odakle da ucim? Da li postoji nesto tipa "znanje o bojama, tipografiji i proporcijama for dummies" ? :D 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Juanito рече

А може ли наш господар Вучић да отвори јућуб канал који ће несумњиво бити најпопуларнији у новијој историји и тиме заради довољно да отплати дуг Србије?

Управо га прави. Биће то највећи и најпопуларнији канал икад, и зато ће требати мало времена да се све то заврши и пусти у рад. Око две-две и по године, не више.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Paradoksologija рече

Da li je ovo realno? Deder pojasni - treba li prvo nekom da prodaš dušu da bi dobio ovakve ponude ili u čemu je caka?

Validately je sajt koji vam placa od 5$ do 25$ za testiranje sajtova i aplikacija. Uslov je da dobro znate engleski jezik, da imate mikrofon i koristite najnoviju verziju Google Chrome-a i Windowsa. Nakon registracije testovi vam stizu na mail adresu i rade se u malom programcicu koji se zove Validately Recorder koji cete da instalirate. Placanje se vrsi na vas PayPal nalog u roku od 7 radnih dana od testa. 
Signup to earn money for testing websites 
Join Validately’s user testing panel today 
https://panel.validately.com/signup
The tests are first come, first serve so if you get a message that the test is closed, it simply means the test hit the maximum number of responses. budite brzi  :D 

Validately Panel FAQ 
https://panel.validately.com/faq/ 

U poslednjih mesec dana mi stizu ovi testovi od po 70$, do sad nisam uradio nijedan, radio sam ove od po 5 i 10$. Razlog zasto nisam uradio je jer: 1.nisam bio brz   2. nemam najnoviju verziju androida/iphone-a ( nece da mi otvori test na sadasnjem)   3. nemam web kameru  4. nisam se kvalifikovao ( ponekad traze strucnjake iz odredjene oblasti ) ... Dakle, registruj se i proveravaj mail, zakacices neku kintu svakako, manje ili vise.  I na microworkeru imas testove od po 0.5-1$ da testiras iphone aplikacije ali zato moras da imas iphone :)   https://goo.gl/UFsHga   Ja dugo nisam kupovao nove uredjaje jer smatram da je pracenje noviteta bacanje para, ali moracu da kupim ponesto da bih imao sa cim da radim i zakacim po neki poslic. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

Управо га прави. Биће то највећи и најпопуларнији канал икад, и зато ће требати мало времена да се све то заврши и пусти у рад. Око две-две и по године, не више.

Ako može grad na vodi, što da ne i kanal na oblaku. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Djapa рече

Hvala na podrsci i motivaciji. Kako najlakse i najbrze da steknem to znanje, odakle da ucim? Da li postoji nesto tipa "znanje o bojama, tipografiji i proporcijama for dummies" ? :D 

Ево нешто мало за почетак:

http://www.bronzic.com/psihologija-i-znacenje-boja/

:) 

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Djapa рече

Pa kao sto sam i napisao nesto napred - potrazis malo knjiga o tome, ima ih da se nadje (pdf uglavnom), i poneki dobar kanal na YT. Ucenje je postepeno, ne ocekuj da ces nesto preko noci da savladas, obavezno je strpljenje za rad i ucenje na duze staze.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Pa kao sto sam i napisao nesto napred - potrazis malo knjiga o tome, ima ih da se nadje (pdf uglavnom), i poneki dobar kanal na YT. Ucenje je postepeno, ne ocekuj da ces nesto preko noci da savladas, obavezno je strpljenje za rad i ucenje na duze staze.

1450608540613.jpg.8feb39bdefbcae568074c28a1554fff6.jpg i hvala :D 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

:pivo:

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Naidjoh na ovu analizu zarade jednog youtube kanala. 

https://socialblade.com/youtube/channel/UCHK357UDDmL6EMTb4YPE7ew

Inace kanal izbaci otprilike po 2 videa mesecno a sadrzaj je neko kuvanje u dvoristu. Meni je prilicno zanimljivo a svaki video ima preko milion pregleda u zadnje vreme. Ali ipak nisam ocekivao da zarada od yt moze biti ovolika...

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, feeble рече

Naidjoh na ovu analizu zarade jednog youtube kanala. 

https://socialblade.com/youtube/channel/UCHK357UDDmL6EMTb4YPE7ew

Inace kanal izbaci otprilike po 2 videa mesecno a sadrzaj je neko kuvanje u dvoristu. Meni je prilicno zanimljivo a svaki video ima preko milion pregleda u zadnje vreme. Ali ipak nisam ocekivao da zarada od yt moze biti ovolika...

Olala, zarada je kod nekih tolika da su već sad milioneri...dok su neki od youtuba izgradili pristojne vile ili kupili napucane automobile :D  Ovi su "A" stepen. Za ovo se treba potruditi i raditi da bi stekao pratioce...Dok se i sa B stepenom može pristojno zaraditi para. Moja je žena imala kanal sa B+ gdje je negdje cirka od početka do kraja imala zarade nekih 10000 evra, ali u rasponu od 2.5 godine, dakle cirka 300 evra mjesečno...ali neravnomjerno raspoređeno, nekad par mjeseci ništa, onda nagli skok pa jedan za drugim po 900 ili 200-300 evra...i onda je kanal umro, jer nije ga baš ažurirala neki novim sadržajem i dobila je obavještenje da joj video matarijal nije više podesan za monetizaciju zbog sadržaja koji je ponovljiv plus uvode neka nova pravila koji će oduvati youtube od nove godine a tiče se videa koji su namjenjeni djeci, a njeni videi su baš bili to. 

Naime, neko je u amerikama tužio youtube zbog praćenja i prikupljanja podataka o djeci, i onda ih je američka trgovinska komora oglobila 170 milki, tako da su ovi odlučili da se zaštite od mogućih novih tužbi i uvode pravila po kome će svaki video morati biti naznačen da li cilja djecu ili ne. Ako cilja djecu, youtube neće više pratiti i prikupljati podatke za ove snimke i moguća zarada na ovim materijalima će pasti i 90%, a oni koji stave da ne cilja djecu moraće voditi računa strogo da im se u videu nenađe nešto od milion stvari koji se kotiraju kao ciljanje prema djeci recimo neka muzikica koja podsjeća na djecu, slatkiše i bomboni u određenom elementu, šarolike boje, itd.....ako neko označi da video ne cilja djecu, a algoritam ga pronađe da im stvari koje spadaju u jednoj od ovih milion kriterijuma moguća kazna ide i do 45000 dolara....Opšta je panika sada na youtube tržištu jer novine stupajuj od nove godine, a stradaće i Baka Prase, gejmeri i mnogi njema slični youtuberi. Youtube će se definitivno promjenuti od nove godine, advokati će imati jako puno posla, jer će ih mnogi trebati ako se odluče da ne stave da video cilja djecu, a algoritam ga markria kao nepodesan. 

S jedne strane mi je drago jer će mnogo smeća kojegu su mnogi pravili namjenje djeci i masno zarađivali, a sadržavali su horor elemente, razna glupiranja, vulgarne riječi i ponašanja koja negaivno utiču na djecu će nestati, ali nažalost mnogi drugi kreativni ljudi koji su pravili dobre stvari za djecu će također nestati sa scene i tako se sužava prostor za ostvarenje zarade. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...