Jump to content

Kako zaraditi prosecnu platu online?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Natasa. рече

Ja sam radila sa Azijatima online engleski. Može da se zaradi prosečna srpska plata za prosečno srpsko radno vreme. Prednost je rad od kuće, kad ti odgovara ali opet ti pratiš njihov bioritam zbog vremenske razlike.

Зато је (између осталог) екстра радити с Америма. Они се буде од пола па до краја твог радног дана, у зависности од временске зоне. Скво је радила с Аустралијанком и то је баш пејн ин д бат. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Juanito рече

Америма

Ne znam šta bih mogla da radim sa njima online, ali 'oću ja da probam. Između ostalog, interesantno je raditi sa strancima i proširivati vidike :dobro:.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Ја нисам почео са тим сајтовима па немам искуства, јер мислим да нису ни постојали у то време... :smeh1:

Уз ту напомену, мислим да они нису најбољи начин да се заради нека добра кинта. Направљени су тако да праве огромну конкуренцију међу онима који траже послове/пројекте и обарају цену.

Најбоље је наћи људе приватним каналима, преко некога кога знаш, па се онда покажеш добро на пар пројеката. Мада за ту варијанту треба инвестирати мало више у знања и вештине... Али не може другачије.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Broken рече

Ti bar nešto umeš. :smeh1:

Da stavim to na nadgrobni spomenik? "Bar je nešto umela. Ali nije uspela to da unovči" :smeh1:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Juanito рече

Скоро сви које знам (не само програмери) су само почели на тим сајтовима да би врло брзо прешли да раде пуно радно време за пуну плату за неког клијента кога су тамо нашли. Значи ту је фора наћи везе, у праву си да није баш најбоља варијанта на дужи рок. 

Nije uvek tako. Na 99designs imas masu ljudi (i nasih odavde) koji odlicno zaradjuju. Mozda je sa programerima drukcije, to ne znam.

пре 9 часа, Broken рече

Ovo o čemu vi pišete je nešto što može da se uči i nauči ovako od kuće ?

Ovo sto ja radim samo tako se i uci. Ima i kurseva za dizajn, ali to je bacanje para kad i vise od toga mozes sam da naucis bez problema.

пре 9 часа, Paradoksologija рече

Imam nalog na upwork-u od jesenas, i nesnađena kakva jesam, nisam preko njega našla nijedan poslić. Bez nepotrebne skromnosti, što se traženih & isplativih veština tiče, već ih realno imam, a bar je prevod nešto za šta bi mi sa ovim (srpskim) imenom i kvalifikacijama poverovali da je tačno.

Prijavljivala sam se za posliće, bez odgovora, a meni su do sada nudili, recimo, lekturu/korekturu doktorske disertacije za 30 evra, i da prodam svoje neobjavljene radove i time pomognem nekom wannabe Malom ili Slini.

Draga Saveta, gde grešim? Ima li nade za mene? Ili šanse imaju samo programeri i dizajneri?

Po meni je ovde kljucni problem sam nacin na koji funkcionise Upwork: oni nemaju sistem kontesta, koji je majka mara za rad, nego bidovanje, iliti po srpski - manijacko guranje sa bezbrojnim Pakistancima, Indonezanima i ostalim iz tog kraja sveta, koji em sasvim solidno rade to sto rade, em imaju stravicno niske satnice, i samom svojom pojavom rapidno obaraju cene. Takmicenje sa njima da uopste dodjes do posla je sizif2.

Tamo ima i poslova oko dizajna, ali nikad tamo nisam nista radio, jer mnogo vremena provedes da bi se samo ugurao na neki pos`o, a onda ga radis za uzasavajuce nisku cenu - sve u svemu, potrosio si brdo vremena da bi zaradio za lesnike.

Ja bi ti rek`o da malo promenis sredinu. Nisam detaljno istrazivao, ali za ove sam cuo da su bas solidni:

https://www.writerbay.com/

https://www.peopleperhour.com/

Baci pogled i na ovu listu, mozda bas tu nadjes nesto za tebe:

https://www.dreamhomebasedwork.com/freelance-writing-2.html

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Da stavim to na nadgrobni spomenik? "Bar je nešto umela. Ali nije uspela to da unovči" :smeh1:

Проблем је што прво мораш да зарадиш паре за тај споменик и клесање...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Ускладу са оном "Смрт је најсигурнији посао" почни да састављаш епитафе.

"Епитафи повољно,

скупљам паре за сопствени

надгробни споменик"

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Natasa. рече

Bi li nam dao link da pogledamo? I <3 youtube :).

Neces mi vjerovati, nemam link niti znam napamet kako se zove njen kanal jer je odabrala dugačko ime. :)) Inače prije ovoga imala jedan kanal na kome je sa 2M pregleda imala oko 2000 eura, sada sa oko 4,5M oko 1000 eura...politika i poslovanje youtuba se drastično promjenulo i unijeli su totalnu pometnju i mnogima utjerali strah. Tako sad i ona boji se da da ovdje link jer bi neko mogao da je prijavi zbog nečega i onda da joj ugase kanal i onda bi šiznula. :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Neces mi vjerovati, nemam link niti znam napamet kako se zove njen kanal jer je odabrala dugačko ime. :)) Inače prije ovoga imala jedan kanal na kome je sa 2M pregleda imala oko 2000 eura, sada sa oko 4,5M oko 1000 eura...politika i poslovanje youtuba se drastično promjenulo i unijeli su totalnu pometnju i mnogima utjerali strah. Tako sad i ona boji se da da ovdje link jer bi neko mogao da je prijavi zbog nečega i onda da joj ugase kanal i onda bi šiznula. :smeh1:

Православни фашисти посећују канал или тако нешто...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Natasa. рече

Odakle joj toliko pregleda i koja joj je tema kanala :unbelieveble:?

Engleske Nursery pjesmice, sa temom boja i tako izmisli neku pozadinu, nekad ubaci malog kao statistu :). Dobro se uspjela probiti s obzirom kakva konkurencija vlada sa zabavnim videima. U pocetku je sva sterna bila kad zaradi dva centa:smeh1:

Samo sad je kao na iglama, jer joj se skoro dosao “age reatrected” za neki video gdje apsolutno nema nicega nepodesnog za djecu, ali youtube algoritam kako radi to ne bi ni Ajnstajn razumio. Tek su uveli skoro ovo pa vjerovatno jos pravi greske, a oni onda manuelno potvrde samo da bi dali sebi do znanja da im algoritam kao radi. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...