Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Вилер Текс рече

@Grizzly Adams Одговори ми на конретно питање конкретним одговором.

Па наравно да је боље да су Амери него Саудијци који одмах секу главу, али нисам те то питао.

Или Северна Кореја.

Али они немају тај капаците хвала Богу, ал Америма не смета да лажу да имају...ал то је друга тема.

пс: Боље је да су Амери, али ме то не чини срећним. Мани ме вучићевих флоскула "боље 12 сати рада за 250 евра него за 100 или без посла" То је манипулација. 

Стрпљења бре, куцао сам са мобилног па нисам могао на дугачко... :)

Мислим да несвесно прихватате предрасуде које потичу из тог доба. Сама терминологија "злочиначки НАТО пакт" итд. указује на то. НАТО пакт је ко и сваки војни пакт. Бољи је био од Варшавског. Па онда приче о "праведном рату" где се ми само "бранимо" итд.

То зовем "милошевићева митологија". И код нас је још увек опште прихваћено.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 17 минута, obi-wan рече

Mislim da ovde niko i nema takvu crno-belu predstavu, ja prvi radim sa njima, i naravno da nemam nista protiv njih glede vecine stvari.

Prakticno jedino sto stvarno bode oci jeste ta neverovatna kolicina licemerja vecine zapadnih politicara.

U stvari, bas oni imaju ponajvise taj problem o kome govoris, samo u obrnutom smeru: "dobri zapad, zli i naopaki istok".

Evo, gledam malopre NBC intervju sa Putinom - pa on se ponasa bas "zapadno" u onom smislu zapadnog na koji sam npr. ja naviko osamdesetih, dok sam na tom istom zapadnom kulturnom modelu i odrastao. Bas mi se cini da upravo sami Rusi ubrzano usvajaju takav kulturoloski model (gledaj im samo novije filmove iz NF zanra - cist Holivud), i da su oni po svemu "zapadniji" i od samih Amera. Da li je slucajno sto Putin ima solidnu popularnost i u SAD? Nije, jer on mnoge tamo podseca na drzanje nekih njihovih solidnih politicara od ranije. Znaci, i Rusi sad postizu ekonomski i kulturni razvoj dobrim delom po tom zapadnom modelu, ali se i oni gnusaju istog tog licemerja kao i mi ovde. Drugim recima, nikom nije problem zapad kao zapad, nego poblesavelost i lazomanija koja je tamo u`vatila korena.

Eto, moje misljenje je da se o tome radi, i da je to moment na kome se razilazimo svi ovde na temi.

Па слажемо се за лицемерје политичара, с тим што не видим неку разлику између Путинове екипе и ове овамо. Све су то лажови, лопови и убице.

Оно што се разликује су темељне филозофије друштва. Запад, и поред покварених политичара, има добру основу. Грађанске и економске слободе итд. Русија се још лечи од комунизма, иде напред-назад. Још нису расчистили са темељним стварима. Мени се не чини баш да Путин гаји неке велике "западне вредности"... Више ми личи да прижељкује "старе добре дане" СССР. Зато и немају неки велики економски развој. Шта они праве уопште? Само извозе природна богатства којих срећом имају доста, а и тиме управља мафија. Немају никакву индустрију, технологију, иновације...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Стрпљења бре, куцао сам са мобилног па нисам могао на дугачко... :)

Мислим да несвесно прихватате предрасуде које потичу из тог доба. Сама терминологија "злочиначки НАТО пакт" итд. указује на то. НАТО пакт је ко и сваки војни пакт. Бољи је био од Варшавског. Па онда приче о "праведном рату" где се ми само "бранимо" итд.

То зовем "милошевићева митологија". И код нас је још увек опште прихваћено.

Ово се зове избегавање одговора или идеолошки одговор или неразумевање постављеног питања. 

Ја те не питам за Варшавски пакт. Питао сам те конкретно питање, ево опет ћу:

"Ја не знам како се то зове кад неко оде у туђу земљу и каже слушај ме, морамо овде да направимо своје базе. Ако нећеш да пристанше разбићу те и тачка. То је силеџијство и злочин.

А кад ти на то не пристанеш, а немаш начина да се одбраниш (а ако имаш начина треба да га нокаутриаш), треба да тог силеџију и злочинца пустиш и извлачиш максимум из дате ситуације. А силеџија ће једног дана отићи.

Дакле у питању је злочиначка америчка политика и глупа српска политика.

Ја не знам ко овде другачје тврди и шта је овде написано под утицајем идеологије Слободана Милошевића зашта бисмо прозвани?"

Опрости, али нема Слоба монопол да нешто назове злочиначким. Није битно да ли је НАТО, Варшавски, Бразилско-перуански пакт.

Мислим да је ово што сам написао расуђивање сваког релативно нормалног човека.

•  
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Зато и немају неки велики економски развој.

Brate, posle decenijske stagnacije, dobro je kad prosto ostanes ziv. Ne ide to preko noci.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Ја те не питам за Варшавски пакт. Питао сам те конкретно питање, ево опет ћу:

"Ја не знам како се то зове кад неко оде у туђу земљу и каже слушај ме, морамо овде да направимо своје базе. Ако нећеш да пристанше разбићу те и тачка. То је силеџијство и злочин.

А кад ти на то не пристанеш, а немаш начина да се одбраниш (а ако имаш начина треба да га нокаутриаш), треба да тог силеџију и злочинца пустиш и извлачиш максимум из дате ситуације. А силеџија ће једног дана отићи.

Дакле у питању је злочиначка америчка политика и глупа српска политика.

Ја не знам ко овде другачје тврди и шта је овде написано под утицајем идеологије Слободана Милошевића зашта бисмо прозвани?"

ОК, ја ћу опет покушати да ти одговорим.

То се зове нормално понашање великих и малих земаља на овом свету и уопште у историји. Увек су велике земље диктирале, мале морале да слушају.

Да ли је то "злочиначко", "силеџијство и злочин"? Па ја се слажем са тобом - јесте. Али тако је увек и свуда било. Све су земље то радиле колико су могле, па и наша. Није НАТО ни Америка ту неки изузетак.

Осим што су најнапреднија цивилизација која је икад постојала. Ако већ мораш да будеш у нечијој "зони утицаја" боље је да будеш у њиховој него у некој другој па да ти командују тоталитарни зликовци ко кинески комунисти или слични.

Идеја да је НАТО нешто посебно "злочиначкији" од осталих је милошевићева бесмислица којом је правдао своје лудило.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams Хвала брате. 

Што се тиче тога ко је "злочиначкији", није битно. Мени је најгори онај који мене тј нас мучи.

Генерално мислим да се Америка од 1945. на овамо понаша силеџијски свуда. Као и свака империја. Не волем империје.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Brate, posle decenijske stagnacije, dobro je kad prosto ostanes ziv. Ne ide to preko noci.

То не иде без прихватања тих темеља цивилизације о којима причам. Они су предуслов развоја савремене економије.

Ево да бацим једно пророчанство - Русија неће напредовати и постати развијена економија попут западних, ни после више деценија.

Осим ако не промене те темеље о којима причам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече

@Grizzly Adams Хвала брате. 

Што се тиче тога ко је "злочиначкији", није битно. Мени је најгори онај који мене тј нас мучи.

Генерално мислим да се Америка од 1945. на овамо понаша силеџијски свуда. Као и свака империја. Не волем империје.

Слажемо се у вези империјализма и силеџијства. И мене екстремно нервира та њихова "спољна политика".

Али ако треба да бирам између данашњих цивилизацијских токова, ту немам никакву дилему.

И нећу да дозволим да то што се неки дебил потукао са њима утиче на мој избор темељних вредности цивилизације.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ево да вам дам једну аналогију, можда ме боље разумете - замисли да нас је држава Русија некад распалила, ко што је неке друге земље.

И онда ми ми њих прогласимо за "злочиначку земљу" и одбацимо због тога Православље.

Да ли је то исправно?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Аурор рече

Поготово имајући у виду да је читава модерна (1912-1999) политика малог царства званог Србија на Косову - један велики злочин.

Свидело се то неком или не.

Meni se ova tvoja izjava ne sviđa. 

Da li znaš koliko Srba je proterano u zadnjim mesecima rata i prvim mesecima posle rata (mislim na ww2) sa Kosova i Metohije? Ko je to organizovao? Da ti odmah malo pomognem, njegov doprsni kip još uvek stoji na Kalemegdanu. E, to je "brutalna" ekstremna bolest mozga!

Da li znaš ko je crtao granicu između Srbije i KiM? Hvala Bogu da im nije dao i Kopaonik. Granicu je crtao neko ko se je nekoliko godina posle rata "otreznio" jer je uvideo s kime ima posla. Zbog toga je znao dosta puta da se napije, ode u zatvor kod osuđenika ("državnih neprijatelja") koje je on osudio na zatvorske kazne, odonese i njima rakiju....... Jednom im je rekao - vi ste moja braća, a ne one pichke sa kojima vladam!!! 

A što se tiče brutalnosti slovenske policije na KiM, priznajem da me je sram, savest me ne grize ništa, jer da je bilo po mojem slovenska policija uopšte ne bi išla na KiM. Celu stvar bi prepustio srpskoj policiji.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Фин текст: Ko voli rusku kulturu, mora mrzjeti rusku državu  Додуше, не помиње ни једног научника, али поента је јасна.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bernard рече

A što se tiče brutalnosti slovenske policije na KiM, priznajem da me je sram, savest me ne grize ništa, jer da je bilo po mojem slovenska policija uopšte ne bi išla na KiM. Celu stvar bi prepustio srpskoj policiji.

Да је било по мојем, не би ишла ни српска полиција тамо где су све Албанци.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Џуманџи рече

Додуше, не помиње ни једног научника, али поента је јасна.

Не каже се случајно "ликвидација у руском стилу", то је тамо вишевековна пракса са дисидентима...

Полу-цивилизована земља.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Grizzly Adams рече

Ево да вам дам једну аналогију, можда ме боље разумете - замисли да нас је држава Русија некад распалила, ко што је неке друге земље.

И онда ми ми њих прогласимо за "злочиначку земљу" и одбацимо због тога Православље.

Да ли је то исправно?

То можемо само да замишљамо. Машта и реалност су потпуно другачије. Значи ја на основу замисли треба да имам порбелме са руском државом( а не кажем да је свршена, да не примењује силу, да се није огрешила од друге( а ви причате како државе не могу да се огреше, што је тачно али вадите то из контекста, јер држава јесу људи који њоме управљају), нпр. укидање Грузијске Цркве) а да игноришем стварну зло које је овде направила америчка држава. Гризли, брате, волим ја реп и закуцавања са слобдног бацања, Чарлса Буквског, Марка Твена, бруклински мост, жути такси, кањон Колорада, да гледам међеде, да понекад попијем виски (који је крш у односу на ракију), могућност да се заради итд итд... али не волим политику коју Америка води. 

Ако је теби америчка цивилизација исто што и Православље онда си ти у дебелом ауту. А нико али нико од нас није одбацио ништа добро што долази из Америке. Извини, манипулишеш. 

Подели на овим сајтовима

http://bronsteinprize.org/

It is named after Matvei Petrovich Bronstein, who was the first to emphasize that quantum gravity requires a deep revision of classical space-time concepts. He wrote his Ph.D. thesis on Quantization of Gravitational Waves in 1935. He clearly understood the limitation of applying the Bohr-Rosenfeld QED measurement analysis to gravity. He derived the quantum analog of Einstein's quadrupole formula but emphasized the need to go beyond linearized gravity. . . He was considered by many as the brightest of the young Soviet physicists in the mid- 1930's. He was arrested on trumped-up charges in 1937 and convicted by a list trial and executed on the same day in 1938.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...