Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Управо сада, obi-wan рече Ne, nego je to ukupno pitanje svega ovog nabrojanog, pri cemu etos mora da bude na prvom mestu. Nekad ces po njemu da popustis i odes u ikonomijski pristup nekoj situaciji, nekad ces morati da zategnes i stanes na crtu. Искрено да ти кажем, ја нисам баш сигуран колико смо ми у овој историјској драми били на правој страни... Да би причали о "етосу" и "стајању на црту" прво би ми требало да будемо праведници. Иначе све пада у воду. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 13 минута, Аурор рече Поготово имајући у виду да је читава модерна (1912-1999) политика малог царства званог Србија на Косову - један велики злочин. Свидело се то неком или не. Ајде мало олади са овк ставовима! Срам те било. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 8 минута, Grizzly Adams рече Искрено да ти кажем, ја нисам баш сигуран колико смо ми у овој историјској драми били на правој страни... Да би причали о "етосу" и "стајању на црту" прво би ми требало да будемо праведници. Иначе све пада у воду. Ne moramo da budemo pravednici, ali moramo da postanemo pokajnici. Ali to svi vec znamo. Inace, licno sam uvek za mekse resenje, osim kad jednostavno dodjes do patosa i vise nemas kud. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 5 минута, Аурор рече Начисто си се збунио, џедаје. Moji uvazeni profesori imaju sasvim suprotno misljenje od tebe. Ne znam kome da verujem... Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 1 минут, Вилер Текс рече Ајде мало олади са овк ставовима! Срам те било. Neka brate, to je samo jos jedan napucani junosa, koji misli da je popio Nijagaru u casi. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Управо сада, obi-wan рече Ne moramo da budemo pravednici, ali moramo da postanemo pokajnici. Ali to svi vvec znamo. Inace, licno sam uvek za mekse resenje, osim kad jednostavno dodjes do patosa i vise nemas kud. Па како ћемо онда ми неправедни да причамо о неком етосу другима? Што је НАТО неправеднији него што је Слобина Србославија била? Мене је већа срамота што сам био принуђен да њега браним и ризиковао да дам живот за скота. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Управо сада, obi-wan рече Moji uvazeni profesori imaju sasvim suprotno misljenje od tebe. Kome da verujem... Е ово ће сад бити занимљиво, с обзиром на то да сте и ти и он доста пута на форуму тврдили телефонску везу са извором Истине (ти) односно #Истине (он). obi-wan and Аурор је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 10 минута, Grizzly Adams рече Па како ћемо онда ми неправедни да причамо о неком етосу другима? Што је НАТО неправеднији него што је Слобина Србославија била? Мене је већа срамота што сам био принуђен да њега браним и ризиковао да дам живот за скота. Kao prvo - Jevandjelje pripada svima, a narocito gresnima, i to bas zato da bi ih postepeno ispravilo. Drugo - nemam blagog pojma otkud opet Sloba ovde, njega nema mnogo davno, ne znam jesi li obavesten (), a mi smo u gorim gomnima nego tad. Prosto mi se ucini da ti on dodje kao izgovor za sve. I ne bre, kakav zivot za njega?? Ljudi koji su dali zivot u najnovijem ratu ucinili su to za sve nas, i to smo im neizmerno duzni. Ratovi nisu samo zbog politicara, u nasim slucajevima to su pre svega bili ratovi za oslobodjenje i odbranu celog naroda. Izginuli u najnovijem ratu nisu ginuli za tamo nekog psihopatu, nego su svojim stradanjem jos jednom potvrdili upravo taj etos vecnosti: "jer vam kazem da od te ljubavi nema vece, do da neko polozi zivot svoj za bliznje svoje". Oni (stradali u ratu) su svoj ispit polozili sa najvisom ocenom, nisu ginuli uzalud, daleko bilo. NinaD, Зосима and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 7 минута, Juanito рече Е ово ће сад бити занимљиво, с обзиром на то да сте и ти и он доста пута на форуму тврдили телефонску везу са извором Истине (ти) односно #Истине (он). Ja sam sudija vaseljene bre, takve doruckujem za uzinu! "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече Drugo - nemam blagog pojma otkud opet Sloba ovde, njega nema mnogo davno, ne znam jesi li obavesten (), a mi smo u gorim gomnima nego tad. Prosto mi se ucini da ti on dodje kao izgovor za sve. Ма како га нема. Он још увек влада Србијом. Чак и ово што се овде пише је добрим делом последица траума које је тај нанео нашем народу... пре 5 минута, obi-wan рече I ne bre, kakav zivot za njega?? Ljudi koji su dali zivot u najnovijem ratu ucinili su to za sve nas, i to smo im neizmerno duzni. Ratovi nisu samo zbog politicara, u nasim slucajevima to su pre svega bili ratovi za oslobodjenje i odbranu celog naroda. Izginuli u najnovijem ratu nisu ginuli za tamo nekog psihopatu, nego su svojim stradanjem jos jednom potvrdili upravo taj etos vecnosti: "jer vam kazem da od te ljubavi nema vece, do da neko polozi zivot svoj za bliznje svoje". Oni (stradali u ratu) su svoj ispit polozili sa najvisom ocenom, nisu ginuli uzalud, daleko bilo. Грешиш брате. Ти ратови су били потпуно непотребни и последица само његовог лудила. Војници свакако нису имали избора, али гинуло се беспотребно и узалуд. То је тужна и трагична истина. Појединачно, жртва и херојство наравно не зависе од тога какав је дебил вођа. Али ми овде не причамо о појединцима него о државама, савезима итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 10 минута, Grizzly Adams рече Ма како га нема. Он још увек влада Србијом. Чак и ово што се овде пише је добрим делом последица траума које је тај нанео нашем народу... Ne slazem se u tome. On je samo bio "ikona" nase sveopste (pro)palosti. Bez opravdanja ma i trun, naravno, ali nij samo on. пре 10 минута, Grizzly Adams рече Грешиш брате. Ти ратови су били потпуно непотребни и последица само његовог лудила. Jesu bili nepotrebni, i ja delim misljenje da smo nekako trebali da probamo da izbegnemo, ali smatram da nam to ne bi poslo za rukom, sto zbog nase licne izbezumljenosti, a jos vise jer je neko otud prosto planirao rat na ovim prostorima, i trazio je nacina da ga zapocne. Sloba je bio idealan za tako nesto, isto kao sto je to i Sadam bio u Iraku. Ni nas ni njih rat ne bi zaobisao, tj. vrlo tesko bi smo se i jedni i drugi izvukli iz toga, ali su ova dvojica posluzili kao idealni okidaci. Nestabilan Balkan je prosto prednost za neke, i dan-danas je takav - nestabilan. Da je njima bio cilj samo da maknu Slobu, mi bismo danas svi (ne samo Srbi, nego i ostali iz bivse SFRJ) bili oaze mira i napretka, medjutim, kao sto to moze lako da se vidi - od toga nema nista. E sad... da li u takvim uslovima treba da se priklonimo tom zlocinackom paktu? Nikako, jer je on eksponent iste politike koja nas je gurnula u jarugu. Ako se i priklonimo necemo da dobijemo bas nista, a izgubicemo jos mnogo vise nego sto smo i do sad. Ulazak u nato za nas je teranje na brak posle silovanja. I tu se svaka razumna prica zavrsava. Вилер Текс and NinaD је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 39 минута, obi-wan рече Ne slazem se u tome. On je samo bio "ikona" nase sveopste (pro)palosti. Bez opravdanja ma i trun, naravno, ali nij samo on. Па од њега је зависило скоро све. Могао је да поведе народ у нормалан свет и цивилизацију или у тоталну шизофренију. Знамо шта је изабрао... пре 41 минута, obi-wan рече Jesu bili nepotrebni, i ja delim misljenje da smo nekako trebali da probamo da izbegnemo, ali smatram da nam to ne bi poslo za rukom, sto zbog nase licne izbezumljenosti, a jos vise jer je neko otud prosto planirao rat na ovim prostorima, i trazio je nacina da ga zapocne. Sloba je bio idealan za tako nesto, isto kao sto je to i Sadam bio u Iraku. Ni nas ni njih rat ne bi zaobisao, tj. vrlo tesko bi smo se i jedni i drugi izvukli iz toga, ali su ova dvojica posluzili kao idealni okidaci. Ето видиш, то ти је одјек РТС-а из 90-тих. Није нико планирао рат на нашим просторима, нити је био неизбежан. То је слобина лаж. пре 43 минута, obi-wan рече Nestabilan Balkan je prosto prednost za neke, i dan-danas je takav - nestabilan. Da je njima bio cilj samo da maknu Slobu, mi bismo danas svi (ne samo Srbi, nego i ostali iz bivse SFRJ) bili oaze mira i napretka, medjutim, kao sto to moze lako da se vidi - od toga nema nista. Опет РТС... Тешко да је предност за било кога. Њима би највише одговарало да је Балкан стабилан и просперитетан. Наши сукоби и муке су домаће производње. пре 51 минута, obi-wan рече E sad... da li u takvim uslovima treba da se priklonimo tom zlocinackom paktu? Nikako, jer je on eksponent iste politike koja nas je gurnula u jarugu. Ako se i priklonimo necemo da dobijemo bas nista, a izgubicemo jos mnogo vise nego sto smo i do sad. Опет није тачно. Није нас НАТО гурнуо у јаругу, него наше вође. И опет кажем - тај придев "злочиначки" могли би да користимо само ако смо страдали као праведници. А нисмо. Били смо криви и те како. пре 53 минута, obi-wan рече Ulazak u nato za nas je teranje na brak posle silovanja. I tu se svaka razumna prica zavrsava. А то хипотетичко враћање Косова у Србију шта је? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 1 сат, Аурор рече Поготово имајући у виду да је читава модерна (1912-1999) политика малог царства званог Србија на Косову - један велики злочин. Свидело се то неком или не. У периоду који си поменуо, ако занемаримо да ти је почетна тачка тадашња Наташа Кандић, социјалиста интернационалац који је из дна душе мрзео и Србију и Југославију и монархију, имао си два светска рата, што му дође деценија једна отприлике да се отпише. Поред тога, имао си комунистичку Југославију, што му дође још 45 година мање. Што ће рећи да ти је временски распон на првом месту погрешан, јер је Србија доле ефективно владала свега четрдесетак година. Ако узмемо период Краљевине СХС, па онда Краљевине Југославије (Србија је пре Великог рата врло кратко владала тим подручјем), Косово је било релативно стабилно, ако се занемаре спорадичне побуне мањег обима. Ако узмемо период комунистичке владавине, а псоебно након Устава из 1971. године, видећемо период константног злостављања, застаршивања, а неретко и ужасних злочина и убистава Срба, са намером да се застраше и отерају (илустрација је случај Ђорђа Мартиновића). Срби нису владали на КиМ за време комунистичке Југославије. Ако узмемо период Отоманске империје, видећемо да је, чим је империја мало ослабила, српска заједница на том подручју трпела огроман терор, и то пар векова, од стране локалних Албанаца који су се користили још бруталнијим методама него у време комунистичке Југославије. Одмах по смрти Тита, организовали су нову побуну, у којој су спалили конаке Пећке Патријаршије, рушили српска гробља и иживљавали се над цивилима. То је тада било угушено од стране СФРЈ полиције, при чему је словеначка из неког разлога била запамћена као посебно брутална. Период од 1990. отприлике до 1999. године заиста јесте период угњетавања Албанаца на КиМ, и тај нам период никако не служи на част. Далеко је то од онога како се представља по публикацијама модерне Наташе Кандић, али заиста стоји да им је умоболан режим одузимао грађанска права, полиција их малтретитрала, и да су мислили да могу тако да владају тим подручјем. Што се њихове бројности тиче, углавном се заснива на огромним лажима, никад их није било ни близу 2 милиона, сад тек не, али колико год да их је било на КиМ, није смело тако да се ради са људима који су твоји грађани и који су морали да уживају иста права као и други. Без обзира на то како се огроман број њих понашао у периоду комунистичке СФРЈ. Чим су се наша војска и полиција повукли, знамо шта се дешавало. Само то тешко може да се припише одмазди, пошто је од рата прошло 20 година, а Срби доле и даље немају права која су им гарантована чак и косовским уставом и законима, договори из Брисела се или не спроводе или се спроводе фелерично и на кашичицу када се ради о правима Срба. И тешко да се може оправдати одмаздом све оно што су радили црквама, манастирима и гробљима, или комшијама Србима који су им за време рата чували родбину или чували куће од разних керова рата који су долазили из централне Србије. Само се у манастир Високи Дечани за време рата склонило пар десетина Албанаца којима су сачували животе монаси, а од рата наовамо манастир је гађан три пута, исписивани ИСИС графити, не дају им да упишу земљу чак и поред одлуке косовског уставног суда... Замршеније је то далеко више од тога како овде представљаш, и није злочин никако једностран, посебно не у периоду целог двадесетог века. Јесмо правили глупости доле у време Слободана, али далеко од тога да све што се доле дешавало може да се припише српским злочинима, или да је уопште целокупан период владавине Срба доле био злочиначки. Зато је историја битна, да бисмо разумели ствари које нам се данас дешавају, ал јбг, за историју КиМ није довољно да се прочита памфлет Димитрија Туцовића, мора да се проучава годинама, и из разних извора, за које прво мора да се утврди поузданост. Justin Waters, Зосима, NinaD and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 44 минута, Grizzly Adams рече Па од њега је зависило скоро све. Могао је да поведе народ у нормалан свет и цивилизацију или у тоталну шизофренију. Знамо шта је изабрао... Zavisilo je jer je - neverovatno - u narodu imao ogromnu podrsku. Bez toga, on ne bi ni postojao. "Vodja" je neminovno odraz stanja samog naroda. пре 44 минута, Grizzly Adams рече Ето видиш, то ти је одјек РТС-а из 90-тих. Није нико планирао рат на нашим просторима, нити је био неизбежан. То је слобина лаж. Kao sto nije planirao i zapoceo rat u Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji, Ukrajini?... Zato kazem da mi se cini da je tebi Sloba izgovor za sve. A ne moze nikako da bude. пре 44 минута, Grizzly Adams рече Опет РТС... Тешко да је предност за било кога. Њима би највише одговарало да је Балкан стабилан и просперитетан. Наши сукоби и муке су домаће производње. Jesu domace proizvodnje, ali dizajniranu su u inostranstvu. Ostalo, kao i prethodni odgovor. I ne, nije nikakav RTS, pre bih reko da je kod tebe CNN, na zalost. пре 44 минута, Grizzly Adams рече И опет кажем - тај придев "злочиначки" могли би да користимо само ако смо страдали као праведници. А нисмо. Били смо криви и те како. To sto mi stradamo radi naseg greha nimalo ne znaci da je onaj drugi dobar. Predaleko od toga. Jos u Starom zavetu kaze "...sluga moj Navuhodonosor..." Taj je ucinio pravi genocid nad ondasnjim Jevrejima, kako tamo kaze - rad stravicnih grehova koje su cinili. Ali to persijanca nicim ne pere i ne opravdava, kao sto ni ove danas nicim ne pere ni opravdava postojanje Slobe, nasih greha ili cega vec. Oni nisu nikom ni sudija, ni ucitelj. I koliko mi imamo svojih greha, oni ih imaju neizmerno vise, narocito u krvi drugih na ovoj planeti. пре 44 минута, Grizzly Adams рече А то хипотетичко враћање Косова у Србију шта је? Ne znam sta sa tim? Зосима and NinaD је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 KLJUČA MEDITERAN: Rusi i Ameri razmeštaju ratne brodove jedna ISKRA ĆE BITI DOVOLJNA DA ZAPALI SVET?! Svet ● 0 Svi izveštaji ukazuju da se u Mediteranu razmeštaju ratni brodovi NATO i Rusije Situacija postaje sve kritičnija obzirom da je Vašington najavio udare po Damasku. Moskva je uzvratila upozorenjem da ukoliko američke rakete počnu da padaju po Damasku ruska vojska će bombardovati ciljeve iz kojih NATO napada Siriju. Sve liči na neizbežni rat, a prava je enigma sa čim to NATO može da napadne rusku vojsku a da ne dobije uzvratni odgovor. Ruska komanda u Damasku je čak precizirala da će potopiti sve američke brodove sa kojih bude dolazio napad na rusku vojsku u Siriji. Neki analitičari tvrde da je sve samo blef NATO jer Rusija ima moćno oružje sa kojim može da potopi kompletnu protivničku mornaricu za samo nekoliko minuta. No ostaje nejasan utisak da li je Putinovo stravično upozorenje sa prikazivanjem novog oružja uopšte doprlo do američke komande. U svakom slučaju ruska i američka vojska sa NATO su zauzeli ratne položaje i samo jedna iskra je dovoljna da zapali dobar deo zemljine kugle a šta će dalje biti ne sluti na dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука