Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Православни Србин рече

Не, пази, глупост је то што је једна кретенска политика довела да до тога дође. Дакле, то је глупост и увлачење народа у страдање што тешко да је у складу са Јеванђељем. 

Али, ја нисам мислио на то, већ на херојство и јунаштво наших војника који су пружили отпор НАТО агресији која је, без обзира на све, била злочиначка. То јунаштво и херојхство наших људи, полицајаца и војника, је по мени сасвим у складу са Јеванђељем. 

Па јесте, али брате - шта је био циљ тог херојства? Шта је био циљ тог "рата"?

Мислим, ми њима нисмо могли ни да прднемо под прозор. Ови несрећни пилоти што су полетали су имали 1/10 шансе да преживе, а 1/100 да бар закаче противника, ако и толико. Ми на земљи смо чучали у рупама и молили Бога да нас не рокне следећи томахавк.

И јунаштво треба да има неког смисла, неки циљ, шансу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 7 минута, Аурор рече

Наравно да није једностран, нисам ни рекао... Веома много зла су урадили и ови, пре пар дана је била годишњица 17.3.2004.

Али политика Србије је од почетка (1912) до краја (1999) била: Нема никакве везе што сте већина, ми имамо историјско право на територију и ви има да будете згажени. Да си Албанац, и ти би имао проблем са тим, исто као и ја. Гледајмо мало из њихове перспективе. 

Оно са чим се не бих сложио је да је постојала континуирана политика Србије, сем у једном периоду од неких четрдесетак година, што сам објаснио горе, да се не понављам. Даље се не бих сложио да је политика Србије, а посебно политика Југославије, у посматраном периоду била нон стоп таква каквом је представљаш. Штавише, политика СФРЈ је заправо одликована злочинима над Србима и систематском политиком протеривања и застрашивања Срба са КиМ. Кажем ти да потражиш нешто о случају Ђорђа Мартиновића, који је слика и прилика тадашње монструм државе и њеног односа према Србима са КиМ. Не знам да ли на нету има да се нађе детаљно описано, али ти препоручујем да нађеш негде књигу "Случај Мартиновић", мислим да је писац Спасојевић. То ће много боље од било чега да ти на пластичан начин, кроз борбу једног мученика против монструма од комнунистичке диктатуре и њене политике, да ти покаже положај Срба у том периоду који ти карактеришеш као период те политике каквом је описујеш.

За период Слободанове политике доле се слажем. Људима су стварно одузимана људска права, понижавани су, вређани, према њима се врло често односили брутално. Не знам шта им је било у главама и како су могли и да помисле да је тако нешто одрживо, али се слажем за тај период од десет година.

Али ево, да погледамо после тога: Србија доле не постоји двадесет година, а видимо сви каква је њихова политика. Тако да мени не могу да прођу те приче да је њихово понашање последица српског угњетавања. Јер је то понашање постојало и пре ослобођења КиМ, постојало је у периоду оба светска рата, постојало је у периоду СФРЈ, а постоји и данас, кад имају прилике да покажу како они поштују права других.

Зато кажем да је та тема крајње компликована и замршена и да се не може свести на просту констатацију кривице једне стране. Посебно не без вишегодишњег урањања у све те замршене односе.

Надам се да ће Срби и Албанци да нађу неки модус да живе заједно. Не због ових глупости које се шире типа да ће они нас за педесет година да потопе, јер су то глупости. Они су у далеко горој ситуацији него ми - и економској и демографској и свакој другој, и за педесет година ће тек то да се види ако они сами не пораде на заустављању тих трендова. Али стварно сматрам да бисмо могли да нађемо неки модусс, зарад свих нас. Какав би то модус био немам појма, добио бих нобела да решим то питање најмање, али мислим да простора има, само га треба наћи.

• Свиђа ми се 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Православни Србин рече

Али, ја нисам мислио на то, већ на херојство и јунаштво наших војника који су пружили отпор НАТО агресији која је, без обзира на све, била злочиначка. То јунаштво и херојхство наших људи, полицајаца и војника, је по мени, за свако поштовање и сасвим  је у складу са Јеванђељем.

Човек појединац може (и мора) да буде јунак и у складу са Јеванђељем.

Државе и савези само иду и праве злочине и убијају...

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Аурор рече

Наравно да није једностран, нисам ни рекао... Веома много зла су урадили и ови, пре пар дана је била годишњица 17.3.2004.

Али политика Србије је од почетка (1912) до краја (1999) била: Нема никакве везе што сте већина, ми имамо историјско право на територију и ви има да будете згажени. Да си Албанац, и ти би имао проблем са тим, исто као и ја.

Гледајмо мало из њихове перспективе. 

Аха и да кажемо да је сав њихово терор вековима пре тога ништа? А како би било да они мало гледају из наше перспективе?

Видим од 1912 до 1999 смо их етнички очистили. А они нас нису од 1999. на овамо.

То што причаш причају углађени бивши команданти ОВК и Наташа Кандић. Па ти види са ким делиш мишљење, а можеш да га покриваш сто пута са саосећањем са албанским страдањем.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па јесте, али брате - шта је био циљ тог херојства? Шта је био циљ тог "рата"?

Циљ је био одбрана земље. Логично. Јер кад хе НАТО већ напао, није е могло другачије поступити. Дакле, то јунаштво имало је свој циљ и смисао-одбрану земље и народа. 

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

И јунаштво треба да има неког смисла, неки циљ, шансу.

Рекох ти, имало је смисла и циљ. То је одбрана земље.

Е, али оно што није имало смисла и циљ била је промашена и погубна политика која је довела до тога да се све то деси. Та војска, тј. њени официри,  је упозоравала тог лудака Милошевића да ми не можемо да се носимо са НАТО пактом. Али, кад је НАТО већ напао, војска није могла да не реагује.

Тако да, политика је била без смисла и циља, а јунаштво војске и народа имало је смисао и циљ. Ту ја правим разлику. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Човек појединац може (и мора) да буде јунак и у складу са Јеванђељем.

Државе и савези само иду и праве злочине и убијају...

Па има истинењ у томе, свакако. То сам већ ја и написао на претходним странама. Ниједна држава у тим сложеним геополитичким односима није баш потпуно невина. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Циљ је био одбрана земље. Логично. Јер кад хе НАТО већ напао, није е могло другачије поступити. Дакле, то јунаштво имало је свој циљ и смисао-одбрану земље и народа. 

Није то могао да буде циљ јер је било немогуће. Ми нисмо могли ни да се бранимо ни да се одбранимо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вилер Текс рече

То што причаш причају углађени бивши команданти ОВК и Наташа Кандић. Па ти види са ким делиш мишљење

А шта ћу кад сам издајник?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Православни Србин рече

Та војска, тј. њени официри,  је упозоравала тог лудака Милошевића да ми не можемо да се носимо са НАТО пактом. Али, кад је НАТО већ напао, војска није могла да не реагује.

Војска је требало да смакне идиота и спречи рат. Војно руководство је тада изневерило свој народ тиме што је дозволило да се то деси.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Није то могао да буде циљ јер је било немогуће. Ми нисмо могли ни да се бранимо ни да се одбранимо.

Јесте био циљ за војнике и оне који су показали јунаштво. Њима је то био циљ. Без обзира што је то било, како кажеш, немогуће, они су ипак имали рералан циљ и смисао њихове борбе.

А опет понављам, политика лудака који је водио земљу није имала и смисао и он уопште није знао зашто је радио то што је радио. 

Даклевојници и полицаци су имали циљ и смисао, политика Милошевића која је увукла земљу и народ у све то није имала циљ и смисао. Тако ја бар то гледам. 

Подели на овим сајтовима

Војска је требало да смакне идиота и спречи рат. Војно руководство је тада изневерило свој народ тиме што је дозволило да се то деси.

Не бих рекао издала, можда су проценили у процени. Не могу тако олако да судим тим људима, ипак је био тежак историјски тренутак. 

Али, да је Милошевићева политика била промашена и зла по Србе и Србију, у то немам дилеме. И да је најмања солуција постојала да се избегне рат (а постојала је), требало је избећи. Али, Злободан то није урадио и знамо како се то завршило.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, RYLAH рече

Надам се да ће Срби и Албанци да нађу неки модус да живе заједно.

Амин.

Али у овом тренутку не знам како, пошто је отишло докле је отишло...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Православни Србин рече

Не бих рекао издала, можда су проценили у процени. Не могу тако олако да судим тим људима, ипак је био тежак историјски тренутак. 

Али, да је Милошевићева политика била промашена и зла по Србе и Србију, у то немам дилеме. И да је најмања солуција постојала да се избегне рат (а постојала је), требало је избећи. Али, Злободан то није урадио и знамо како се то завршило.

О брате, и те како треба да их осудимо. Њихов посао је да чувају земљу од унутрашњег и спољашњег непријатеља.

Већ 1991-е је сваком било јасно да је мишољевић био тотални лудак и психопата. Дужност војске била је да га скине са позиције и стрпа у лудницу или на бандеру. Они су прекршили своју заклетву и изневерили народ. Нема им оправдања.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Они су прекршили своју заклетву и изневерили народ.

Pa ne znam baš koliko su izneverili narod kad je i on u velikom broju glasao za Zlobodana. Ne smatram ni da je sad korektno svu krivicu baciti na vojsku. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Православни Србин рече

Pa ne znam baš koliko su izneverili narod kad je i on u velikom broju glasao za Zlobodana. Ne smatram ni da je sad korektno svu krivicu baciti na vojsku. 

Не на војску, него на војни врх.

Народ је гласао и за Хитлера.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...