Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Ronald рече

Izvini komentar ti je neozbiljan, jer evo ja znam jednog naucnika koji je sa kolegama uradio projekat i povukao iz EU fondova par miliona za nauku u Srbiji. To mozes i ti ako si sposoban da uradis slican projekat. Svakako da je bilo mnogo bespovratne pomoci. Mnogo novca  je stiglo, pa u BiH je od 1996-2010 pruzena pomoc od 14 milijardi eura, druga je stvar sto ovdje cvjetaju korupcija, mito i nepotizam. Ima ih svugdje u zapadnim zemljama, ali daleko manje, pa kao u Francuskoj ti ljudi trudom i zalaganjem pokusavaju opravdati sto im je neko pomogao.

Na kraju vecina stanovnika Srbije zeli da se preseli na zapad a ne u Rusiju. Opet zemlje u koje se sele su vecinom NATO clanice ili bi stale uz NATO, ili ucestvuju u njihovim programima kao Svajcarska, Finska i Svedska( ucestvovala u akcijama). Evo neka i Srbija pokusa odrzati neutralnost po pitanju NATO, ali ulazak u EU je svakako koristan i tezi zahtjevi su bolji jer za razliku od Hrvatske i Bugarske, kod Srbije su krenuli od vladavine prava, sto je bolje za samu drzavu i njenu politicku i ekonomsku buducnost. Pritisak na politicare sa strane ovde je najbolji nacin da se nesto popravi jer tesko da mozemo ocekivati nekakav gradjanski zaokret. Vecina ljudi na ulici ce ti reci cak i nesvjesno "ovde je katastrofa, samo treba bjezati".

Ako se nesto ne promijeni ali iskljucivo u ekonomskom i politickom smislu, uz negativan prirodni prirastaj, mozes samo ocekivati jos veci odliv na zapad, narocito ako se odluce odredjene EU zemlje za povlacenje jeftine radne snage sa ovih prostora. Zamisli kad uz negativan prirastaj od 35 000,  imas u istom iznosu odliv radne snage, a medju njima svakako i osobe sa prosperitetnim zanimanjima.

Jesi ti gledao i jednu demografsku studiju za Srbiju, pa ako se ovaj trend nastavi, za par decenija stanovnistvo ce se prepoloviti.

Evo Vucic pokusava podsticajima od 100 000 dinara pogurati prirastaj ali sta posle te pomoci, moze biti samo gore, narocito ako ljudi nemaju posao.

То што је неики научник добио милионе за пројекат не мења суштину ствари. Зашто су овде стране банке и осигурања? Мислиш ли да лихварском политиком не извлаче новац одавде. И још кажу ми смо уложили 2 милиона. А изнели 32. 

Људи из периферије беже у центар због егзистенције. Ми смо периферија ЕУ, колонија, гето, рупа са крш производима за крш људе. Тако они нас гледају. То је поента.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Вилер Текс рече

То што је неики научник добио милионе за пројекат не мења суштину ствари. Зашто су овде стране банке и осигурања? Мислиш ли да лихварском политиком не извлаче новац одавде. И још кажу ми смо уложили 2 милиона. А изнели 32. 

Људи из периферије беже у центар због егзистенције. Ми смо периферија ЕУ, колонија, гето, рупа са крш производима за крш људе. Тако они нас гледају. То је поента.

Mijenja jer EU fondovi omogucavaju naucnicima da ostanu i rade ovde. 

Ne izvlaci niko novac odavde i ti mozes da osnujes banku ili osiguravajucu kucu. Svakako da je bolje ako postoje i strane i domace privatne banke koje posluju pod istim uslovima. Kod nas ove koje su bile drzavne ili su imale kontakte sa drzavom su bili leglo korupcije. Smanji malo mahanje zavjerama o stranim bankama, sorosevcima, rotsildima, bildberg grupi itd., jer je bez osnova i skrece sa jedinog pravog problema da su za propast krivi politicari  i ljudi koji su ih birali.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ronald рече

Mijenja jer EU fondovi omogucavaju naucnicima da ostanu i rade ovde. 

Ne izvlaci niko novac odavde i ti mozes da osnujes banku ili osiguravajucu kucu. Svakako da je bolje ako postoje i strane i domace privatne banke koje posluju pod istim uslovima. Kod nas ove koje su bile drzavne ili su imale kontakte sa drzavom su bili leglo korupcije. Smanji malo mahanje zavjerama o stranim bankama, sorosevcima, rotsildima, bildberg grupi itd., jer je bez osnova i skrece sa jedinog pravog problema da su za propast krivi politicari  i ljudi koji su ih birali.

Ти стварно живиш у теорији и лабораторијским условима. Подела на државно и приватно...па не ваља ни једно кад њиме управља углавном мафија што права што ова у белим рукавицама.

Нисам ја поменуо Ротшилде, Билдербег или било шта и немој да ме стављаш у категорију теоретичара завере. Говрим на основу реалности.

Иди купи тренерку у Делта Ситију и у Пандрофу да види. Ето направи научну студију о томе колико су нпр Рајфајзен или Уника унели новца, колико плаћају запослене а колико зарађују овде. Које бре домаће банке? 

Политичари су менаџери у супер маркету. И избори су обична фарса.

Подели на овим сајтовима

@Аурор 

пре 10 часа, Аурор рече

Када је основана савремена држава Србија (практично од 1830, званично од 1878), Косово дуго након тога није било у њеном саставу. Оно је прикључено тек 1912. и то је урађено огњем и челиком (пошто је чак и тада тамо била већина људи која не жели власт Србије).

Ово је о заузимању Косова написао савременик (и очевидац) Димитрије Туцовић:

“Албанска села, из којих су мушки благовремено избегли, беху претворена у згаришта. То беху у исто време варварски крематоријуми у којима је сагорело стотинама живих жена и деце (...) Српска солдатеска није штедела ни албанску децу, жене и болесне. Уласком српске војске на Косово "ушли смо на туђу земљу" и "извршен је покушај убиства с предумишљајем над целом једном нацијом", што је "злочиначко дело" за које се "мора испаштати". Јер, "плотуни су пообарали жене које су држале одојчад у наручју (...) тела, као јела витка, лепих (албанских) горштакиња рила су се као црви по ледини; жене су се порађале од страха. За два сата потамањено је на 500 душа." Српска влада била је прогласила албанско становништво "за људски одрод према коме вреди само употреба грубе силе", док "шовинистичка штампа наставља да изазива код српског народа мржњу према 'дивљим Арнаутима', прикривајући дивљаштва која је српска војска према њима починила."

Набавићу ову књигу баше ме занима шта је све исписано у њој.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Вилер Текс рече

Ти стварно живиш у теорији и лабораторијским условима. Подела на државно и приватно...па не ваља ни једно кад њиме управља углавном мафија што права што ова у белим рукавицама.

Нисам ја поменуо Ротшилде, Билдербег или било шта и немој да ме стављаш у категорију теоретичара завере. Говрим на основу реалности.

Иди купи тренерку у Делта Ситију и у Пандрофу да види. Ето направи научну студију о томе колико су нпр Рајфајзен или Уника унели новца, колико плаћају запослене а колико зарађују овде. Које бре домаће банке? 

Политичари су менаџери у супер маркету. И избори су обична фарса.

Ti izgleda da ne razumijes ni kako funkcionisu banke, takodje ne razumijes da nema banaka ne ni bilo ni savremenog svijeta jer je bankarstvo mnogo starije od kapitalizma. Banke ne unose ili iznose novac kako ti zamisljas. Banka prodaje novac po odredjenoj cijeni, koji se kasnije uredno ili manje uredno vraca. Da nema tih banaka svakako da u realnosti nijedna razvijena privreda ne bi mogla postojati niti se razvijati. Po tebi izgleda ko god sa strane da otvori ili osnuje neku firmu, uglavnom otima i iznosi pare iz Srbije kao da gradjani nemaju koristi od toga. Znam koliko placaju zaposlene u Rajfajzen banci, zatim koliko ih guraju ako hoce da napreduju i da polazu za CFA certifikat. Znam dosta toga iz prve ruke, zet mi je direktor banke, tako da tvoja prica ne pije vodu.

Izbori su farsa, ali na kraju opet ljudi biraju politicare i stranke iz nekog vecinom iracionalnog razloga, mada moze biti i racionalan ako im vrate uslugu kroz namjesten posao. Ovde kod nas uglavnom biraju najgore politicare i to je tako.

Vecinom trenerke i patike stizu iz Kine i okolnih zemalja. Bio sam u tim fabrikama u Turskoj, dok poznajem dosta ljudi koje redovno nabavljaju iz Kine i ne vidim zasto je to kradja. Ti ako mislis da mozes proizvesti jeftinije u Srbiji, slobodno otvori neku fabriku.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ronald рече

Ti izgleda da ne razumijes ni kako funkcionisu banke, takodje ne razumijes da nema banaka ne ni bilo ni savremenog svijeta jer je bankarstvo mnogo starije od kapitalizma. Banke ne unose ili iznose novac kako ti zamisljas. Banka prodaje novac po odredjenoj cijeni, koji se kasnije uredno ili manje uredno vraca. Da nema tih banaka svakako da u realnosti nijedna razvijena privreda ne bi mogla postojati niti se razvijati. Po tebi izgleda ko god sa strane da otvori ili osnuje neku firmu, uglavnom otima i iznosi pare iz Srbije kao da gradjani nemaju koristi od toga. Znam koliko placaju zaposlene u Rajfajzen banci, zatim koliko ih guraju ako hoce da napreduju i da polazu za CFA certifikat. Znam dosta toga iz prve ruke, zet mi je direktor banke, tako da tvoja prica ne pije vodu.

Izbori su farsa, ali na kraju opet ljudi biraju politicare i stranke iz nekog vecinom iracionalnog razloga, mada moze biti i racionalan ako im vrate uslugu kroz namjesten posao. Ovde kod nas uglavnom biraju najgore politicare i to je tako.

Vecinom trenerke i patike stizu iz Kine i okolnih zemalja. Bio sam u tim fabrikama u Turskoj, dok poznajem dosta ljudi koje redovno nabavljaju iz Kine i ne vidim zasto je to kradja. Ti ako mislis da mozes proizvesti jeftinije u Srbiji, slobodno otvori neku fabriku.

Изгледа да и ти познајеш све од миркобиологије до политике и бакарства и нема грешке у твом расуђивању. А то што живимо на ивици егзистенције је моја параноја. 

Колико плаћају и које запослене? А колико запослени доприносе? Какви се уговори потписују? На три месеца па може отказ, јел тако и у Рајфајзен? 

То што је теби зет директор је аргумент одличан. Са тог месте се све лепше и боље види.

Говорим ти о квалитету робе генерално. Ако то ниси приметио онда се бојим да те је лако превеслати. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Ronald рече

А ко даје "дозволу" тим политичарима за трку? Мислиш ли да Вучић и Тадић и сви пре њих нису некоме из Брисела и Вашингтона нешто обећали? Да немају залеђину?  Или је то поштена утакмица, па дођеж ти тако срачунат и скоцкаст са микроскопом и ја разбаршени национал емотивац па пруземо власт на демократски начин, само зато јер смо паметни?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Изгледа да и ти познајеш све од миркобиологије до политике и бакарства и нема грешке у твом расуђивању. А то што живимо на ивици егзистенције је моја параноја. 

Колико плаћају и које запослене? А колико запослени доприносе? Какви се уговори потписују? На ти месеца па може отказ, јел тако и у Рајфајзен? 

То што је теби зет директор је аргумент одличан. Са тог месте се све лепше и боље види.

Говорим ти о квалитету робе генерално. Ако то ниси приметио онда се бојим да те је лако превеслати. 

Ja ne poznajem sve, to je nemoguce, nego izgleda da ti slabo sta poznajes.

Ugovori se potpisuju onakvi kako se dogovoris. Ako se dogovoris na tri mjeseca onda znas sta si potpisao. Ja evo znam mnogo filijala od razlicitih banaka gdje ljudi rade vec dugi niz godina. Nije argument to sto mi je zet direktor banke, nego zato sto mogu da vidim u realnosti da su kod njega sve primljeni ili rade vec nekoliko godina. I ja sam studirao ekonomiju.

Ti i u Kini imas nekih 5 ili 6 klasa patika, od najlosije klase do najbolje, s tim sto najbolja kosta pa kod nas gledaju da nabave neku slabiju klasu. Ja sam u Turskoj gledao adidas patike od 30 eura i 120 eura.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Вилер Текс рече

Možda lupetam ali mi nije najjasnije šta je problem kada neko iznese novac iz zemlje. Da postoji "zlatni standard" bilo bi mi jasno, ali mi nije jasno gde je tu problem u situaciji u kojoj država može da odštampa uvek koliko hoće novca i problem nastaje samo kada povećaju količinu novca u opticaju pa time stvore inflaciju. Ako neko iznese 32 miliona iz zemlje i ti odštampaš još 32 miliona nisi povećao količinu novca u zemlji, pa valjda ne bi trebalo ni da dođe do inflacije i ispada da si na nuli, samo ti je neko omogućio da "stvoriš" magično još novca. Deluje mi kao da nešto propuštam... jel ima neki ekonomista na temi?

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Unapred da upozorim sve alergicne da je emisija ruska, engleski prevod ide kao titl. I da zahvalim bratu @Evgeniku za podeljeni link. :)

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вилер Текс рече

А ко даје "дозволу" тим политичарима за трку? Мислиш ли да Вучић и Тадић и сви пре њих нису некоме из Брисела и Вашингтона нешто обећали? Да немају залеђину?  Или је то поштена утакмица, па дођеж ти тако срачунат и скоцкаст са микроскопом и ја разбаршени национал емотивац па пруземо власт на демократски начин, само зато јер смо паметни?

Svakako da moras imati podrsku i finansije ako hoces da udjes u politiku, medjutim ako ocekujes da se ovde odvija situacija bez nekakvog interesa sa strane onda to nema veze sa realnoscu. Medjutim unutrasnje stanje zavisi iskljucivo od sposobnosti i volje nasih politicara jer je svima u interesu da imaju jakog partnera a ne bananu od drzave. Sad da li mi mozemo i sta da iskopiramo u tom politickom i ekonomskom smislu, to treba sami da odlucimo i od koga. Ako oni sa strane vide kako nasi politicari trose i rasipaju donacije i pomoc sigurno ih nece uzeti za ozbiljno. Jedan privrednik iz inostranstva je nekada ranije fino rekao da nema vecih budala od Srba i Hrvata jer subvencije daju bez ikakve analize.

Ako bih predlozio zemlju na koju treba da se ugledamo i koja je imala veliku finansijsku krizu i ogroman javni dug, a sa cijim stanovnicima smo mentalitetno dosta slicni onda je to Evropski tigar, Irska, koja raste po nevjerovatnim stopama, i koja je u jednom trenutku zaposljavala 1000 ljudi dnevno, a bila je u teskoj situaciji kao Grcka.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Ти стварно живиш у теорији и лабораторијским условима.

А ти би мало могао да поштујеш саговорнике. Чисто онако за промену, да видиш како то изгледа.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

А ти би мало могао да поштујеш саговорнике. Чисто онако за промену, да видиш како то изгледа.

Извињавам се. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Grizzly Adams рече

Речено је сто пута, али понављање је мајка науке... ;)

Значи, нас запад не мрзи, нити има било шта против Срба и Србије.

Имали су против оног зликовца Слобе и због њега се десило све што се десило. Нас нормалне Србе никад не би бомбардовали да није било тог лудака. Да између нас и албанских банди запад стане уз банде, то је требало да будеш посебан у историји скоро невиђени таленат за глупост.

Приче како нас "мрзе" да су "против нас" итд. су само Слобина пропаганда, која нажалост још увек живи код нас.

Ко оће да и даље наседа на пропаганду мртвог идиота... шта да му радимо...

Zlikovac je svako onaj ko se drzne da im pokaze srednji prst. Zapad ne da je stao nego je napravio te bande. I one su bile zlocinacke dok ih CIA nije preuzela od BND koji ih je stvorio. Zapad nema nista protiv srpsog naroda, ali centri moci imaju. To vidimo po svakom pitanju da oni ni za jotu nisu promenili politiku prema Srbiji, pa je vise tragikomicno pominjati Milosevica. Srbiju ce da ostave na miru tek kada budu uzeli sve ono sto su zacrtali da uzmu, i kada na vlast dovedu nekog poput Djukanovica ili Zaeva.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Zlikovac je svako onaj ko se drzne da im pokaze srednji prst. Zapad ne da je stao nego je napravio te bande. I one su bile zlocinacke dok ih CIA nije preuzela od BND koji ih je stvorio. Zapad nema nista protiv srpsog naroda, ali centri moci imaju. To vidimo po svakom pitanju da oni ni za jotu nisu promenili politiku prema Srbiji, pa je vise tragikomicno pominjati Milosevica. Srbiju ce da ostave na miru tek kada budu uzeli sve ono sto su zacrtali da uzmu, i kada na vlas dovedu nekog poput Djukanovica ili Zaeva.

Шта да нам узму леба ти? :)

Један амерички осредњи градић има већи GDP него Србија. Нема шта да нас "остављају на миру" јер их уопште не занимамо. Потпуно смо небитни.

Кажем, огроман проблем у нашем народу је та колективна психоза коју је Слоба оставио. Ако се од тога не исцелимо црно нам се пише... Ако може црње.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...