Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

У ствари, уопште није вођена стриктна прозападна политика после 2000. Сети се само убидтва прозападног премијера, Ђинђића. Сети се продаје НИС-а Русима (тек након тога, Америка је признала Косово као државу). Па Јужни ток. И тако даље. Дакле, буди бар мало реалан и будимо поштени. Да је вођена стриктно прозападна политрика и да од њих ништа нисмо добили, ја биох се сложио са тобом. Али, није тачно то, Србија није после 2000. водила такву политику.

Možeš li malo da pročačkaš uši da razumeš tri puta pominjano šta je rekao Đinđić pred smrt? Zahtev zapada ako hoćemo Kosovo u Srbiji je da prođemo kao Makedonija danas i još gore. Albanci bi vladali u Beogradu, a Srbin ne bi smeo u Prištinu na kafu.

Sada je jasno zašto demokrate nisu išle na takozvanu lustraciju posle 5.okt, jer je zapad imao onakav plan, a Srbi su samo izabrali manje zlo, to jest da nam ostanu kadrovi iz prošlosti, umesto da se pretvorimo u Makedoniju ili Ukrajinu. Nemoj praviti od foruma žive reči ukrajine.
  • Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 17 минута, Православни Србин рече

Ма чекај ти бре, пријатељу, па не можеш ти да уцењујеш светску силу и да ти њој диктираш правила, него она теби. Не можеш ти да избацујеш њихове амбасадоре и понашаш се према њима ко неки каубој Џони. Разумеш поенту? Па нико то не би дозволио, ни Руси чак.

Дакле, Милошевић да је остао при томе да слуша шта му они кажу, био би и данас на власти можда. А и Срби не би страдали толико. Никад није требао да каже ,,нећу", јер није имао ни капацитет а ни подршку да то ради. 

Па сад ти види, процени шта је боље, НАТО трупе на Косову са Косовом које је ипак у саставу Србије и где има и српских војника (колико толико), плус без страдања или је боље ово што смо добили-НАТО трупе на Косову, са Косовом ван Србије и без икаквбог присуства српске војсдке и полициује тамо. Плус страдање Срба.

Обрати пажњу- НАТО трупе на Косову смо добили свакако, али смо изгубили оно што смо могли добити уз то. Е зато је Милошевићева политика била скроз промашена и погубна. 

Опрости што се ти ложиш Ајде три пута прочитај шта сам написао.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Православни Србин рече

И образ и част сачували смо милион пута. Ајде сад мало да чувамо, не ,,гузицу" како се ти погрдно изражаваш, него српске животе. Ајде да мало то сачувамо, мислим да је и етички и исправно и хришћански да мало бринемо и о српским животима. 

O zivotima se, hriscanine, brine upravo kako rekoh: etos zivljenja, obraz i cast na prvom mestu, pa onda sve ostalo. To ti jednako promice. Prvo odbacis ultimatume zlikovaca i krvopija, pa onda brines o `lebu i uz leba.

"Jer ko hoce da sacuva zivot svoj, izgubice ga, a ko izgubi zivot mene radi i jevandjelja, sacuvace ga".

Ili: "trazite prvo carstvo Bozije i pravdu Njegovu, a ovo drugo dodace vam se."

A na ovo ostalo spinovanje sto si pisao prosto nema nimalo smisla da se trosi vreme i snaga.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Православни Србин рече

Ма чекај ти бре, пријатељу, па не можеш ти да уцењујеш светску силу и да ти њој диктираш правила, него она теби. Не можеш ти да избацујеш њихове амбасадоре и понашаш се према њима ко неки каубој Џони. Разумеш поенту? Па нико то не би дозволио, ни Руси чак.

Дакле, Милошевић да је остао при томе да слуша шта му они кажу, био би и данас на власти можда. А и Срби не би страдали толико. Никад није требао да каже ,,нећу", јер није имао ни капацитет а ни подршку да то ради. 

Па сад ти види, процени шта је боље, НАТО трупе на Косову са Косовом које је ипак у саставу Србије и где има и српских војника (колико толико), плус без страдања или је боље ово што смо добили-НАТО трупе на Косову, са Косовом ван Србије и без икаквбог присуства српске војсдке и полициује тамо. Плус страдање Срба.

Обрати пажњу- НАТО трупе на Косову смо добили свакако, али смо изгубили оно што смо могли добити уз то. Е зато је Милошевићева политика била скроз промашена и погубна. 

Нема потребе да ми причаш каква је Слобина политика. Потписао је предају Крајине јер је слушао Амере, ратовао је на Косову и Метохји јер их није слушао. Ем је њихов човек, ем је лоше све радио. 

Али ја тебе питам може ли им се веровати на основу искуства у то да ће одржати реч ако сарађујеш и бранит те?

Па Караџићу је обећано да га неће дирати ако се повуче из политике.

Испадоше Срби бахати јер не поштују "старијег". А тај "старији" лаже чим зине.

Ајде немој тако наивно, само да смо их слушали све би било у реду. Прича за наивчину.

А опет не кажем да треба да будемо камиказе него да ти то гледаш црно бело.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Аурор рече

Такве су светске империје увек биле, то је тако на овом свету... Римљани би нпр. пре 2000 година пола људи у Србији одвели у ропство, пола побили.

Ниједна сила не може да буде добра, по самом принципу на којем функционише.

2286.jpg?v=1485680597

И? У чему је проблем ако крвнике назовемо крвницма?

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, obi-wan рече

O zivotima se, hriscanine, brine upravo kako rekoh: etos zivljenja, obraz i cast na prvom mestu, pa onda sve ostalo. To ti jednako promice. Prvo odbacis ultimatume zlikovaca i krvopija, pa onda brines o `lebu i uz leba.

"Jer ko hoce da sacuva zivot svoj, izgubice ga, a ko izgubi zivot mene radi i jevandjelja, sacuvace ga".

Ili: "trazite prvo carstvo Bozije i pravdu Njegovu, a ovo drugo dodace vam se."

Ово никакве везе нема са политиком сада и са оним о чему причамо, мани ти да бесрамно сад уплићеш веру у све то, и да своју опредељеност за једну геополитичку опцију мешаш са нашом вером. Христос је рекао и ,,Богу Божје а ћесару ћесарево" и није позивао Јевреје да устају против светских сила (Стари Рим је тад био нешто ко САД данас), да их убијају и да гину.

Према томе, не мешај једну чисто геополитичку ствар са вером. Да се пред нас поставља питање да се одрекнемо Православља, онда би и важило то што ти пишеш, али у ситуацији када имамо православне народе који су у ЕУ и НАТО који нису нимало мање православни због тога, илузорно је да постављаш ствари тако. При томе, ја и не кажем да треба ући у НАТО, тако да. 

пре 5 часа, obi-wan рече

A na ovo ostalo spinovanje sto si pisao prosto nema nimalo smisla da se trosi vreme i snaga.

Ово је само твој изговор да одговориш пошто немаш ниједан аргумент. Приметио сам ја како ти то радиш, кад немаш аргументе онда лупиш етикете или увреде, или типа кажеш ,,немам ја времена да одговарам на те небулозе". А у ствари, ти немаш аргументован одговор.

Најаче што ти мени замераш како ја немам аргументе, а ја одговорио и теби и Евгенику, ставку по ставку, на све што сте писали. Толико о томе. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Вилер Текс рече

Нема потребе да ми причаш каква је Слобина политика. Потписао је предају Крајине јер је слушао Амере, ратовао је на Косову и Метохји јер их није слушао. 

Човече, Запад је нама нудио план 3-4, по коме би Крајина опстала као аутономија у Хрватској, нешто слично као РС. Милошевић је то одбио, преко својих људи у Крајини. Немој да се лажемо, Милошевић је одбио план 3-4. Е тек онда је дато зелено светло за Олују. То што су накнадно пар сати пред Олују као прихватили, то је смешно, дакле требало је прихватити кад се то озбиљно нудило, а не кад се већ Хрватима дало зелено светло за Олују и злочин. 

Разумеш поенту? Даклр, нудили су нама Амери много тога, јер они нису ушли у тај сукоб јер сад патолошки мрзе Србе и јер им је сад најважније да Србе униште. Нер, ушли су да би загосподарили Балканом. Свима, па и Србима су, понудили нешто. Конкретно, по питању Крајине, понудили су опстанак РСК као аутономијер у оквиру Хрватске. Да је то тада прихваћено, Крајина би вероватно и данас постојала као и РС. Хрвати су молили Бога да Срби то одбију. Тако да је непоштено рећи, није нам ништа нуђено, јесте, али пошто смо ми рекли да нећемо, они су рекли ,,кад нећете, има ко хоће" и дали Хрватима зелено светло. Па тако се то ради у политици, свако би тако урадио, па и Руси. Немој да се лажемо ми. Тако да, да је он слушао Амере, прихватио би тај план и Крајина би опстала. Е кад није хтео да их слуша, онда је морао да преда Крајину, јер није могао (а није ни хтео) да је брани.

Али, много је лакше рећи ,,ма Амери нас мрзе и ушли су у рат да нас униште, ми ништа нисмо могли", уместо да признамо да смо имали тоталног идиота на власти, који је за ко зна чији рачун, водио катастрофалну политику по Србе. Најлакше је тако рећи, уместо да видимо своје грешке и заблуде и научимо нешто из њих. 

Подели на овим сајтовима

Ем је њихов човек, ем је лоше све радио. 

На ту будалаштину да је Милошевић био ,,амерички човек", увек одговарам тако што питам оне који то тврде у којој земљи сад живе његова жена и син и која им то земља пружа подршку и не жели да их испоручи Србији коју су они опљачкали?

И да, та земља није Америка. 

Испадоше Срби бахати јер не поштују "старијег". А тај "старији" лаже чим зине.

Не Срби, једна будала која је, на нашу несрећу, тада водила Србе. Та будала је Милошевић. Ништа није сдхватао, ништа није знао, итд. Једино паметно му је што је прихватио Дејтон и РС захваљујући томе је опстала. Али, исто тако могла је опстати и Крајина и Косово бити сачувано у Србији.

Али, Милошевић је ноншалантно одбио све што је запад нудио. Тако је било, а овде се прича да нам ништа није нуђено. Зашто? Па то трееба питати оне наше политичаре који констатно лажу наш народ и замлаћују га уместо да му кажу истину. 

Ајде немој тако наивно, само да смо их слушали све би било у реду. Прича за наивчину.

Не кажем да би ,,све било у реду", али не би било толиког крвопролића и могли смо да сачувамо многе интересе. Никад не би било све бајно, али било би боље него што је било. А и страдали би у много мањем броју. 

А опет не кажем да треба да будемо камиказе него да ти то гледаш црно бело.

Ја сагледавам ситуацију реално сада, а некада сам гледао црно-бело, ,,Амери-зло, Руси-добро". А данас схватам да су и једни и други силе које се понашају на идентичпан начин, с тим што су Руси данас доста слабији од Америке (економски пре свега стагнирају, а без економије се не може бити светска супер-сила) и не могу да се понашају у свему исто као и они. 

А никога од њихх не величам, нити гледам са емоцијама јер схватам да у политици емоцијама нема места. ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Вилер Текс рече

И? У чему је проблем ако крвнике назовемо крвницма?

Зато што смо сви крвници, јер би се исто понашали, и понашали смо се кад год смо имали прилику. Овако испаде да су они лоши, а ми, или шта ти ја знам, руси, су добри.

Дакле, имаш НАТО крвнике, и имаш совјете (сад русе) крвнике. И какав праведан, частан избор ми ту можемо да направимо? Сем да гледамо да сачувамо себе.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Ђорђе Р рече

Зато што смо сви крвници, јер би се исто понашали, и понашали смо се кад год смо имали прилику. Овако испаде да су они лоши, а ми, или шта ти ја знам, руси, су добри.

Дакле, имаш НАТО крвнике, и имаш совјете (сад русе) крвнике. И какав праведан, частан избор ми ту можемо да направимо? Сем да гледамо да сачувамо себе.

Да смо Каини јесмо али нећемо да поједностављујемо ствари и да говоримо хипотетички обесмишљавајући све.

Јесмо ли ми напали Хрвате, Албанце, Муслимане, Американце, Немце? Нисмо и ту твоју реалност можеш да причаш Чеди Јовановићу.

Да је било злочина било је али то никад није била српска политика.

Да су Руси правили пробелеме јесу, нпр у Грузији али никада никад ишли по другим континетима да пљачкају и заводе ред. Бавили су све својим границама. Да су безгрешни нису. Али овакву релатвизацију не прихватам. Да су могли дал би? Не знам, али нећемо на основу предпоставке и релане свтари рећи свејдено.

Подели на овим сајтовима

@Православни Србин  Ја тебе пита може ли им се веровати? У праву си за 3-4 план. То сам заборавио.

Ја јесам за прагматичност али да она буде нама на корист а не на пропаст.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Јесмо ли ми напали Хрвате, Албанце, Муслимане, Американце, Немце?

Нисмо у могућности. Кад год смо били у могућности нападали смо. Сети се Немањићке државе, поготово државе цара Душана. У новијој историји сети се Српско-бугарског рата 1885.е.

Ко нам је крив што смо слаби, и што често ратујемо између себе.

О томе да смо ми морално супериорнији од било које друге нације, је неозбиљно говорити. Пре бих рекао да је то безобразно рећи.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ђорђе Р рече

Нисмо у могућности. Кад год смо били у могућности нападали смо. Сети се Немањићке државе, поготово државе цара Душана. У новијој историји сети се Српско-бугарског рата 1885.е.

Ко нам је крив што смо слаби, и што често ратујемо између себе.

О томе да смо ми морално супериорнији од било које друге нације, је неозбиљно говорити. Пре бих рекао да је то безобразно рећи.

Ко говрои о моралној супериорности? Не изврћи моје речи.

Стварање српске средњовековне државе и ово што ради Америка се не може поредити. 

Такође ни освајања Цара Душана, он је стварао царство на локалном простору на коме су била стална превирања између тадашњих држава. А и нешто није економски искоришћавао Грке и претварао их масовно у робове, ако што смо ми данас робови западне цивилизације (имам цв и паштету најјачи сам ја на свету)

Ако мислиш на рат против Бугара који је водио краљ Милан, сви кажу да је то грешка. А да није можда био подстакнут од стране Аустро Угарсек и тиме радио за њихове интересе?

Ако ћемо да поредимо Цара Душана и Била Клинтона онда ајде да прекинемо ову дискусију јер постаје умоболна.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Православни Србин рече

На ту будалаштину да је Милошевић био ,,амерички човек", увек одговарам тако што питам оне који то тврде у којој земљи сад живе његова жена и син и која им то земља пружа подршку и не жели да их испоручи Србији коју су они опљачкали?

Био је њихов човек док их је слушао. 

Сад ћемо Русију да кривимо због пљачке династије Милошевић? Неће да их изруче! Уаа Руси. А хоће ли Амери осудити своје пилоте убице који побише цивиле? А па они су сила, морамо им на форуму тепати. 

И боље да их не изруче, са оваквом влашћу би завршили са слободи овде, а запад баш боли уво за Марка и Миру.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Православни Србин рече

Обрати пажњу- НАТО трупе на Косову смо добили свакако, али смо изгубили оно што смо могли добити уз то. 

Nista nisu naucili iz crtanih filmova

:(

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...