obi-wan Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 39 минута, Православни Србин рече Oni ih sad pustaju da se izivljavaju jer Srbi nisu koperativni. Surovo ali istinito nazalost. Koja si ti bruka od coveka nema reci da se objasni... povraca mi se od gadjenja... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 11 минута, GeniusAtWork рече Једина војна операција НАТО пре '99 је била против босанских Срба. И ту су изгубили пар авиона, чини ми се. Зашто сада да не искористе прилику да се опробају против мало озбиљнијег противника, са мало бољом ПВО и авијацијом? А опет драстично слабијим од њих, без оружја која могу да им нанесу неке приметне губитке. На крају крајева, апсолутно су најјачи војни савез на свету па ето, таман да се мало размрдају и виде колико заиста вреде. О победи нису ни морали да размишљају, било је свима јасно од прве секунде ко ће да извуче дебљи крај. Плус одлична прилика да се мало испробају нова оружја: Б-1 тешки бомбардери, графитне бомбе... Ако се сећаш, пар година после си имао скоро идентичну ситуацију у Ираку. Када су их оптужили да поседују WMD, спремали се годину дана за рат, довукли сав хардвер у Залив и онда Садаму дали ултиматум да са својим синовима напусти Ирак у року од 72 часа и дозволи америчким трупама да уђу, иначе ће их напасти. Класична прича која се понавља изнова опет и опет: поставићемо ти ултиматум са практично немогућим условима па пошто знамо да нећеш прихватити, бићеш излеман. Ал ако гледаш интерес државе, онда ћеш да прихватиш, јер што да будеш излеман, ако си паметан, и ако ти није сопствено дупе на првом месту, а то не би требало да буде ни једном државнику. Дакле, ми да смо пристали на услове Амера, не би било бомбардовања, и не би било рата. Паметне државе се не кур.е и не супротстављају сили, кад знају да ће сигурно да изгубе. Ми савезника тада нисмо имали, и сулудо је било улазити у рат са НАТО пактом. Ал колико је власт била луда, говори и то што смо ми прогласили победу над НАТО-ом. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Despot je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, nije opsta norma. Potezanje njega kao argumenta u poredjenju sa danasnim vremenom globalizma je presmesno. Ali ti vec to odlicno znas, tebi svaka dalja prica ovde samo naliva gorivo, kao i kod svake trole. Ем је изузетак, ем је њему у замену за вазалство остављено да самостално управља својом земљом. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 23 минута, Ђорђе Р рече Ал ако гледаш интерес државе, онда ћеш да прихватиш, јер што да будеш излеман, ако си паметан, и ако ти није сопствено дупе на првом месту, а то не би требало да буде ни једном државнику. Дакле, ми да смо пристали на услове Амера, не би било бомбардовања, и не би било рата. Паметне државе се не кур.е и не супротстављају сили, кад знају да ће сигурно да изгубе. Ми савезника тада нисмо имали, и сулудо је било улазити у рат са НАТО пактом. Ал колико је власт била луда, говори и то што смо ми прогласили победу над НАТО-ом. Po toj logici njima sutra da padne na pamet da Beograd damo madjarima jer je nekada bio deo Ugarske trebali bi bez razmisljanja da prihvatimo. NinaD је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 2 часа, Православни Србин рече Ма да, брате. Нико не спори да је Русија ојачала. Али није јача од САД. Плус овде нема утицаја. А ми док чекамо да они ојачају, то је много неизвесно. Али, кад ја то кажем, онда сам ,,трол", чак ми и моје Православље доводе у питање, твде да сам ,,издајник", ,,клинац", ,,ништа не знам" и тако. А пази ја сам ,,издајник" и ,,глуп" јер нећу да схватим да није важно што је народ у Сирији тешко изгинуо и што је Сирија враћена у камено доба, градовци им разрушени, много народа побегло, али важно је да су Руси сачували Асада на власти. Е зато сам ,,трол". U vojnom segmentu je to pd velikm znakom pitanja. Da Amerika udje u konvencionalni rat jedan na jedan sa Rusijom, bila bi potucena do nogu. Rusija je u mnogim vidovima naoruzanja daleko ispred Amerike i do 2025 posedovace oruzije sa laserima i druga cuda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 6 минута, grigorije22 рече Po toj logici njima sutra da padne na pamet da Beograd damo madjarima jer je nekada bio deo Ugarske trebali bi bez razmisljanja da prihvatimo. Наравно, ако под претњом рата траже Београд, прихватамо. Јер која је алтернатива ако не прихватимо. Униште нас војно и економски, и на крају узму Београд. Ал поента је да водиш државу тако да им то не падне на памет, него да им падне да памет да вам се интереси поклопе, и да добијаш увек нешто од оног ко води игру. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 Управо сада, Ђорђе Р рече Наравно, ако под претњом рата траже Београд, прихватамо. Јер која је алтернатива ако не прихватимо. Униште нас војно и економски, и на крају узму Београд. Partizanski rat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 3 минута, grigorije22 рече Partizanski rat. Видели смо да то није паметно. Шта добијаш тиме, само ти стрељају 100 за једног. А њима ништа не можеш, јер су ти већ узели то што су желели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 1 минут, Ђорђе Р рече Видели смо да то није паметно. Шта добијаш тиме, само ти стрељају 100 за једног. А њима ништа не можеш, јер су ти већ узели то што су желели. Ma oce sipak u 21 veku da streljaju 100 za jednog. Toga nije bilo ni u Iraku. NinaD је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 41 минута, Ђорђе Р рече Ал ако гледаш интерес државе, онда ћеш да прихватиш, јер што да будеш излеман, ако си паметан, и ако ти није сопствено дупе на првом месту, а то не би требало да буде ни једном државнику. Дакле, ми да смо пристали на услове Амера, не би било бомбардовања, и не би било рата. Паметне државе се не кур.е и не супротстављају сили, кад знају да ће сигурно да изгубе. Ми савезника тада нисмо имали, и сулудо је било улазити у рат са НАТО пактом. Ал колико је власт била луда, говори и то што смо ми прогласили победу над НАТО-ом. Ми нисмо смели да дозволимо да дође до тога да нам постављају услове које ниједна држава не би прихватила. Поготово без икаквог јаког савезника који би стварно нешто урадио за нас. Јер ако си дошао дотле, значи да је рат сигуран јер се такви услови и постављају да би се испровоцирала друга страна да одбије и тиме да покриће за напад. Онда ти остаје или да пристанеш на дефакто окупацију (НАТО услови), или да уђеш у рат који ћеш сигурно изгубити. У оба случаја црно ти се пише. Е, Слоба је довео државу у ту ситуацију. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 17 минута, grigorije22 рече Da Amerika udje u konvencionalni rat jedan na jedan sa Rusijom, bila bi potucena do nogu. Бојим се да је обрнуто. Америка је конвенционално у скоро сваком погледу супериорна. Нуклеарно оружје је друга прича, и ту Руси полако стичу предност јер улажу огромне паре да би макар ту били изнад САД и НАТО. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 Ne znam zašto Kina sada ima budžet za vojsku samo 170 milijardi dolara, a Amerika 700 milijardi, pa kao svi treba da kritikujemo Kinu ako poveća budžet. Da se ja pitam, Kina treba da poveća 7 puta 700, ali to će verovatno biti jako postepeno, jer niko ne želi da satera Ameriku u ćošak jer kao što kaže Putin ovih dana, njemu se desilo da je tako saterao pacova kog je pojurio na stepenicama u ćošak, da je pacov direktno se zaleteo na njegovu glavu. Tako, da pamet u glavu, neka neka evolucija radi svoj posao. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 30 минута, GeniusAtWork рече Америка је конвенционално у скоро сваком погледу супериорна. Odakle ti ova tvrdnja brate? Ako nije inferiorna, ono sigurno nije ni blizu superiornog. Rusi su svakako u ociglednoj prednosti u artiljeriji i oklopu, to je davnasnja prica, u PVO-su broj jedan ispred svih (to najvise i razvijaju), dok su avijaciji i mornarici prakticno sustigli Ameriku. Nije presudan prosto samo broj necega, nego broj necega u operativnom stanju (pola nosaca aviona Amerima je trenutno van toga, zbog previsokih troskova, naravno), zatim obucenost i vreme (trenutno statistike pokazuju da npr. ruski i kineski piloti imaju bezmalo pa dvostruko veci broj sati naleta od americkih kolega), i jos mnogo toga. Da ne pricamo o motivisanosti, koja je uvek prakticno jedan od presudnih faktora. I ovo sve sam saznao visemesecnim iscitavanjem tema na vojnom forumu, gde o tome pricaju ljudi koji se time bave profesionalno, da ne bude da nesto drobim napamet. Tako da, verovao ili ne, ali ovde je Grigorije u pravu. ... Odlican primer za ovo sto kazem je sukob u Ukrajini: ukrajinska vojska pod nato instruktorima, demotivisana i porugana, bila je u nekoliko navrata ponizavajuce desetkovana od lokalnih donbaskih rezervista, pri cemu su i jedni i drugi koristili sasvim ista oruzja (ruska, naravno). Debakl koji su ukrajinske snage tad pretrpele je na momente bio prosto neverovatan, tako da se odnos eliminisanih vojnika kretao i do 1:40 u korist donbasana. Ponavljam - ukrajinska vojska je bila prakticno pod taktickom komandom nato-a, tj. usmeravana od strane njihovih savetnika. U Siriji isto: Rusi su angazovanjem vrlo ogranicene kolicine snaga za dve godine potpuno preokrenuli ceo taj taktici teatar, dakle, ne samo Siriju kao drzavu, nego ceo region. Oni su prakticno dosli do toga da vuku za usi i same Izraelce (oborena najmodernija verzija F-16 starim sistemom S-200 = lupanje cvrge, po principu "tisina, dosta je bilo"), koji su u tom kraju do juce bili neprikosnoveni standard. Ima toga jos, naravno, ovo je samo ono najtazije. Justin Waters, Вилер Текс and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 28 минута, Неки тамо рече 28. фебруар 1994. Прва борбена акција у историји НАТО-а. Оборено 5 авиона (Ј-21 јастреб) ВРС. Три пилота погинула (Вукмировић, Зарић, Пешић), двојица се успешно катапултирали (Микеревић, Студен), један успео да се врати на аеродром са тешко оштећеним авионом (Црналић). Jaka su ti oni mustra - lovci obaraju skolske avione, a nigde ih nema u ravnopravnoj tuci sa drugim lovcima. I Genius je mislio na to da je nato izgubio 2 aviona - jeste, 1 F-16 oboren sistemom KUB-M, i jedan Mirage-2000, oboren Streelom-2M. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 Zanimljiv komentar na vojnom forumu danas: Kurdi na svojoj kozi osjecaju staru izreku "Koga Amerika brani i MMF hrani"... Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука