Рапсоди Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 2 минута, Иван ♪♫ рече Ali da li ti ostane vremena za jos nesto mimo zrtve? Ima li jos koji sadrzaj osim konstantnog odricanja? Не смем да почнем са цитатима, да се Оби не јави Семе док не умре, не може нови род да никне. Све зависи како схваташ и доживљаваш жртву. У љубави би требало да се схвати као добијање, а не као одрицање. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rudolfinja Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 Једноставно. Ако улазиш у породицу са нереалним очекивањима, онда си промашио живот у потпуности. Када волиш, онда из те љубави све дајеш, жртвујеш нешто али не све јер ако све жртвујеш, други се навикну на твоју жртву па те искоришћавају максимално а онда ти изгубиш себе. Хоби постоји да би се човек опустио, и то нико не би смео да вам ускрати. Пример, играње шаха је јако диван спорт и ту заиста нема места за звоцање од стране рођака, жене, мужа, само ако се има мере и не претерује се са тим. Ако се у породици тражи потпуна слобода од свих обавеза, онда у души нема љубави за друге већ за себе и своја убеђења. Ту онда трава не расте. Рапсоди and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 1 минут, Иван ♪♫ рече ne radi se o psiholoskom stanju coveka, vec o realnosti u kojoj imas obaveze Отргнеш се мало од обавеза. Направиш сам свој простор, ако је икако могуће. А верујем да јесте. Мање спаваш, ако ништа друго ( пример). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 9 минута, Иван ♪♫ рече Ali da li ti ostane vremena za jos nesto mimo zrtve? Ima li jos koji sadrzaj osim konstantnog odricanja? Naravno. Kazem - sve je stvar toga kako se postavis. Ako si kukacki raspolozen, kukanje te i ceka, ako nisi, spremi se za okean radosti. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 19 минута, Рапсоди рече Мислим да са породицом почиње једноставно ново поглавље у животу, да човек кад тад сазри и на неки начин прерасте или сведе на минимум и слободно време и хобије. Додуше неко има могућност и за једно и за друго, опет неко прерасте хобије и једне жеље и садржаје замени новим и ужива у тим новим, не марећи за старим.Све зависи од личности до личности. Zasto su hobiji nesto sto se prerasta? Zar je to nesto nepotrebno? Pa cak i za zenu, koja sve podredjuje radjanju i detetu, zar nema jos neceg cime bi mogla ispuniti svoj zivot i svoj um? пре 19 минута, Рапсоди рече Калкулативно гледано много, много више добија него што губи.... Sta dobijas? Sta gubis? Konkretno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 13 минута, Сања Т. рече Како то - мушки нису "програмирани" за породицу?!?... па са ким онда жене да заснују исту? Sama si sebi odgovorila. Zenama je muskarac neophodan, radi bioloskih imperativa radjanja i odgajanja dece, muskarcima nije neophodna zena. Sanja Т., Natasa. and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВјечитиНуб Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 Које човек заправо има опције за касније фазе живота? Једина друга смислена опција ми је да се лати неке велике мисије за коју му је потребан пун фокус и максимално могуће време (типа Никола Тесла). А шеме пивце са другарима до у касну старост, фуца на сонију, куца и маца, ми делују као страшно траћење, чак ми и људи који су их изабрали не делују превише срећно. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 16 минута, Иван ♪♫ рече Drugo, vecnost se ne dobija samo kroz porodicu, jel tako Nisi obavezan, naravno, ali si pitanje postavio o porodici, zato pricamo o porodici. пре 16 минута, Иван ♪♫ рече Meni malo idealisticki deluje tvrdnja da ces prosto prateci ljubav i srce ostvariti neki raj na zemlji, i da ne mozes izgubiti nista. Najidealistickija je cinjenica da mi hriscani kao cilj imamo vecni zivot. Prema tome sve ostalo mu dodje kao suvi racionalizam. Zato, ako si hriscanin, kao sto jesi, nista idealizovano nikako ne bi smelo da ti bude spoticanje. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 1 минут, Иван ♪♫ рече Sama si sebi odgovorila. Zenama je muskarac neophodan, radi bioloskih imperativa radjanja i odgajanja dece, muskarcima nije neophodna zena. Немају потребу да продуже врсту? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 50 минута, Grizzly Adams рече Ау брате, то је изузетно добра и важна тема... Не бих рекла да је добра тема.. О овоме обично, у све мањем проценту размишљају западњаци. И онда калкулације, шта се "исплати", а шта не.. При томе, држава им чини медвјеђу услугу, тако што им скреше неке додатке ако су у браку, па се они често због тога и одлуче живјети у пратнерству или "слободњачки" умјесто у браку. За нас православне хришћане питање је, ако смо то заиста, а не само у крштеници - брак или монаштво. То је НАШЕ питање. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 1 минут, timjančica рече За нас православне хришћане питање је, ако то смо заиста, а не само у крштеници - брак или монаштво. То је НАШЕ питање. To prosto nije i ne moze da bude tacno. Ma`ni se sablona i kalupa, nasa vera je Zivot. Grizzly Adams, Lady Godiva, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 9 минута, Иван ♪♫ рече Zasto su hobiji nesto sto se prerasta? Zar je to nesto nepotrebno? Pa cak i za zenu, koja sve podredjuje radjanju i detetu, zar nema jos neceg cime bi mogla ispuniti svoj zivot i svoj um? Не генерализујем, неко их замени за нове садржаје, неко ако има могућности настави са упражњавањем истих, неко их једноставно прерасте. пре 9 минута, Иван ♪♫ рече Sta dobijas? Sta gubis? Konkretno Добијаш раме за плакање, још две смејалице за смејање, још једну руку када су ти тешке торбе за ношење ( обе слободне руке ) загрљаје на куб. Па онда добијаш још један тањир поред твог и још једну главу на једном јастуку.... Мислим да је доста.... Губиш старо одело за које си умислио да ти је кожа ....Губиш 3 сладоледа дневно јер си их поделила, па онда једну чоколаду јер си је поделио...веруј ми није много... А некад ти се просрећи па добијеш 4 одједном... Rudolfinja је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 1 минут, timjančica рече Не бих рекла да је добра тема.. О овоме обично, у све мањем проценту размишљају западњаци. И онда калкулације, шта се "исплати", а шта не.. При томе, држава им чини медвјеђу услугу, тако што им скреше неке додатке ако су у браку, па се они често због тога и одлуче живјети у пратнерству или "слободњачки" умјесто у браку. За нас православне хришћане питање је, ако смо то заиста, а не само у крштеници - брак или монаштво. То је НАШЕ питање. А шта фали "слободњачком" животу за нас православне? Danijela and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 20 минута, Снежана рече @Иван ♪♫ прва брачна ноћ, млади супруг се обраћа својој вољеној - знаш драга, одмах у старту да ти кажем ја имам три животна правила од којих никада не одступам 1. сваког петка без изузетка после посла идем са друштвом у кафану, то одмах да ти буде јасно, да ме не би случајно зивкала, драмила, правила сцене итд.. 2. сваке суботе, какво год да је невреме, олуја, мећава, земљотрес, поплава ја идем на фудбалску утакмицу са душтвом 3. сваке недеље идем са друштвом на пецање. надам се да су правила јасна и да ћеш их схватити и уважити... - Свакако драги, али одмах да ти кажем да и ја имам три мала правила 1, 2, 3. петком, суботом и недељом водим љубав у 22ч, па таман напољу секире падале. Надам се да сам и ја била јасна и да ћеш моја правила схватити. I sta je poenta? Da zene manipulisu seksom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече To prosto nije i ne moze da bude tacno. Ma`ni se sablona i kalupa, nasa vera je Zivot. Грешна ти душа, нисмо се ваљда сложили по овом питању? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука