Jump to content

Нешто посно с`ногу...?

Препоручена порука

Није тема за рецепте, али морам једну брзу салату, онако баш, баш добру ( укусна из моје визуре ) 

Обарите( скувате) кромпир па га изгњечите као за пире, додате у њега по жељи(количински) пропрженог охлађеног сусама, посног мајонеза, мало сенфа и зачина по жељи (вегета, алева паприка, бибер, ) и на крају исецкани свеж празилук....Њам, њам, прсте да полижеш...Може и мрсна варијанта.

И још једну салату, многу добру, лаку за спремит (Веронска салата) Обарите макароне, и када се охладе додате посни мајонез, 3,4 чесна белог лука, мало бибера, кашику сенфа или мање, и црвену печену паприку из замрзивача (одлеђену) она је главни састојак . 10 паприка на 500 гр макарона.Ја увек стављам произвољно. 

Може и мрсна варијанта, додаје се нека салама, или пилећа прса.А када је пост на риби, може и туњевина .   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 16:54, Рапсоди рече

Није тема за рецепте, али морам једну брзу салату, онако баш, баш добру ( укусна из моје визуре ) 

Обарите( скувате) кромпир па га изгњечите као за пире, додате у њега по жељи(количински) пропрженог охлађеног сусама, посног мајонеза, мало сенфа и зачина по жељи (вегета, алева паприка, бибер, ) и на крају исецкани свеж празилук....Њам, њам, прсте да полижеш...Може и мрсна варијанта.

И још једну салату, многу добру, лаку за спремит (Веронска салата) Обарите макароне, и када се охладе додате посни мајонез, 3,4 чесна белог лука, мало бибера, кашику сенфа или мање, и црвену печену паприку из замрзивача (одлеђену) она је главни састојак . 10 паприка на 500 гр макарона.Ја увек стављам произвољно. Поента код куваних макарона  да се не залепе, је да се увек одмах по кувању  у ђевђиру  оперу хладном водом. 

Може и мрсна варијанта, додаје се нека салама, или пилећа прса.А када је пост на риби, може и туњевина .   

Expand  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Zene i devojke drage ja avokado kupujem na komad i od 1 mogu da napravim sendvice ili namaz ("pastetu") za celu porodicu. 

Kad malo bolje razmislim ovde se sve ustvari kupuje na komad. :)))

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 17:12, Таша рече

Expand  

И морски плодови када се купују на граме и грамиће :smeh1: нису скупи. 100 гр сасвим довољно за један оброк (веома су хранљиви и стварају осећај ситости у малим количинама )

Подели на овим сајтовима

leba ,crnog i sok od paradajza

nije loš ni kupovni sos od paradajza Polimark u majonez pakovanju

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Obrok salata: rendana šargarepa, cepkan mlad spanać (sirovi), obareno seme heljde, seme suncokreta.

Sad, za večeru :)

IMG_20180306_201353.jpg

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

мени све лепо,слатко да поједем....шта се нађе нађе се.. затрпај рупу у стомаку само...

скоро сам пробао салату комбиновану од свежег поврћа....ту је био и свеж карфиол и свеж броколи....баш сам се фрапиро никад нисам јео те две ставри свеже соло....и да виш није лоше

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

IMG_6987.jpg

1. Млеко од конопље
2. Биљни протеин
3. Банана
4. Неки прашкови за ове што иду по теретане

Смућкати. Уживати.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Печене јабуке.

Печурке пржене са црним луком на уљу.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Сирови бадеми и лешници, пре свега а онда печени, слани кикирики.

А од лаких/брзих јела барени кромпир са блитвом.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

U elektricni mlin za kafu peceni lesnik i starkovu menaz cokoladu-bolje od nutele ispadne. A jos bolje sa belgijskim kakaom i malo meda...mljaca mljacić. Mislim to je ono bas delikates, inace volim jednostavnu hranu u toku posta da post ne ispadne jos vece uzivanje nego mrs.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 17:12, Таша рече

Zene i devojke drage ja avokado kupujem na komad i od 1 mogu da napravim sendvice ili namaz ("pastetu") za celu porodicu. 

Expand  

Evo, poslušala sam te. :)

Ali priznajem da sam skeptična da će ovo da nahrani ove moje skakavce :D

IMG_20180307_144820.jpg

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...