Jump to content

ZAPLENjENO 27 KILOGRAMA SKANKA: Uhapšeni sveštenik i veroučitelj

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Да ли је тај богослов био "обучен као жена" или не, пре 34 лета је о томе мнила Ања Рупел и њен "Видеосекс"...

Kad obuces njeno rublje 
sreca se nasmijehne 

zaurlicu sirene tijela 
i zenu, trazis zenu 

Sjetas se u petka parku 
u sjeni eksoticnih trava 
podvezice, nasminkane usne 
mislis da ti lijepo stoje 

Ref.2x 
Ipak, ipak se sakrij 
jer ti si on, jer ti si on 

Sta bi rekli da te netko vidi 
ali ti vidis samo mali park 
djevojka pocinje svlacenje 
ruka neumorno radi 

Подели на овим сајтовима

Uhapšen sveštenik iz Kruševca zbog droge

Uhapšen sveštenik iz Kruševca zbog drogeIzvor: N1

Policija iz Kraljeva uhapsila je S. M. (26), sveštenika iz Kruševca, kod koga je pronašla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina, piše Blic.

Njemu je određen pritvor, a policija ispituje da li ima veze sa prethodnim slučajem dilovanjem droge u kom je učestvovao M.J, paroh crkve u naselju Savinac u Požegi.

U Mrčajevcima su krajem februara uhapšeni sveštenik M.J. i veroučitelj Z.M. zbog krijumčarenja 27 kilograma skanka.

Kako je tada javio čačanski portal Morava info, pozivajući se na izvor blizak istrazi, veroučitelj je prilikom provere automobila u Mrčajevcima bio preobučen u ženu.

Pretpostavlja se da se Zoran M. maskirao u ženu kako bi vozač i suvozač delovali kao par.

Navedeno je i da prilikom hapšenja sveštenik nije bio u mantiji.

http://rs.n1info.com/a373081/Vesti/Uhapsen-svestenik-iz-Krusevca-zbog-droge.html

Znaci svaka Eparhija svoj biznis razvija ... lepo, lepo ....

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Прошле недеље у једном стану у Београду ухваћено је осам елитних ескорт дама заједно са својим макројима и клијентом. Новинари нису ни иницијале поменули. Али зато када се ради о ухапшеним свешеницима, новинари су веома вредни... 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, NemanjaVa рече

Већина људи ипак разликује Цркву од попа-појединца, мањина су пак они злонамерни. У мом окружењу ову и њој сличну претходну вест скоро да нико није коментарисао, ни у мом друштву ни у школи где радим као вероучитељ, што ће рећи да то људе претерано и не интересује (допуштам пак да неко има другачија искуства)

Мојне ово да пишеш, како онда да пребацујемо кривицу на народ? :D  :-/

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Rudolfinja рече

Једна верзија је да им намештају да би људе одвратили од Бога и Цркве и од Православне вере јер су приметили да неки људи говоре "Види свештеника, пуши, попије, нећу да идем у Цркву код таквог" зато што им не одговара Црква а друга верзија да је заиста стварно крив што не желим да коментаришем јер и ја имам грешке.

Све у свему, ми верници не би требали да због њих одступамо од Бога, већ да одлазимо на литургије и још више се молимо јер се толико Божијих чуда дешавало, дешава и дешаваће се. А ако им намештају, у шта ћу пре да поверујем, онда нека им је Бог у помоћ да се спасу од таквог клеветања и греха.

Па могуће је као што кажете, да је ово намештено, подједнако као и да није намештено.

Полиција вероватно већ зна, на лицу места су направили акцију, нису ишли методом рекла-казала. За овакво хапшење им је требало предзнање-дојава.

Ја сам читајући пре схватио да се овај Чачански ескорт-транвестит заправо преобукао гледајући мафијашке филмове, али ипак није. Није мала ствар преко границе криумчарит, па то делит дилерима по Србији. Гледајући са стране, ја бих рекао да су ове жене и тај транвестит искористили свештеника да на њега свале кривицу од предходних хапшења, где су те жене биле хапшене и осумљичене да се баве сумљивим активностима. Свештеник можда није ни знао шта се дешава.

Подели на овим сајтовима

Znam da ovo već znate, ali kada pročitate ovakve naslove u novinama, setite se da nisu svi sveštenici isti, da ima oni koji zaista vole Boga i narod, ali da takođe ima i onih koji su u Crkvi zbog interesa. Ja znam par sveštenika koji su zaista dobri ljudi a jedan od njih mi je i dobar prijatelj.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, WiseMan рече

Znam da ovo već znate, ali kada pročitate ovakve naslove u novinama, setite se da nisu svi sveštenici isti, da ima oni koji zaista vole Boga i narod, ali da takođe ima i onih koji su u Crkvi zbog interesa. Ja znam par sveštenika koji su zaista dobri ljudi a jedan od njih mi je i dobar prijatelj.

Slazem se sa ovim sto si napisao. Ja se trudim nekako da uvek u ljudima trazim nesto dobro, lose nadjes lako i bez da ga trazis ... Ali po nekad se covek umori od tog traganja, zastane i pogleda i tesko mu padne sve to. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Срђан Шијакињић рече

Мене сада занима опет једна практична последица. Овај млади свештеник је досад претпостављам редовно служио литургију, причешћивао се и све како треба. Е сада, пошто је кривично гоњење још у почетним фазама, пресуда неће скоро и сл., може ли се наслутити да ли ће он у међувремену моћи да лужи литургију, да се на свакој литургији причести итд? 

Има ли нека пракса Цркве или можда неки канон под који би се могла подвести ситуација трговине дрогом, или је то све сада на овом попу и његовом духовнику / епископу?

(Опет) добро питање, заиста не знам... Сетих се да је рашчињен свештеник јер је убио човека аутом. Тај човек је био у алкохолисаном стању и ваљда се саплео на тротоару и само подлетео под точкове. И "световни" суд је утврдио да поп није крив (нити луд да му је одједном пало на памет да гази људе који падају на улицу), али није вредело. Лакше је било поступити по канону, него размислити...

Подели на овим сајтовима

On 3/1/2018 at 17:37, obi-wan рече

I plus na plus - droga uopsteno vec ima potpuno satansku istoriju, koju niko nikad nece moci da opere. Alkohol, i pored jasnih zloupotreba, nema tako nesto.

Pa  ne pricamo ovde  o drogi nego o marihuanici :D

On 3/1/2018 at 17:43, Juanito рече

Ни од марихуане не постајеш зависник ако је умерено користиш. 

Ne postajes zavisnik ni kad je obilato koristis... ako pricamo o fizickoj zavisnosti posto psihicku zavinost mozes da razvijes i od smokija..

• Радостан 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ronin рече

Прошле недеље у једном стану у Београду ухваћено је осам елитних ескорт дама заједно са својим макројима и клијентом. Новинари нису ни иницијале поменули. Али зато када се ради о ухапшеним свешеницима, новинари су веома вредни... 

Sto ti to cudno?

Ako pogledas  u nebo i vidis pticu neces ni da je primetis, ali ako pogledas u nebo i vidis nilskog konja (koji pritom aradjuje dobre pare sireci pricu o tome kako je letenje nebom greh zbog cega su mnoge ptice ranije dirketno nahebale) apsolutno ce da osvane  u svim medijima i to je sasvim logicno...

пре 12 минута, Џуманџи рече

(Опет) добро питање, заиста не знам... Сетих се да је рашчињен свештеник јер је убио човека аутом. Тај човек је био у алкохолисаном стању и ваљда се саплео на тротоару и само подлетео под точкове. И "световни" суд је утврдио да поп није крив (нити луд да му је одједном пало на памет да гази људе који падају на улицу), али није вредело. Лакше је било поступити по канону, него размислити...

Al je zato pre nekoliko godina takodje svestenik udario u drugi auto (svestenik je kriv) i ubio valjda dvoje ljudi... patrijarh je tad apelovao na niske institucije pravde da ga puste jer je on svestenik i to sto mu se desilo podnosi mnogo teze nego obicni ljudi, valjda mu je savest nabildovanija nego nama obicnom luftiguzima ovozemaljskim... mislim da su ga pustili, ali ne mogu da tvrdim, nemam info...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, WiseMan рече

У сваком житу мора бити кукоља док је света. Невезано за то, сигурно је већина свештеника морално зрелији део нашег друштва. Овај младић из Краљева, вероватно није први ни последњи који ће нешто тако да покуша. Из Сјенице је неки Хоџа (са пуних 21 година) ухапшен због шверца дроге и то одједном са: неколико килограма Хероина, Кокаина, Марихуане, Амфетамина... Извор:http://www.glas-javnosti.rs/node/60364/print

Али ова предходна вест, није нормална. Обзиром да случај траје, ако није тачна оптужба!

Шта је навело овако нахваљеног свештеника у својој парохији. Да одједном, мимо службе и исповести буде преко дана са људима који су познато проблематични, са бившим вероучитељем, који је постао транвестит и са две жене које су оптужене да се баве трговином или шверцом дроге.

Подели на овим сајтовима

JOŠ JEDAN POP "PAO" ZBOG DROGE, PAROHIJANI PORUČUJU: Ovo je samo da padneš u nesvest

S. BABOVIĆ | 20. mart 2018. 10:37 > 21:55

Jerej Stefan Mitrović (36) iz Kruševca uhapšen u Vrnjačkoj Banji sa ukupno 100 grama kanabisa i amfetamina. Eparhija kruševačka nije htela da se oglasi

Uhapšeni Stefan Mitrović i hram Svete Trojice gde je obavljao službu Foto Eparhija kruševačka

Uhapšeni Stefan Mitrović i hram Svete Trojice gde je obavljao službu Foto Eparhija kruševačka

POLICIJA je u ponedeljak veče u Vrnjačkoj Banji uhapsila sveštenika SPC Stefana Mitrovića (36) iz Kruševca, zbog sumnje da je preprodavao drogu. Prilikom kontrole vozila u kojem se nalazio, pripadnici MUP iz Kraljeva su pronašli i zaplenili 52 grama kanabisa i oko 55 grama amfetamina.

Jerej Stefan Mitrović je drugi paroh velikodrenovački, a pre svega je zadužen za Hram Svete Trojice u Stragarima pored Velike Drenove na teritoriji opštine Trstenik. Brinuo je i o duhovnom životu vernika u obližnjem mestu Selište.

Klisar crkve u Stragarima Dragiša Mišić ne može da dođe sebi od šoka zbog optužbi na račun uhapšenog Stefana.

- Ovo je samo da padneš u nesvest. Dolazila je tu policija sa popom Miroslavom, koji je ranije bio ovde - kaže za "Novosti" Mišić, koji tu radi oko četiri godine. - Kada mi je ispričao prijatelj u selu da su sveštenika zatvorili zbog droge u Banji, nisam mogao da verujem.

Klisar Mišić napominje da se dešavalo da lopovi poskidaju oluke i "posluže" se crkvenim novcem, ali da sveštenik bude umešan u trgovinu narkotika, to, kaže, niko nije mogao da pretpostavi. U Stragarima su se zato svi redom krstili - i levom i desnom rukom.

- Upoznala sam ga kada je došao da mi sveti vodicu za slavu, za Vračeve, dolazio je još jednom prethodno prošle godine za Vaskrs - kaže meštanka Stragara Vinka Stepanović. - Pitala sam ga kada će da dođe, da se preseli kod nas u Stragare, ali mi je rekao da mu se ne dolazi. Objasnio mi je da ima dvoje male dece i da u Kruševcu živi u stanu sa parnim grejanjem, a ovde grejanja nema. Mnogo je fin i ljubazan dečko.

U Velikoj Drenovi, jednom od najvećih sela trsteničke opštine, gde je u Crkvi Hristovog Vaznesenja službovao i pop Mitrović, takođe su u šoku. Za "Novosti" svedoče da ne mogu da veruju da je selo gde je rođen patrijarh German, doživelo ovakvu sudbinu. Dodaju i da je supruga uhapšenog sveštenika "bolje pevala od njega", kao i da je pre trsteničkog kraja služio u selu Zdravinje.

- Pokrivao je Stragare i Selište, to je bio deo njegove parohije. Jer mi ovde u Velikoj Drenovi imamo popa koji je stvarno fantastičan, naš Miroslav Mihajlović - priča za "Novosti" Miroslav Bekrić, predsednik Mesne zajednice Velika Drenova. - Kod nas je to svešteno lice relativno kratko i mogu da kažem da je izuzetno mirna osoba. Veoma smo iznenađeni ovim vestima. Na kraju krajeva, moraće da snosi posledice, tu nema bože pomozi, ako se dokaže da je to stvarno. To baš ne priliči jednom svešteniku i sigurno će biti sankcionisan.

Miroslav Bekrić, predsednik Mesne zajednice, Crkvenjak Dragiša Mišić

10-pop-Bekric.jpg

Bekrić dodaje da, od kada postoji Velika Drenova, uvek su dva popa služila u Crkvi Hristovog Vaznesenja, čiji je filijalni hram i u Stragarima. U Eparhiji kruševačkoj predočavaju medijima da se neće oglašavati dok traje istraga. Skandaloznim vestima iz Vrnjačke Banje bio je zatečen i protojerej Miroslav Mihajlović, starešina crkve u Velikoj Drenovi.

- Nisam ga dobro poznavao, došao je nedavno, ne znam šta bih vam rekao više - rekao je za "Novosti" protojerej Miroslav.

PROVERAVA SE VEZA SA JORDOM

PREMA nezvaničnim informacijama, osumnjičenom je određeno zadržavanje u policijskom pritvoru do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti sproveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje. Policija ispituje da li je ovaj slučaj povezan sa nedavnim hapšenjem paroha crkve Savinac u Požegi Milana Jordovića, takođe zbog preprodaje droge.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:717719-JOS-JEDAN-POP-PAO-ZBOG-DROGE-PAROHIJANI-PORUCUJU-Ovo-je-samo-da-padnes-u-nesvest

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, cloudking рече

Да, него кажем у контексту ослањања на каноне и на то има ли погодних за овакве ситуације или нема. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...