Jump to content

Muškarci, da li biste prisustvovali na ženinom porođaju i zašto ne ? ( Dnevna anketa)

Оцени ову тему

Broken

Porođaj  

22 члановâ је гласало

1. 1. Poštovani članovi, da li biste prisustvovali porođaju žene ?

• Da ! Bih ! Sa njom i u pakao ako treba.
      13
    • Da, ali mislim da ona to ne bi htela.
      2
    • Da, prisustvovao bih porođaju ali ako je moguće neke druge žene.
      0
    • Ne bih. Mislim da bi mi to bio suviše veliki stres.
      0
    • Mislim...rešiće to ona sama.
      2
    • Šta ja znam ? Video sam sve. Ne znam šta novo mogu da vidim.
      0
    • Ženska voajerska opcija.
      5

Препоручена порука

пре 2 минута, Лидија Миленковић рече

@Broken Било би лепо да се постављач теме изјасни по овом питању, а не само да се башкари дими томпус у кревету, у ЖРУ дворцу. :smeh1:

Pa, nisam bio, nijednom. Kod nas nije takva praksa. :)

Подели на овим сајтовима

Nisam ali bih

Mada mislim da bi njoj to žešće išlo na.....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan3 рече

Присуствовао, сликао и опет бих :)

Шта си бре сликао? Мислим да партнер крене да фотка и каже ми "диши, љубави", док ја овамо умирем од болова, гађала бих га тим апаратом право у главу. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Шта си бре сликао? Мислим да партнер крене да фотка и каже ми "диши, љубави", док ја овамо умирем од болова, гађала бих га тим апаратом право у главу. :smeh1:

Она је тражила да сликам :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, SerbCro рече

Da, ali nemaš opciju: Već sam prisustvovao, i opet bih. 

Управо сада, Avocado рече

Već sam prisustvovao i opet bih.

Naiđoh na vaše odgovore, mada možda ima još sličnih, ali jednostavno dohvatih se vaših postova, i želim čuti vaš odgovor na pitanje koje me je uvijek mučilo.
Naime, kao žena, uvijek sam se trudila da ocu moje djece budem lijepa, vedra, jaka...jednostavno bez mane. Porođaji mi nisu prošli glatko, trajali su dugo, i kategorisali su se kao teži. Slušala sam sve instrukcije, mada sam i na prvi porođaj došla spremna, i znala sam šta slijedi. Pitala sam se mnogo puta, kako bi on reagovao, kako bi me doživljavao, da je bio prisutan pucanju placente, kako bi reagovao pri epiziotomiji...da li bih bila ista u njegovim očima nakon revizije?
Znam, sami čin je nešto najvrijednije što jedna žena može učiniti, jer postaje majka, ali to je momenat kada sam u isto vrijeme bila najjača i najslabija, kada mi nije bilo stalo kako izgledam, i kako se ja osjećam, već samo da se završi dobro za moje dijete, i da ono bude živo i zdravo. U jednom trenu, kada sam vidjela paniku u očima doktora koji je stajao uz mene, zgrabila sam ga za rever, i pitala da li zna šta treba da radi? Sada mi je ta situacija smiješna, ali tada je bila daleko od toga.
Prije nego su uveli mog supruga da me vidi, tražila sam ogledalo, da se malo upristojim... prvo što sam čula bilo je - kako si lijepa (sačuvajbože da me je vidio par sati ranije....)
Možda griješim, ali negdje sam sigurna da bi se plašio da me dodirne, da je prisustvovao porođaju.
Interesuje me kako ste vi doživjeli to što ste vidjeli, i kako ste vaše supruge doživljavali nakon toga...drugačije ili jednako kao i prije porođaja?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

Nisam ali bih

Mada mislim da bi njoj to žešće išlo na.....

Ja nisam nešto posebno hteo ni želeo... ali je ona želela i onda tu nema ni diskusije, naravno da ću da idem ako to njoj znači... naravno i da bi bilo potpuno sumanuto insistirati na tome da pristustvuješ ako ona ne želi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Ono , namesti se pored žeen i okine selfi. :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Interesuje me kako ste vi doživjeli to što ste vidjeli,

Kao što rekoh, premro sam od straha... prvo sa razlogom jer porođaj nije išao baš kako treba ali da to sad ne prepričavam... onda i bez razloga jer bebac nije zaplakao u prvih X sekundi (10ak rekao bih ali je meni delovalo kao večnost) i meni su doktori i babica izgledali kao da su jako zabrinuti i nešto su ga brzo odneli i tu sam se baš baš uplašio... delovalo mi je kao da je nešto strašno ali da neće da nam kažu... taj deo sam prosto istripovao...

Ali mislim da je njoj baš mnogo značilo što sam bio tu tokom porođaja... (ja naravno nisam pokazivao da sam uplašen jer sam hrabrio nju)

Управо сада, Ayla рече

i kako ste vaše supruge doživljavali nakon toga...drugačije ili jednako kao i prije porođaja?

Potpuno jednako...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ayla рече

Možda griješim, ali negdje sam sigurna da bi se plašio da me dodirne, da je prisustvovao porođaju.
Interesuje me kako ste vi doživjeli to što ste vidjeli, i kako ste vaše supruge doživljavali nakon toga...drugačije ili jednako kao i prije porođaja?

Po meni bi to supruznike trebalo jos vise da veze,  a ne da udalji. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ayla рече

Pitala sam se mnogo puta, kako bi on reagovao, kako bi me doživljavao, da je bio prisutan pucanju placente, kako bi reagovao pri epiziotomiji...da li bih bila ista u njegovim očima nakon revizije?

Али, Ајлице, зар не би требало с мужем све да делиш? Зар не би требало да је он онај ко ће ти држати косу док повраћаш у трудноћи, који ће ти држати руку док се порађаш, који ће ти помагати да се истушираш после порођаја..?

Пред њим си ваљда своја, искрена, природна. Он је ту и у најлепшим и најгорим тренуцима. Види те и крмељаву и прехлађену с црвеним носем и облогама на челу, а не само скоцкану. Ви сте једно.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Али, Ајлице, зар не би требало с мужем све да делиш? Зар не би требало да је он онај ко ће ти држати косу док повраћаш у трудноћи, који ће ти држати руку док се порађаш, који ће ти помагати да се истушираш после порођаја..?

Пред њим си ваљда своја, искрена, природна. Он је ту и у најлепшим и најгорим тренуцима. Види те и крмељаву и прехлађену с црвеним носем и облогама на челу, а не само скоцкану. Ви сте једно.

I ja bih to pitala nekog, da nisam shvatila da se neke stvari zaista ne mogu bezrezervno dijeliti. Shvatam da je do mene, jer nisam htjela rušiti ono što se godinama gradilo. 
Ne mogu ga zamisliti tri dana u rađaoni pored mene... a sigurna sam da ni on ne bi mogao prihvatiti sve što se tada dešavalo. Prvo bi deklasirao stažiste koji su vježbali tokom mog porođaja, a kada mi se slomila karlica, sigurna sam da bi haos napravio. Eto, ponavljam, možda je do mene, i divim se ljudima koji su spremni to proći skupa.

Подели на овим сајтовима

Na zalost tada se nije moglo ali sa cekao ispred svih sat i nesto koliko je sve to trajalo! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...