Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 пре 11 минута, Рапсоди рече Е да ли је пушење страст...јесте. Е да ли је пушење један вид зависности...јесте, е да ли је један вид бега од стварности....јесте.Е да ли мења природу , односно више пута поновњена страст да ли прелази у грех и да ли мења нашу аутентичну људску природу...мења. И напослетку да ли нас пушење отуђује од Бога...отуђује. Воља пушача је посрнула, односно није правилно усмерена. Надам се да је довољно....Самим тим уколико пушач не прекине пушење односно уколико се не покаје то јесте не преуми , а покајање је наравно остављање пушења, страст пушења постаје наша друга природа, и све видимо кро замагљени свет дуванског дима. To vidi sa o.Savom, pošto si se na njegove reči pozvala, imaš temu pitajte o.Savu pa njega davi o svojim razmišljanjima gdje misliš da je on nedosledan svojim sopstvenim rečima i da si prinuđena da kad ga citiraš negde, moraš i da mu ispravljaš misli kako bi citati dobili verodostojnost za koju se ti zalažeš. Sigurno ti neće zameriti da ga ti po drugim temama tumačiš i ispravljaš kako hočeš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 Оца Зорана не може и не треба свако да опонаша и имитира, пошто он ипак има знање и искуство иза себе. Ако је објашњено да су цигарете грех и да не треба ипак никог одбијати од чаше због тога, да су цигаре штетне, а ти кажеш све је то и објашњено и разјашњено, па што онда имаш 63 поруке дневно на овој теми и шта доказујеш ако је све доказано, све је онда разјашњено и не видим поенту толиког твог ангажовања, заиста или си ти нашао своју улогу у драгој савети где ћеш нам показивати и упирати прстом ко је грешан, ко је глуп, ко глуми Господа Бога. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 Управо сада, МилошБГ рече Оца Зорана не може и не треба свако да опонаша и имитира, пошто он ипак има знање и искуство иза себе. Ако је објашњено да су цигарете грех и да не треба ипак никог одбијати од чаше због тога, да су цигаре штетне, а ти кажеш све је то и објашњено и разјашњено, па што онда имаш 63 поруке дневно на овој теми и шта доказујеш ако је све доказано, све је онда разјашњено и не видим поенту толиког твог ангажовања, заиста. Kad bi upotrebio glavu i video da ja nisam nikome ovde ništa objašnjavao, nego razjašnjavao tuđa objašnjenja, koja su bila lažna poput tvojih i užasno nepoštena poput rapsodijinih, onda bi video otkud već moja 5 poruka tebi, potpuno nepotrebna jer razjašnjavam samo tvoje laži. Da manje lažeš, ja bi imao manje poruka. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 пре 8 минута, Рапсоди рече страст пушења постаје наша друга природа, и све видимо кро замагљени свет дуванског дима. Ta druga priroda postaje dio čovjeka pa imamo novo biće . Kako da ga nazovemo? Ovo je zanimljiva teorija..pušači su zapravo mutanti čovjeka i demona pušenja te zbog toga moraju ići u pakao.( Stoga će se svaki grijeh oprostiti osim ovog) Starac Kopitar Pušioničarski TSCHeTSCHen, Жика, goranger and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kad bi upotrebio glavu i video da ja nisam nikome ovde ništa objašnjavao, nego razjašnjavao tuđa objašnjenja, koja su bila lažna poput tvojih i užasno nepoštena poput rapsodijinih, onda bi video otkud već moja 5 poruka tebi, potpuno nepotrebna jer razjašnjavam samo tvoje laži. Da manje lažeš, ja bi imao manje poruka. Видиш до сад сам глуп и лажов и ти онда причаш о нечему, а ја те не увредих ни једном. Запали цигару, смири се. TSCHeTSCHen је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 пре 2 минута, kopitar рече Starac Kopitar Pušioničarski Па чекај, поред тебе и неког новог пушачког бића, овај би онда био треће биће, колико ли вас има... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 Управо сада, МилошБГ рече Видиш до сад сам глуп и лажов. Запали цигару, смири се. Dobro mi je već poznato tvoje dramljenje, da si glup ti nisam rekao, rekao sam ti da ponekad ne koristiš pamet, pa tek kad si to demantovao, onda sam mogao da pribegnem tome da kažem mirmo da lažeš. Jer ako pamet imaš a kažeš da si naveo 10 svetitelja a to nisi uradio ni iz drugog pokušaja kad sam te pitao da se nisi zabrojao onda Lažeš. Ako pamet vazda imaš a navedeš da sam ja rekao kako sam zapalio cigaretu u Crkvi onda opet Lažeš. Podosta Laži a naveo sam samo neke današnje i to tvoje sa ove teme. Šta nije jasno? Ja mislim da je i jedno i drugo, da ponekad nisi u pamet dobar i da lažeš. A to sam i dokazao i šta tu vredi da se ljutiš sada. Može biti da te ljutnja samo udalji od pokajanja za sve laži izrečene i da te udalji od toga da budeš u pamet dobar svagda. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 @Volim_Sina_Bozjeg @МилошБГ Сад се само свађате ништа конструктинво не доприносите... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 ААА ја у ствари набројао 8 или 9 цитата, а нисам 10 а рекао сам да сам 10, па сам зато лажов, извини, признајем, јесам. Не брини се ти за туђе покајање и грехе...и понављам не глуми оца Зорана, глупо је. А не љутим се, али само доказ да са тобом не може да се дискутује. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 On 9.2.2018. at 19:30, МилошБГ рече Патријарх Павле- Да је Бог хтео да човек пуши,уградио би му оџак Свети Филарет- Горење твоје цигарете или цигаре врло добро приказује труљење твог срца у ватри страсти: као што ти цигара гори у устима, тако твоје срце гори у ватри разних страсти. И као што су страсти стално и велико подсмевање јадним људима, тако је пушење дувана његово ново подсмевање. Дуван је заслађена пилула ђавола, коју је он дао телу, кријући се иза привидне потребе, њене бесмислене похоте. Четири зла ђаво одједном чини кроз дуван: убија драгоцено време, скраћује живот, изазива најглупљу жељу и сиромашнима одузима насушну храну. Свети Јован Кронштатски- На богослужењу се пали тамјан и како слуге греха да не смисле неко своје кађење – пушење? Прво је пријатно Богу, друго треба да буде пријатно Божијем непријатељу – ђаволу. Свети Никодим- Пушење је неразумна ствар. Потрпите рђаву навику, али не хвалите грех. Добро је оставити пушење. Оно не само да је израз доконости, већ помало подрива здравље, кварећи крв и прљајући плућа. То је постепено тровање себе. Свети Силуан Атонски- Пушење одваја човека од вишњег духовног света, служи као једна од озбиљних препрека на путу спасења сопствене бесмртне душе, наводећи је на грех и потчињавајући самовољи трулежног тела. Свети Амвросије Оптински- Пошто сте свесни да је то штетно за душу и тело, јер дуван раслабљује душу, умножава и појачава страсти, помрачује разум и уништава телесно здравље лаганом смрћу. Раздражљивост и туга су последице болести душе због пушења. Архиепископ Аверкије Таушев- У извесном смислу пушење је горе од пијанства и блуда, јер ове две ствари проистичу из злоупотребе природе, док је пушење противприродна страст, која нема никакав основ у људском организму. Никотин који се налази у дувану, има отупљујуће дејство на пушача и разара његово здравље, а страст према том несумњивом отрову чини човека својим заточеником, јадним робом дувана, без кога он не може чак ни да живи, без кога губи спокојство и душевну равнотежу, што само по себи већ представља тежак грех, јер хришћанин, будући ослобођен од ропства греху искупљујућом Жртвом Христовом, не сме поново да се везује греховним страстима и тако губи велики дар слободе који је стекао драгоценом Крвљу Христа Спаситеља, проливеном за нас на крсту. Епископ Хризостом- . „Неки турски продавац имао је стару икону Пресвете Богородице коју је користио као даску за обрађивање меса. Један православац, запазивши то, решио је да прекине то изругување над светињом, и заједно са месом купио је икону као обичну даску. Доневши је кући очистио је и окачио на зид у гостинској соби. На несрећу био је пушач. Кроз неколико дана у сну му се јавила Пресвета Богородица и упозорила га, ако не престане да скрнави Њену икону димом цигарета, онда боље да врати икону Турчину. Богородица је сматрала за боље да Турчин сече месо него да је православни хришћанин окађује смрадом ђаволског кађења. Православни хришћанин постао је свестан свога греха и више никада није пушио.“ Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 пре 1 минут, МилошБГ рече ААА ја у ствари набројао 8 или 9 цитата, а нисам 10 а рекао сам да сам 10, па сам зато лажов, извини, признајем, јесам. Не брини се ти за туђе покајање и грехе...и понављам не глуми оца Зорана, глупо је. А не љутим се, али само доказ да са тобом не може да се дискутује. Naravno da se ne može diskutovati ako lažeš kao sada ponovo. Gde ti je 8 citata svetitelja? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 @МилошБГ imaš ukupno 5 citata svetitelja. Жика је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 пре 3 часа, МилошБГ рече Мени је фасцинантно, ти опет цитираш? Ја ти цитирах 10 светитеља и ти то пређе преко тога ко преко турског гробља, 5. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 И чек...дакле ти мене 3 стране оптужујеш да сам глуп, лажов, да се покајем, да сам овакав онакав и то све јер ја написа офрље 10 цитата, а у ствари је 8. Ти си стварно лик, ма ликчина! Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 пре 22 минута, kopitar рече Ta druga priroda postaje dio čovjeka pa imamo novo biće . Kako da ga nazovemo? Ovo je zanimljiva teorija..pušači su zapravo mutanti čovjeka i demona pušenja te zbog toga moraju ići u pakao.( Stoga će se svaki grijeh oprostiti osim ovog) Starac Kopitar Pušioničarski Имамо ново острашћено биће. Назваћемо га задимљено биће или пршут . Пушачи су заправо бића која могу ако хоће, али неће јер мисле да могу ако хоће, али ето неће. значи могу а не желе а не желе јер не могу . А ићи ће у пакао јер у рају нема пушења, зна се где се пуши, а пошто је земља предукус царства небескога, њихов предукус ће бити дувански дим....и молићу лепо како сад да уђу у рај кад не могу без дима Предобна Рапсоди Чоколадовић kopitar and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука