Jump to content

Сличности Срба и Викинга

Баба

Препоручена порука

пре 2 минута, Juanito рече

Ја на ово кукам већ годинама и убих се да објасним људима, али шта теби би? Какви су ово изливи сентименталности? :smeh1:

Grizli emotivac, al' neće da prizna :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Главни разлог, тако кажу историчари, што су се Руси одлучили да приме православље је био алкохол.

Јер Јудаизам и Ислам су антиалкохоличарске религије, барем били во времја оно. Онда је Владимир, иначе такође Викинг, рекао тим мисонарима муслиманима и јудејцима да Руси не могу без алкохола.

И нису могли јер им је вино и сланина било главно гориво у ратовима.

Подели на овим сајтовима

Е знао сам, одувек сам волео да читам Хогара страшног, знао сам да ту има нешто више. :D

Шалу на страну, али Срби и Викинзи и Срби и Келти заиста имају многе сличности. Ето, причао ми је један човек што је био у Шкотској, каже да су исти ко Срби-гостопримљиви, шаљивџије, такође су тврдоглави и инаџије ко ми. А воле и да попију.

Тако да, има нека тајна веза.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Juanito рече

А ови западњаци и северњаци се олеше и онда се деру ко магарци, па повраћају, врше нужду по улици и на крају падну мртви. То им је изгледа мерак. Једино Ирци певају. Можда је тачно да смо ми и Викинзи браћа од тетке по бабиној линији, ал нешто ми се чини да смо с Ирцима још ближи род.

E hvala Bogu da je to neko ukapirao. I ne samo po picu nego i i po mnogo cemu drugome. Ziveo sam sa njima i nisam ih dozivljavao kao strance ali Engleze jesam! :) 

Bravo Juanito!  :navijanje:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Чак су и нека генетска истраживања приметила поклапања код Срба, Шкота и Ираца. Иначе, један добар текст о Србима и Келтима:

SVEVLAD - Ilija M. Zivancevic: Kelti i Srbi

Вреди прочитати.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Жељко рече

Главни разлог, тако кажу историчари, што су се Руси одлучили да приме православље је био алкохол.

Јер Јудаизам и Ислам су антиалкохоличарске религије, барем били во времја оно. Онда је Владимир, иначе такође Викинг, рекао тим мисонарима муслиманима и јудејцима да Руси не могу без алкохола.

И нису могли јер им је вино и сланина било главно гориво у ратовима.

:navijanje::navijanje::navijanje:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...