Jump to content

Убијен Оливер Ивановић! Допуна вести: изјаве владике Теодосија и арх. Саве

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сава Јањић 

Сви смо данас дубоко потрешени због мучког убиства Оливера Ивановића, човека велике храбрости и политичке харизме. Овај страшни злочин не сме да остане неистражен и његови починиоци морају да буду доведени пред лице правде. Оливер је посебно био везан за Дечане јер је одавде родом и сећам се наших честих разговора и сусрета. Свима ће нам много недостајати, а понајвише његовој породици и колегама којимај изражавам најискреније саучешће. Почивај у миру драги пријатељу - ВЕЧНАЈА ПАМЈАТ!
We are all deeply shocked by the cowardly murder of Oliver Ivanović, a person of tremendous courage and political charisma. This heinous crime must be investigated and the perpetrators brought to justice. Oliver was particularly close to Dečani Monastery as he grew up here and I keep in my best memory our frequent meetings and the time we spent together. We will be all missing him, especially his family and colleagues to whom I express my sincerest condolences. May you rest in peace, dear friend - MEMORY ETERNAL!

26734385_1990702804277181_91465597655456

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Vladika Teodosije: Oliver je ulivao nadu u opstanak

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije istakao je da je sa velikim bolom primio vest o tragičnoj pogibiji Olivera Ivanovića.

1516118784404_vladika_teodosije___foto_a

Fotoarhiva Kim

"Tugujući zbog gubitka iskrenog prijatelja i jednog od najdarovitijih predstavnika srpskog naroda, koji je svojom istrajnošću i rešenošću da ostane na Kosovu i Metohiji ulivao nadu u opstanak svim Srbima na ovim prostorima, molimo se Vaskrslom Gospodu da ga upokoji, saučestvujući u bolu porodice Ivanović i svih onih na koje je ovaj događaj ostavio gorak i težak utisak", naveo je vladika Teodosije povodom ubistva predsednika SDP-a Olivera Ivanovića.

radiokim.net

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ignjatije рече

Верујем да су га Шиптари убили

Нису га могли убити у затвору, полако и неприметно, него су чекали све ово време? Сумњам!

Доле многи (све које знам) причају да су га убили "наши" ...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ignjatije рече

Верујем да су га Шиптари убили. Страшно!

Veze sa ovim ubistvom nemaju Šiptari. Njega su sklonili uDBa-ši, tj predstavnici liste zna se koje i kome je smetala namjera Ivanovića da se kandiduje za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, i eventulanim povratkom na političku scenu pokvarim im još neke poslove, jer pod ovim suncem nema drugog vođe Srbima zna se i kojeg. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Justin Waters рече

Veze sa ovim ubistvom nemaju Šiptari. Njega su sklonili uDBa-ši, tj predstavnici liste zna se koje i kome je smetala namjera Ivanovića da se kandiduje za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, i eventulanim povratkom na političku scenu pokvarim im još neke poslove, jer pod ovim suncem nema drugog vođe Srbima zna se i kojeg. 

Ивановић је у тренутку смрти био потпуно небитна политичка снага, а локални избори на КиМ су прошли пре пар месеци (и на тим изборима листа око Ивановића није ништа значајно освојила). Мандат је четири године, исто као и код нас.

Не могу да знам ко га је и због чега убио, наравно, као ни сви остали, само не волим кад видим ова нагађања, јер се уноси непотребна тензија и конфузија у већ жестоко конфузну ситуацију и већ велике тензије које постоје.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Justin Waters рече

Резултат слика за facepalm

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, grigorije22 рече

Резултат слика за facepalm

Sta ti je nejasno?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, RYLAH рече

Ивановић је у тренутку смрти био потпуно небитна политичка снага, а локални избори на КиМ су прошли пре пар месеци (и на тим изборима листа око Ивановића није ништа значајно освојила). Мандат је четири године, исто као и код нас.

Не могу да знам ко га је и због чега убио, наравно, као ни сви остали, само не волим кад видим ова нагађања, јер се уноси непотребна тензија и конфузија у већ жестоко конфузну ситуацију и већ велике тензије које постоје.

Слажем се са тобом. Не знамо ко га је убио и зашто. Можемо да нагађамо из његових ранијих изјава, где је фокус његовог деловања борба против криминалаца у српским срединама, које тренутна власт, најблаже речено, толерише.

Али сигурно знамо ко је крив што га није заштитио, ко не ради свој посао, и тиме омогућио да се ово деси, а то је ДБ. Гашићу треба забранити сваку јавну функцију, јер где год се он појави, катастрофалне ствари се дешавају захваљујући пропустима његових подређених. Не верујем да је он нешто гори од претходника, ал просто је невероватно шта се дешава кад он управља неком службом безбедности.

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević cekao sam tebe da prokomentarises, mislim lično da ti imaš dobar osećaj.

Pustili su niz vodu Olivera, ko god da ga je ubio, ubio ga je, jer je bio nezaštićen i napušten od onih koji su mu braća, barem bi tako trebalo da bude.

Nek se svi zamisle nad ovom propagandom, jer ubica je verovatno u toj ubicinoj glavi ubio nečoveka.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Justin Waters рече

Sta ti je nejasno?

Nejasno mi je da li ljudska zatucanost ima granice? Ovo je klasicno ispiranje mozga o nakakvom DB-u. Kao sto onaj prolupali Vuk prica o nekakvim sluzbama iz 1945 koje rade na tome da javnost u Srbiji mrzi Amerikance i NATO. Ovde je stvar sasvim jasna za svakoga ko ima 2 grama mozga. Iza ubistva Ivanovica stoje Siptari koji su dobili logisticku podrsku od CIA. Razlog je poruka Srbima na Kosmetu i Srbiji. Poruka Srbima je imacete onoliko slobode koliko mi mislimo da vam damo. Stopiranje stvaranja specijalnog suda i SZO. Etnicko ciscenje i zauzimanje celokupnog Kosmeta od strane Siptara. Poruka Srbiji: Nece da se pokoravate nasim ultimatumima, hocete Rusiju, rusko naoruzanje, hocete rusku naftu i gas, nece da uvedete sankcije, e ovo vam je odgovor sta mi mozemo da vam uradimo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, grigorije22 рече

Nejasno mi je da li ljudska zatucanost ima granice? Ovo je klasicno ispiranje mozga o nakakvom DB-u. Kao sto onaj prolupali Vuk prica o nekakvim sluzbama iz 1945 koje rade na tome da javnost u Srbiji mrzi Amerikance i NATO. Ovde je stvar sasvim jasna za svakoga ko ima 2 grama mozga. Iza ubistva Ivanovica stoje Siptari koji su dobili logisticku podrsku od CIA. Razlog je poruka Srbima na Kosmetu i Srbiji. Poruka Srbima je imacete onoliko slobode koliko mi mislimo da vam damo. Stopiranje stvaranja specijalnog suda i SZO. Etnicko ciscenje i zauzimanje celokupnog Kosmeta od strane Siptara. Poruka Srbiji: Nece da se pokoravate nasim ultimatumima, hocete Rusiju, rusko naoruzanje, hocete rusku naftu i gas, nece da uvedete sankcije, e ovo vam je odgovor sta mi mozemo da vam uradimo.

Ако се не шалиш, и ако озбиљно ово мислиш.

Зашто њега, противника Вучића, и противника криминалних српских структура, који је био у њиховом (шиптарском) затвору? Какаво црно стопирање стварања специјалног суда, и СЗО. Баш супротну реакцију ово убиство изазива. Он је најмање сметао албанцима. Да ли си погледао неки његов скорашњи интервју, где јасно каже да се срби на КиМ више плаше срба, него албанаца?

Не могу да верујем да је Вучићева машинерија за испирање мозга толико ефикасна.

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...