Jump to content

U Nišu preminuo dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja

Препоручена порука

U Nišu preminuo dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja

Dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja za čiji su se život skoro dve nedelje borili lekari Dečije interne klinike u Nišu preminuo je danas na toj klinici, izjavio je načelnik intenzivne nege te zdravstvene ustanove Dejan Milojević.

On je agenciji Beta kazao da je dečak desetak dana bio priključen na respirator zbog upale pluća koja je bila posledica komplikacija malih boginja.

Milojević je rekao da dečak nije bio vakcinisan MMR vakcinom.

"Dečak je rodjen šest nedelja pre termina i imao je slabije razvijena pluća i slabiji imunitet. Šanse da preživi ipak bile bi mnogo veće da je primio vakcinu", rekao je Milojević.

Naveo je da na Dečijoj internoj klinici zbog komplikacija izazvanih malim boginja svakodnevno leči izmedju dvoje i petoro dece.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Doktor Milan Jovanović Batut" u Nišu su od početka oktobra do kraja decembra 82 osobe obolele od malih boginja.

Dvogodišnji dečak koji je danas preminuo na Dečijoj internoj klinici, prva je žrtva tog oboljenja u Nišu.

Izvor:

http://rs.n1info.com/a353900/Vesti/Vesti/U-Nisu-preminuo-dvogodisnji-decak-oboleo-od-malih-boginja.html

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Док се мој клинац није родио превремено са слабијим плућима и имунитетом, баш као овај мали, и док нисам почела да стрепим баш од овог док нисам дочекала да порасте и прими све вакцине, могла сам да будем толерантна на 'лични избор'. Од тада не могу, лично је.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Paradoksologija рече

Док се мој клинац није родио превремено са слабијим плућима и имунитетом, баш као овај мали, и док нисам почела да стрепим баш од овог док нисам дочекала да порасте и прими све вакцине, могла сам да будем толерантна на 'лични избор'. Од тада не могу, лично је.

Koliko sam uspeo da zaključim mmr vakcina jeste rizik i ono što sam čuo, nije ista kao kad smo je mi primali kao deca.

Ali statistički gledano mnogo više štete je od ne primanja iste nego od primanja.

Sad kad bih dobio bebu, strepeo bih ali bih ipak dao da se vakciniše iako imam mnogo žestokih antivakcinera u okolini koji bi mi mozak popili

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Драшко рече

Koliko sam uspeo da zaključim mmr vakcina jeste rizik i ono što sam čuo, nije ista kao kad smo je mi primali kao deca.

Ali statistički gledano mnogo više štete je od ne primanja iste nego od primanja.

Sad kad bih dobio bebu, strepeo bih ali bih ipak dao da se vakciniše iako imam mnogo žestokih antivakcinera u okolini koji bi mi mozak popili

MMR vakcina je uveden 1994. godine, mi smo vakcinisani valjda samo protiv morbila. Nije ista vakcina, svakako. Ova nova je polivalentna.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Драшко рече

Koliko sam uspeo da zaključim mmr vakcina jeste rizik i ono što sam čuo

Rizik od cega?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

MMR vakcina je uveden 1994. godine, mi smo vakcinisani valjda samo protiv morbila. Nije ista vakcina, svakako. Ova nova je polivalentna.

Kako god

Ja bih dozvolio da ljudi odluče dal će davati deci ili ne

Mnogo je nezgodno sve kad se uzme u obzir, jer su sve vakicne potencijalno bljak...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Rizik od cega?

Dečje paralize između ostalog

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Ok

Nisam antivakciner, iako vidim da se šokirate nada mnom

Ali bih dozvolio da ne vakcinišu decu

Ima raznih slučajeva

Ali bolje da ne polemišem

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Драшко рече

Ekstremno retki incidenti, za razliku od komplikacija samih bolesti, ukljucujuci smrt. Totalno je neodgovorno slepati se na kolektivni imunitet ocekujuci da ce svi drugi da preuzmu mali rizik vakcina da bi tvoje (ne tvoje, nego uopsteno 'tvoje') dete bilo zasticeno od svih zamislivih rizika. Nece da moze ako se svi tako postave.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Драшко рече

Дечија парализа је скоро искорењена захваљујући вакцинама. Немогуће је добити дечију парализу од ММР вакцине осим ако неко у њу намерно не убаци активан полио вирус. Опстаје још једино у Нигерији узбог одбијања вакцинације. Негде прочитах скоро да је тамо мутирао и да сад може потенцијално да зарази и вакцинисане. Милина једна...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Драшко рече

Nisam antivakciner, iako vidim da se šokirate nada mnom

Не знам о чему причаш, није поента да се на овој теми било ко прозива (неукусно је), него само покушавам да кажем да тај екстремни и екстремно популарни индивидуализам једноставно не функционише чак ни у овој 'палој творевини'.

(А врхунац лицемерја су разноразни 'верници' који на сва уста осуђују "лажне слободе", али се први, најгласније боре за своја права, за апсолутно ограђивање од других, али и од одговорности, да они одлучују, да "свако бира хоће ли вакцинисати" (ово не пишем теби, него сам бесна што се СПЦ од фанатика не ограђује).)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Не знам о чему причаш, није поента да се на овој теми било ко прозива (неукусно је), него само покушавам да кажем да тај екстремни и екстремно популарни индивидуализам једноставно не функционише чак ни у овој 'палој творевини'.

(А врхунац лицемерја су разноразни 'верници' који на сва уста осуђују "лажне слободе", али се први, најгласније боре за своја права, за апсолутно ограђивање од других, али и од одговорности, да они одлучују, да "свако бира хоће ли вакцинисати" (ово не пишем теби, него сам бесна што се СПЦ од фанатика не ограђује).)

ok

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Бити затуцани "антивакцинер" и заступати личну слободу избора су две сасвим различите ствари.

Ја лично никад не би могао да заступам да полиција некоме отима децу и силом их вакцинише. На то се своди такав закон...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Бити затуцани "антивакцинер" и заступати личну слободу избора су две сасвим различите ствари.

Ја лично никад не би могао да заступам да полиција некоме отима децу и силом их вакцинише. На то се своди такав закон...

Ovo je bila moja poenta, ali ti si izgleda bolje sročio

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...