Jump to content

Због чега су Адам и Ева помислили да нису "као богови" (Пост 3:5)

Џуманџи

Препоручена порука

1 hour ago, Mиљан Л. рече

3.6: Тада им се отворише очи, и видјеше да су голи; па сплетоше лишћа смокава и начинише себи прегаче.

А, сада ми је јасно. :) Ја тај део доживљавам као иронију.

1 hour ago, Mиљан Л. рече

Мислим да је пресудно ово последње, да би Адам и Ева постали богови, морали би вечно да живе

Интересантно, мени ово: "И рече Господ Бог: ето, човјек поста као један од нас знајући што је добро што ли зло; али сада да не пружи руке своје и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до вијека живи!" звучи као сарказам, у стилу - како да не, баш су прихватањем змијиног предлога успели да постану као богови, унижени, насамарени...

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Џуманџи рече

А, сада ми је јасно. :) Ја тај део доживљавам као иронију.

пре 21 часа, Mиљан Л. рече

Значи ти сматраш да је правилније казати да је човек до контакта са змијом нешто и видео, али је прекршивши заповест престао да види. И тек ће након васкрсења поново да прогледа. Дал сам добро схватио? 

пре 19 часа, Џуманџи рече

Интересантно, мени ово: "И рече Господ Бог: ето, човјек поста као један од нас знајући што је добро што ли зло; али сада да не пружи руке своје и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до вијека живи!" звучи као сарказам, у стилу - како да не, баш су прихватањем змијиног предлога успели да постану као богови, унижени, насамарени...

И рече тада Господ Бог над војскама "Мххх" ајде лепо сад сви ви богови идите и мало копајте одводне канале по земљи и једите зеље:coolio:.

Али постоји обрт ситуације, јер је Бог неке људе лично уздигао у рај и пре Новог Завета. Мирољуб Петровић и многи су тврдили да је Еден био на земљи, негде у Ираку... То бих ја схватио као сарказам, јер онда би вероватно Мојсије поменуо да је Еден током великог потопа био потопљен, па ни Христос не би био успет у Рајски Врт помоћу таворске светлости, већ би сео на камилу или магарца и отишао право тамо...

Па се сада поставља питање, каква је врста смрти ухватила Адама и Еву на нивоу њихове природе, због кушања воћа? па су морали да буду протерани из Едена, како каже Митрополит Амфилохије "да зло неби посталп вечно у Рају".

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Mиљан Л. рече

Значи ти сматраш да је правилније казати да је човек до контакта са змијом нешто и видео, али је прекршивши заповест престао да види. И тек ће након васкрсења поново да прогледа. Дал сам добро схватио? 

Па тако некако, мада бих радије рекла да им је вид помућен, тј. да су престали да виде реалност каква јесте (јер је управо лаж искривљење стварности).

Овај део о сарказму нисам сконтала :D

Управо тако, додуше, одмакосмо још даље од теме, али то је то. 

• Волим 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...