kopitar Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Kako si se ogradio kad si branio kanonizaciju Stepinca i pisao nebuloze o tome da je spašavao Srbe tako što ih je nasilno pokrštavao? Time i sam bacaš ljagu na katoličku Crkvu i na sebe kao čoveka ..... Kad si se ti nekom ispričao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 8 минута, Кратос рече Kako si se ogradio kad si branio kanonizaciju Stepinca i pisao nebuloze o tome da je spašavao Srbe tako što ih je nasilno pokrštavao? Time i sam bacaš ljagu na katoličku Crkvu i na sebe kao čoveka ..... Kanonizacija svetitelja ima biti za tebe zločinom ili kako sad da to razumijem? Ne razumijem uopšte šta hoceš tim da kažeš? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 Jer vam kažem zaista: šta god svežete na zemlji biće svezano na nebu, i šta god razrešite na zemlji biće razrešeno na nebu. Ovde govori svim učenicima,daklem nije Petar imao nikakvo exkluzivno pravo i vlast....i drugo ako je sveti Petar bio glavni baja među Apostolima kako to Pavle nigde kroz svoje poslanice ne govori o njemu kao nekom koji ima bilo kkavu posebnu vlast u Crkvi? Kako to da on sam u svojim poslanicama nigde ne pominje sebe kao taj kamen već se poziva na Pavla a Pavle kamenom i temeljom Crkve naziva samog Hrista? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 1 минут, Zayron рече Kanonizacija svetitelja ima biti za tebe zločinom ili kako sad da to razumijem? Ne razumijem uopšte šta hoceš da kažeš? Prvo još nije kanonizovan kao svetitelj, kad do toga dođe onda ćemo razgovarati o zločinu ili ne ovako unapred hoćeš retorički da kažeš kako mi rimokatoličke svetitelje doživljavamo kao zločince. Što nije tačno, jer se nekima od njih molitveno i obraćamo u privatnim molitvama, pošto nam je kanonsko jedinstvo još nedostupno. Ovim vređaš nas koji želimo biti jedno kao što je Petar bio jedno sa apostolima ali ti to ne želiš da shvatiš. Prilikom Petrove stolice čas brkaš vlast a čas čast, to radiš namerno, jer niko ne govori da primata nema ali da ga ima samo po časi a ne po vlasti što je inače i istinski spor u uređenju Crkve kao Hristovog Tela. Koji ud Hristovog tela po tebi ima vlast nad drugim udom? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 5 минута, kopitar рече Kad si se ti nekom ispričao Za šta da se izvinim? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 5 минута, Zayron рече Kanonizacija svetitelja ima biti za tebe zločinom ili kako sad da to razumijem? Ne razumijem uopšte šta hoceš tim da kažeš? Kanonizacija zločinca i montruma.....i ne pravi se toša... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Jer vam kažem zaista: šta god svežete na zemlji biće svezano na nebu, i šta god razrešite na zemlji biće razrešeno na nebu. Ovde govori svim učenicima,daklem nije Petar imao nikakvo exkluzivno pravo i vlast....i drugo ako je sveti Petar bio glavni baja među Apostolima kako to Pavle nigde kroz svoje poslanice ne govori o njemu kao nekom koji ima bilo kkavu posebnu vlast u Crkvi? Kako to da on sam u svojim poslanicama nigde ne pominje sebe kao taj kamen već se poziva na Pavla a Pavle kamenom i temeljom Crkve naziva samog Hrista? Tako je a pogotovo Jovan17. na koga ih upućujem ali niko od njih ne želi da otvori Pismo da bi samnom razgovarao lakše im surfovat po internetu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Već smo ti objasnili da je Patrijarh episkop, kao što je naprimer papa episkop rimski. Patrijarh je prvi po časti i prvi od istih i nikako po vlasti. Patrijarh kao episkop ne sme da se meša u drugu episkopiju, jer tamo postoji drugi episkop isti po činu kao i on, Sve što patrijarh može da uređuje, jeste po saborima sinoda i njihovim zajedničkim odlukama. Jer tamo gde su dvoje ili troje tamo je i sam Hristos. Kao što Petar nije mogao da ima vlast nad drugim apostolima tako i Patrijarh kao episkop nema vlast nad drugim episkopima. Dakle oko toga doviđenja do oslobođenja. Oko stene i ključeva ništa nisi razumeo, evo Petar je položio i deda je oprostio dugove direktoru škole, jel ti sad jasno na kom si fakultetu? Niko po krvi i mesu ne može spoznati Isusa Hrista kao Sina Božjeg, to može samo deda da sredi sa direktorom fakulteta da mu ovaj dadne diplomu, tako da tu diplomu ključeve zadobijaš kao i Petar a ne da ti ih Petar daje, Svi episkopi imaju prava razrešavat i vezivati a ti sada hoćeš da nam kažeš da to pravo zadržava samo Petar. Blago drugim apostoima sa vama. Ljubi čika budi dobar. Kako prvi kad si do sada tvrdio da o nikakvom primatu ne može biti ni riječi i da si mi to nešto fantaziramo? Vi izgleda ne samoi da imate problema sa dislexijom i vec sa memorisanjem. Ovo si napisao prekjučer, u petak a to je tvoj komentar na primat: https://tinyurl.com/yb2rtgg2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 Управо сада, Zayron рече Kako prvi kad si do sada tvrdio da o nikakvom primatu ne može biti ni riječi i da si mi to nešto fantaziramo? Vi izgleda ne samoi da imate problema sa dislexijom i vec sa memorisanjem. Ovo si napisao prekjučer, u petak a to je tvoj komentar na primat: https://tinyurl.com/yb2rtgg2 Ti čovek nemaš smisla za humor kako si tu tu mogao da izvučeš da ja govorim o tome da nema primata po časti ne znam, kad sve vreme govorim da primata ima ali da on nije po vlasti i da Petru nije data vlast nego čast. Zato je i humor važno da je prvi bio u kontekstu svih ranijih poruka da prvi od istih mora neko biti a ne neko ko je prvi da ima vlast nad istima to se suprostavlja elementarnoj logici a Hristos nije dete. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Prvo još nije kanonizovan kao svetitelj, kad do toga dođe onda ćemo razgovarati o zločinu ili ne ovako unapred hoćeš retorički da kažeš kako mi rimokatoličke svetitelje doživljavamo kao zločince. Što nije tačno, jer se nekima od njih molitveno i obraćamo u privatnim molitvama, pošto nam je kanonsko jedinstvo još nedostupno. Ovim vređaš nas koji želimo biti jedno kao što je Petar bio jedno sa apostolima ali ti to ne želiš da shvatiš. Prilikom Petrove stolice čas brkaš vlast a čas čast, to radiš namerno, jer niko ne govori da primata nema ali da ga ima samo po časi a ne po vlasti što je inače i istinski spor u uređenju Crkve kao Hristovog Tela. Koji ud Hristovog tela po tebi ima vlast nad drugim udom? Nije uredu da takve stvari govoriš Zakiju , On je javno rekao ko je. Ja ovdje vidim napad Artemita na njega bez razloga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Nije uredu da takve stvari govoriš Zakiju , On je javno rekao ko je. Ja ovdje vidim napad Artemita na njega bez razloga. Nije mi palo na pamet da ga vređam ali da je postavio retoričko pitanje jeste. Drugo ni o.Zoran se ne slaže sa njim povodom kanonizacije Stepinca i šta sad mi treba da ne iznosimo svoje mišljenje u vezi toga jer je zai naš ekumenista? Pa upravo radi pomirenja Crkvi mi treba da govorimo o tome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Prvo još nije kanonizovan kao svetitelj, kad do toga dođe onda ćemo razgovarati o zločinu ili ne ovako unapred hoćeš retorički da kažeš kako mi rimokatoličke svetitelje doživljavamo kao zločince. Što nije tačno, jer se nekima od njih molitveno i obraćamo u privatnim molitvama, pošto nam je kanonsko jedinstvo još nedostupno. Ovim vređaš nas koji želimo biti jedno kao što je Petar bio jedno sa apostolima ali ti to ne želiš da shvatiš. Prilikom Petrove stolice čas brkaš vlast a čas čast, to radiš namerno, jer niko ne govori da primata nema ali da ga ima samo po časi a ne po vlasti što je inače i istinski spor u uređenju Crkve kao Hristovog Tela. Koji ud Hristovog tela po tebi ima vlast nad drugim udom? Kanonizovan kao blaženik vec jeste što znači da ima sve liturgijske naležitosti koje mu kao blaženom naliježu, svoje crkve, kapele i oltare, slike, kipove i svoj dan u katoličkom kalendaru a to je 10.2. ili Stepinčevo a njegovo štovanje je obavezno u hrvatskoj pomjesnoj katoličkoj Crkvi a neobavezno u svim ostalim zemljama i ostalim pomjesnim katoličkim Crkvama tj. njihovim dijecezama. U slučaju da bude proglašen za svetoga onda to bude obavezno i po cijelom svijetu. http://w2.vatican.va/content/john-paul-ii/en/homilies/1998/documents/hf_jp-ii_hom_19981003_croazia-beatification.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 Управо сада, Zayron рече Kanonizovan kao blaženik vec jeste što znači da ima sve liturgijske naležitosti koje mu kao blaženom naliježu, svoje crkve, kapele i oltare, slike, kipove i svoj dan u katoličkom kalendaru a to je 10.2. ili Stepinčevo a njegovo štovanje je obavezno u hrvatskoj pomjesnoj katoličkoj Crkvi a neobavezno u svim ostalim zemljama i ostalim pomjesnim katoličkim Crkvama tj. njihovim dijecezama. U slučaju da bude proglašen za svetoga onda to bude obavezno i po cijelom svijetu. http://w2.vatican.va/content/john-paul-ii/en/homilies/1998/documents/hf_jp-ii_hom_19981003_croazia-beatification.html Znam da je za sada lokalac ne moraš ti da me učiš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Nije mi palo na pamet da ga vređam ali da je postavio retoričko pitanje jeste. Drugo ni o.Zoran se ne slaže sa njim povodom kanonizacije Stepinca i šta sad mi treba da ne iznosimo svoje mišljenje u vezi toga jer je zai naš ekumenista? Pa upravo radi pomirenja Crkvi mi treba da govorimo o tome. Ja se sa O. Zoranom mogu složiti oko Stepinca ali ne i sa tobom jer si zarobljen u ovoj nacionalnoj relaciji, tu si u rangu sa Kravatosom i dr. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Znam da je za sada lokalac ne moraš ti da me učiš. Problem je u tome što se ni ta zajednička komisija nije smogla na nikakvo zajedničkoi saopštenje koje bi bilo drugačije od onog kako se slažu da se ne slažu. A to onda znači da o nikakvim zločinima kardinala Stepinca ne može biti govora jer komisija nije došla do obostranog saglasnog stanovišta o tom da ih je bilo. U tom slučaju ostaje sve onako kako je bilo prije osnivanja te komisije. Strana koja je tvrdila da ih je bilo nije pružila relevantne dokaze za to. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука