Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Crkva je u principu zabludiva, kao što je svaki pojedinac u Crkvi zabludiv,zato se sazivaju vaseljenski sabori, gde deluje sam Sveti Duh i gde se odluke ne donose ex katedra, niti mogu posle sabora dopuštati takvu vrstu odluka, pogotovo ne na uređenje vaseljenske Crkve. No kažem samo razgovaramo, ne trebaju nam zajrone smajlići i navijački dresovi, niti slepo sledovanje, već eto razmenjujemo šta mi lično mislimo o tome i to se zove sabornost i dijalog, svako sa svojim argumentima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A apostolski sabor ko je sazvao? Tebi izgleda nije jedna stvar jasna, Jevandjelje i ono što je napisano u njemu govori o tome kakvu Crkvu je Krist osnovao i osnovati htio a sabori i to ko ih je sazivao na tom ne mogu promjeniti ništa. Isto kao što direktor može sazvati sjednicu u firmi ali i ne mora, može za to delegovat, opunomocit nekog drugog, dat, povjerit nekom menadžeru ili sekretarici da ju sazove i to aposlutno ništa ne mjenja na tom da je on i dalje direktor a sekretarica nije poistala direktorom samo za to što joj je bilo povjereno sazivanje sjednice koju je opet delegovao na nju isti taj direktor, takvu punomoc si nije ona mogla uzeti sama. Tako je i Krist delegovao svoje ovlasti apostolima a Petru je ostavio onu istu ulogu okupljanja apostola, poslije episkopa jer i ti apostoli su bili okupljeni oko Krista a ne sami oko sebe, kao što sam vec rekao, nisu imali valjda nekakav "apostolski sindikat" gdje su prema vama i vašoj interpretaciji kako vi to zamišljate bili okupljeni. Te stvari bi shvatilo i dijete u prvom osnovne. Sabornost ne može biti apostola medju njima samima, vec samoi apostola oko Krista, tako ni episkopa nedju njima samima vec samo episkopa oko toga kome je ta Petrova služba bila data odf samog Krista. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 минута, Zayron рече Tebi izgleda nije jedna stvvar jasna, Jevandjelje i ono što je napisano u njemu govori o tome kakvu Crkvu je Krist osnovao i osnovati htio a sabori i to ko ih je sazivao na tom ne mogu promjeniti ništa. Isto kao što direktor može sazvati sjednicu u firmi ali ne mora, može za to delegovat nekog druggog, dat nekom menadžeru ili sekretarici da ju sazove i to aposlutno ništa ne mjenja na tom da je on i dalje direktor a sekretarica nije poistala direktorom samo za to što joj je bilo povjereno sazivanje sjednice koju je opet delegovao na nju isti taj direktor, takvu punomoc si nije ona mogla uzeti sama. Ja mislim da je ipak Hristos na kamenu Petru sagradio Crkvu koja je plod vere koju Otac Nebeski dade Petru u prepoznavanju Isusa Hrista kao Sina Božjeg. Jer neposredno posle toga kad Isus kaže Petru to nije došlo ni od krvi ni mesa ni od stolice tvrde ili meke nego ti je Otac moj Nebeski dao da me prepoznaš i na tom kamenu ću sagradii Crkvu svoju. Dakle sabornost podrazumeva veru a ne stolicu, tako da svi mi možemo biti samo prvi po časti, a ne po vlasti, jer i ta ličnost kako je ti interpretiraš Petar a ne vera na koju ja aludiram je Hrista se tri puta odrekao i bio zabludiv u tom momentu. Zamisli da mu se to desilo dok je bio ex katedra.? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ja mislim da je ipak Hristos na kamenu Petru sagradio Crkvu koja je plod vere koju Otac Nebeski dade Petru u prepoznavanju Isusa Hrista kao Sina Božjeg. Jer neposredno posle toga kad Isus kaže Petru to nije došlo ni od krvi ni mesa ni od stolice tvrde ili meke nego ti je Otac moj Nebeski dao da me prepoznaš i na tom kamenu ću sagradii Crkvu svoju. Dakle sabornost podrazumeva veru a ne stolicu, tako da svi mi možemo biti samo prvi po časti, a ne po vlasti, jer i ta ličnost kako je ti interpretiraš Petar a ne vera na koju ja aludiram je Hrista se tri puta odrekao i bio zabludiv u tom momentu. Zamisli da mu se to desilo dok je bio ex katedra.? Mislit se može svašta, bitno je šta tamo zaista piše. A ako nije neko dislektik trebao bi to shvatit, shvatilo bi to odmah i malo dijete iz osnovne. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 8 минута, Zayron рече Isto kao što direktor može sazvati sjednicu u firmi ali ne mora, može za to delegovat nekog druggog, dat nekom menadžeru ili sekretarici da ju sazove i to aposlutno ništa ne mjenja na tom da je on i dalje direktor a sekretarica nije poistala direktorom samo za to što joj je bilo povjereno sazivanje sjednice koju je opet delegovao na nju isti taj direktor, takvu punomoc si nije ona mogla uzeti sama. Naravno da je takva interpretacija došla posledicom sve većeg uticaja careva i politike u verska pitanja i organizaciju Crkve. Što nije strano bilo ni vama ni nama ako opšte možemo govoriti o nama i vama, jer smo u suštini bili i ostali jedno, samo malo posvađani. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 2 минута, Zayron рече Mislit se može svašta, bitno je šta tamo zaista piše. A ako nije neko dislektik trebao bi to shvatit, shvatilo bi to odmah i malo dijete iz osnovne. Kad je to Petar u apostolsko vreme bio prvi po vlasti? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kad je to Petar u apostolsko vreme bio prvi po vlasti? Nikad pa i apostol Pavle ga ućutkao čim kreno ex catedra da zbori... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kad je to Petar u apostolsko vreme bio prvi po vlasti? Pa zašto je Isus pitao Petra voliš li me više nego ostali?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече Pa zašto je Isus pitao Petra voliš li me više nego ostali?? Da bi ga naučio pameti jer ga se posle toga tri puta odrekao, eto koliko ga je voleo više nego ostali... Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kad je to Petar u apostolsko vreme bio prvi po vlasti? Pogledaj. Ako ikada na sudnjem Danu ili nekakvom individualnom Sudu budu hrišcani ispitivani da li su vjerovali ili zašto nisu vjerovati htjeli u sve ovo o čemu vodimo diskusiju desice se najvjerovatnije to tako da ce pred svakim biti dovedeno i dijete tako u uzrastu 10-12 godina koje ce biti pitano o istom, pročitace mu se ti odlomci i sačekati da se čuje šta je ono razumjelo. Ako to bude isto kao u djeteta bice sve ok, ako ne bude isto, ako se počne sa filozofiranjima tipa, ne. ja sam mislio da je to ta vjera a ne taj Petar i sličnim stvarima bice to loše. pogrešan odgovor. Jer Jevandjelje nije ni filozofski disputat ni poema ili poezija a napisano je tako da ju može razumjeti svako pa i dijete. Sad končim. moram se spremati na put. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Da bi ga naučio pameti jer ga se posle toga tri puta odrekao, eto koliko ga je voleo više nego ostali... Isus pita voliš li me više nego ostali...a nakon toga mu govori "pasi ovce moje"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Crkva nije ličnost nego kamen vere kojoj je glava sam Isus Hristos a ključevi od raja su dati onima koji Isusa Hrista prepoznaju kao Sina Božjeg, što je Petru bila upravo učinjena ČAST od Oca Nebeskog, jer nijedan čovek ako mu Otac Nebeski to ne da kao dar ne može spoznati Sina Božjeg, ponajmanje stolica. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Управо сада, Isusovo magare рече Isus pita voliš li me više nego ostali...a nakon toga mu govori "pasi ovce moje"... Daj citat. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 7 минута, Isusovo magare рече Pa zašto je Isus pitao Petra voliš li me više nego ostali?? To sam isto napisao milion puta vec al kad neko nece da bude "uvjeren" ili "ubijedjen" s tim se neda ništa radit. Naprosta ztrata času. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 минута, Zayron рече Pogledaj. Ako ikada na sudnjem Danu ili nekakvom individualnom Sudu budu hrišcani ispitivani da li su vjerovali ili zašto nisu vjerovati htjeli u sve ovo o čemu vodimo diskusiju desice se najvjerovatnije to tako da ce pred svakim biti dovedeno i dijete tako u uzrastu 10-12 godina koje ce piti pitano o istom, pročitace mu se ti odlomci i sačekati da se čuje šta je ono razumjelo. Ako to bude isto kao u djeteta bice sve ok, ako ne bude isto, ako se počne sa filozofiranjima tipa, ne. ja sam mislio da je to ta vjera a ne taj Petar i sličnim střvarima bice to loše. pogrešan odgovor. Jer Jevandjelje nije ni filozofski disputat ni poema ili poezija a napisano je tako da ju može razumjeti svako pa i dijete. Sad končim. moram se spremati na put. Jeste mi pravoslavni smo na duhovnom uzrastu od ispod 12 godina, hvala vrlo zahvalno učestvuješ u dijalogu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука