Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Чему журба и таква заједљивост? Као да ништа не може бити озбиљно за тебе. Имамо времена. Трудићемо се да све лепо и благовремено када Бог усхте предложимо. Тебе то као да ионако неће погодити. Већ мислиш да све знаш, и где су границе и шта све можемо знати. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 5 минута, Milan Nikolic рече Чему журба и таква заједљивост? Као да ништа не може бити озбиљно за тебе. Имамо времена. Трудићемо се да све лепо и благовремено када Бог усхте предложимо. Тебе то као да ионако неће погодити. Већ мислиш да све знаш, и где су границе и шта све можемо знати. Друже мој, погрешно си ме прочитао. Ја константно мислим да ништа не знам, и помало тугујем због тога. Једино ме обасја оптимизам да ипак понешто знам кад прочитам овакве бесмислице као што су ове које ти пишеш. Зато ваљда и волим да сам овде. Помажеш ми, јер од песимисте правиш од мене оптимисту. А што се тиче образлагања, ако тако мислиш требало је да сачекаш да Бог усхте пре него што си покренуо тему. Јер си изгледа ти усхтео пре Бога, па сад више немаш шта да кажеш. Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Meni licno, po nekim mojim interesovanjima, tema je zanimljiva, jer, volim nasu hriscansku teologiju. Ali, koliko mi je zanimljiva tema, toliko mi je i pomalo , kako da kazem, daleka i strana. Iako sam dosta upoznat sa pisanjima i ucenjima otaca o raznim stvarima vere i crkve, ( ova tema me ) ,moram priznati, pomalo i plasi, jer, nemam dovoljno znanja, izucavanja ( teme ) i iskustva za bavljenje ovim pitanjem. Moram da priznam, da mi nije bas najjasnije pitanje i cela prica, koju je pokrenuo Milan. Nekako imam neke ideje i misli, koje mozda mogu da budu odgovarajuce, ali, ponovo kazem, bas me to i plasi. Ako nemam bas jasnu ideju o cemu se prica i ako nisam procitao kod otaca o tim stvarima , ne znam kako mogu da nesto rasudjujem i pricam na ovu temu. Zbog toga, verovatno treba prici ovoj prici bas ozbiljno i oprezno i koncetrisano, bez nekih predrasuda da nesto znamo. Verovatno treba da se krene kao u sto se radi u skoli , od ucenja prvih slova i brojeva, pa, kasnije uciti sabiranje i citanje. Recimo, kada procitam koliko je jeretik Evnomije pogresno shvatao mogucnost spoznaje Boga, koji je ( Evnomije ) bio covek crkve i bogoslov koji se ucio kod pravoslavnih ucitelja, koji je i bio u pocetku pravomislec, ali je kasnije je pao u jeres i pogresno misljenje i ucenje o spoznaji Boga,.... pomislim , kako cemo mi, ovakvi kakvi smo, jadni i bedni, pricati o ovoj stvari, a , da ne padnemo u neku prelest. https://sr.wikipedia.org/wiki/Евномије Podrzavam sve forumase, koji savetuju da se oprezno i jasno i precizno prica o ovom pitanju, u duhu tolerancije. Mozda je najbolje, za mnoge hriscane i preskociti temu, preteska je za razmatranje. Ili, mozda je najbolje, da svi , lepo preskocimo temu. To je neko moje iskreno razmisljanje. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 14, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 30 минута, Ведран* рече Друже мој, погрешно си ме прочитао. Ја константно мислим да ништа не знам, и помало тугујем због тога. Једино ме обасја оптимизам да ипак понешто знам кад прочитам овакве бесмислице као што су ове које ти пишеш. Зато ваљда и волим да сам овде. Помажеш ми, јер од песимисте правиш од мене оптимисту. А што се тиче образлагања, ако тако мислиш требало је да сачекаш да Бог усхте пре него што си покренуо тему. Јер си изгледа ти усхтео пре Бога, па сад више немаш шта да кажеш. Вероватно све нас чека нека стална борба. Немој ни ти клонути духом. Сматрам да треба пажљиво и смирено кренути са објашњењем по принципу еп.Данила Крстића, што је исто као и принцип Кападокијских Отаца. Немамо куд другде. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Mozda je najbolje, za mnoge hriscane i preskociti temu, preteska je za razmatranje. Најпре би требало да знамо шта је тема. А то још не знамо. Ни након 10 страна. А пророкујем да нећемо ни сазнати. пре 8 минута, Bokisd рече Zbog toga, verovatno treba prici ovoj prici bas ozbiljno i oprezno i koncetrisano, bez nekih predrasuda da nesto znamo. Требало би овој теми ипак прићи само са једном предрасудом, а она је да ништа о њој не знамо. Svetlana Pecin-Saraguda and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Сматрам да треба пажљиво и смирено кренути са објашњењем по принципу еп.Данила Крстића, Ето ми смирено чекамо, а ти смирено крени са објашњењем. Svetlana Pecin-Saraguda, Milan Nikolic and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 On 12/9/2017 at 19:42, Milan Nikolic рече Треба рећи да Бог уопште нема полност, а не да је то само нека тајна. Па као може бити у Њему полности али да ту полност као не познајемо. Могли бисмо много тога да објашњавамо ако буде прилике. Заправо, нема ту много компликација, Бог је чак сувише једноставан. Dakle Bog uopšte nema polnost. To zvuči nešto poput New Age teorija... Tvorac, Otac (Muški rod) koji je Sina poslao da spase Svet (Muški rod) i Duh Sveti koji prožima sve i koji se od Oca ishodi (Muški rod). Sveta Trojica! Ne želim izostaviti i Majku koja je rodila Sina, Bogorodica. Svecarica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 1 hour ago, Svetlana Pecin-Saraguda рече Морам да се пожалим, још нам није објаснио ову тему, а већ је започео нову. Милане, ваљда једно по једно. Или хоћеш можда да на крају спојиш обе теме у неком закључку? Ма то нам он само показује колико је смирен. Рекао је да смирено треба да објасни, а ја сам рекао да ми онда смирено чекамо. Па ево смирено чекамо. Данас празнујемо пет дана од како је тема васкрснута. То јест, празнујемо пети дан нашег смирења. А ушли смо већ у други месец Милановог смирења јер је он тему отворио 9. новембра. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 4 минута, Ведран* рече Ма то нам он само показује колико је смирен. Рекао је да смирено треба да објасни, а ја сам рекао да ми онда смирено чекамо. Па ево смирено чекамо. Данас празнујемо пет дана од како је тема васкрснута. То јест, празнујемо пети дан нашег смирења. А ушли смо већ у други месец Милановог смирења јер је он тему отворио 9. новембра. Pa ocima su vekovi trebali da priznaju Duha za Boga Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука