bambika Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 24 минута, Ведран* рече А само да још и на овом примеру демонстрирам твоју хипокризију. А ко је тебе прозвао да коментаришеш моје коментаре? Да ли је било потребно да те неко прозове? Или тебе не треба да зову, а мене треба? Али ако баш хоћеш искрено да знаш, мене јесу поменули у теми. Дакле прозвали. А тебе нико није помињао, ни прозивао, ни позивао. Према томе, смири се, прочитај шта се пише, па ако имаш да кажеш нешто занимљиво, било сувисло, било забавно, па и иронично, онда реци. Smirena sam, a ironiju prepuštam onima koji su teološki dobro potkovani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 2 минута, bambika рече Izvinjavam se, ne ide mi od ruke citiranje poruka. тај грех ћемо ти опростити "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Управо сада, bambika рече Smirena sam одлично "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bambika Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 4 минута, Ведран* рече Видиш чуда! А могла си да ми кажеш "грешиш јер ја схватам Милана". Софистицирани аргументи ти не иду од руке. А онда их ја не разумем, као ни Миланове. Ево ја ћу сад кориговати свој став. Сад сам "убеђен да ово нико други не схвата осим Милана и Бамбике". Има ли још оних који се пријављују да схватају Миланов став? Хоћу да вас скупим па да вас питам да га објасните да и ми други можемо да схватимо. Јер јавно изнешени став не вреди много ако га већина (читај, за сад сви осим Милана и Бамбике) не схвата. Rekla sam šta sam želela da kažem. A ti organizuj glasanje na temu bambikinog ''stava''. Inače, ne idu mi ni sofisticirani ni lukavi argumenti od ruke. Samo ne podnosim licemerno ismejavanje ljudi uz smajlije, nekako mi ne pasuje uz hrišćane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 13 минута, bambika рече Rekla sam šta sam želela da kažem. A ti organizuj glasanje na temu bambikinog ''stava''. Inače, ne idu mi ni sofisticirani ni lukavi argumenti od ruke. Samo ne podnosim licemerno ismejavanje ljudi uz smajlije, nekako mi ne pasuje uz hrišćane. Имаш право на неподношење и на сопствену перцепцију о Хришћанима. Да ли је Бог био "Хришћанин" кад се подсмевао Јониној жалопојки за тивком? Само ћу да ти кажем да овде нема исмејавања људи. Има исмејавање ставова, а то је у разговору који треба да буде аргументован дозвољено и неопходно. Рекох да не причамо о осећањима, перцепцијама, итд. Кад се већ исповедамо, ја не подносим заблуде прикривене под плаштом побожности. И зато волим иронију, јер она има моћ да неугашене људе пробуди, и оне који су њима заведени освести, а угашенима и онима који воле да буду заведени и онако ништа не вреди. А сад бих озбиљно, без ироније, да те питам да ми појасниш Миланов став јер га не разумем. За сад си ти једина која је рекла да га схвата. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bambika Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Ma, ne shvatam ga ni ja, nego mi se nije dopao onaj tvoj komentar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Управо сада, bambika рече Ma, ne shvatam ga ni ja, nego mi se nije dopao onaj tvoj komentar. Значи лагала си да га разумеш? У реду. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 7 минута, bambika рече Ma, ne shvatam ga ni ja, nego mi se nije dopao onaj tvoj komentar. Знаш шта бих ти одговорио да си само рекла "не допада ми се твој коментар"? Рекао бих вероватно само "ОК", или бих те евентуално питао да ми кажеш зашто. И ту бисмо се вероватно брзо разумели. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bambika Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 I rekla sam da mi se ne dopada tvoj komentar, a pošto sam pretpostavila da ćeš nakon tvog verovatnog ''OK'' eventualno da me pitaš i zašto, odmah sam i objasnila. Ne bih više da gušim temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 2 минута, bambika рече I rekla sam da mi se ne dopada tvoj komentar, Моја перцепција није била таква А сад сам је опет проверио у чињеницама (твојој поруци) да не испадне да је заснована само на мојој краткој памети. Међутим и чињенице потврђују моју перцепцију да ниси рекла да ти се не допада него си ми читала лекцију о томе како сам непозван упао у тему и како Милан има право на своје мишљење о теми о којој нико нема тапије на валидност. Жика је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Зашто сви не бисте ради бољег разумевања прочитали текст од Григорија Ниског који сам поставио: Дакле, суштина Божија може бити таква тајна коју не можемо испитати као што не можемо испитати ни саму девственост. Бог поседује суштину као што се поседује девственост. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 9 минута, Milan Nikolic рече Дакле, суштина Божија може бити таква тајна коју не можемо испитати као што не можемо испитати ни саму девственост. Бог поседује суштину као што се поседује девственост. Pre svega, u tekstu ima nedorecenih i nedovoljno jasnih mesta, u najmanju ruku tesko razumljivih na prvu loptu. Ali da to za trenutak zanemarimo, i da podjemo od pretpostavke da je ovo sto si ovde napisao apsolutno i nepobitno tacno. Sta sad dalje s tim? Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Šta je uopšte devstvenost?Da li se pod time misli na devičanstvo ili je pak u pitanju duhovna čistota,svetost duha? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Имаш одговор у Григоријевом тексту: ,,Оно што се у непорочној Марији десило телесно, бива и код сваке душе која дејствује по разуму...'' Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 пре 20 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Чистоћа срца, чистоћа која отвара унутрашња врата Господу да уђе унутра у човека. Dobro izdvojeno. Oci bi jos rekli celomudrenost, koja razume celosnu/celovitu usmerenost Bogu/Zivotu svim bicem. Dakle, pravilno je da se razlikuje telesna devstvenost (koju neki imaju, a neki nemaju) i umna celomudrenost (koja je imperativ za sve hriscane). Zato je izraz "devstvenost" neprikladan i zbunjujuci u tom nekom opstem smislu, na kome Milan insistira, kako mi se cini. Mnogo je pravilnije da se upotrebi "celomudrenost" ili "cednost", jer ove dve reci se sveobuhvatno odnose na celo bice covekovo, ne samo na telo. Рапсоди, Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука