Zoran Đurović Написано Јануар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 11 часа, Матусал рече Па он има неку половичну теорију о логосима једноставно стаје на пола пута не иде до краја јер ће неминовно доћи до овога о чему говоримо, и онда постави стих који говори супротно његовом мишљењу и са њиме као брани свој став. Ево овај например: "Стога Бог зна и крај сваке ствари у складу са њеним кретањем. У ствари, нема времена ни вечност, које би се ставило између Бога и пресекло то знање; у Богу не постоји ништа ново, већ су све будуће ствари у њему, утолико што су присутне у њему. Напротив времена и векови показују, не Богу, него нама, ствари које су у Богу, а када видимо да Бог даје постојање нечему, не смемо мислити да је онда почео да га познаје." Ово је из мог превода, нема га на српском. И преведох управо да бих показао талибанима да за Бога нема времена и да све већ постоји у њему. И кад ово човек окачи, ти видиш да ништа није укапирао. - Могла би Сарага да ми провери превод! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 20 минута, Ведран* рече Видиш колико је ово клизав терен. Како дефинисати "један тренутак" у Богу? Зато ови логосолози и гаћолози фантазирају о ономе што не знају, а пред Христом, који нам се јави, затварају очи. Naravno ovo je definisano u pojmu slobode, da je Bog biće koje je slobodno od tvorevine i da je tvorevina njegova želja a ne misao od vecnosti od usije. Zato nam ava govori o dve vecnosti. Zoran Đurović, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 7 часа, Milan Nikolic рече њих омета да не виде приступ Иманентој Тројици, без Које нема никаквог решења ни смисла целокупне теологије Љубим те, не гаћологиши баш стално. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 11 часа, Trifke рече Snezo procitaj objasnjenja koja sam vec dao. Ne volim da se ponavljam. Само јако... Trifke, Снежана and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 6 часа, Milan Nikolic рече Зато сам инсистирао на учењу о Иманентој Тројици као нејузвишенијој теологији, ако већ желимо да се позабавимо максимално могућностима теологије. Моје је мишљење да ова теорија (преегзистенције) о којој причамо заправо није ни мало достојна нашем приближавању наднебесним тајнама. Али морам признати да је ова прича сасвим плодна и корисна, као што је плодна дебата са самим богословљем о исхођењу Духа и од Сина. То нису случајне ствари, јер Бог хоће од нас нешто да постигнемо да буде још боље после свих недаћа. Трифке, зови Рафаила! Наступа кризна епизода! Trifke, Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Само јако... Ipak sam ja dzentlmen i sakupio sam joj sve sto napisah! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 10 часа, Milan Nikolic рече Исто је и са мном било. Појаснио сам као и Кавасила да је Евхаристија просто Христово себеузношење, а да страдање и васкрсење није било неизоставно, јер је Евхаристија могла бити и да није било пада, смрти и васкрсења. Једино што сам чуо као одговор је да сам сотона. Добро су ти и рекли! Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 6 часа, Матусал рече Не разумем то о иманентној Тројици знам онолико колико су то разрадили кападокијски оци... Пих! Па од нас се очекује боље и веће јер познајемо тајне "богословске тројице" ... Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Трифке, зови Рафаила! Наступа кризна епизода! Ja nisam primetio to pisanije ali je sou! Izvalio sam se od smeha kada procitah. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 9 часа, Ведран* рече Да знаш. Писах вам док сам ходао по киши. Али покисао сам до голе коже. Није вредело бежати, јер нисам имао куд. Био сам мокар као миш Драгиша, када трчи по канализацији. Aaaaaaaa nemoj bit tako zločest..moja pokojna baka bi znala reći"grijota je dijete rugat se nekome"...a Štaki i nije tako zločest samo mi se čini da je malo "ladovina" što bi se reklo.. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Добро су ти и рекли! Nemoj tako pa covek je samo primenio ovaj tekst: Matt 16:21 Otada poče Isus kazivati učenicima svojijem da njemu valja ići u Jerusalim, i mnogo postradati od starješina i od glavara svešteničkijeh i književnika, i da će ga ubiti, i treći dan da će ustati. Matt 16:22 I uzevši ga Petar poče ga odvraćati govoreći: Bože sačuvaj! to neće biti od tebe. Matt 16:23 A on se obrnuvši reče Petru: idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš što je Božije nego ljudsko. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 9 часа, Снежана рече стварно, био неки "фајт" међу нама женама форумским, свима Гриша леп, мени Порфирије шмекер (наравно уз поштовање мантије, без икаквих задњих намера) Јес, ми се наопако закопчавамо! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Nemoj tako pa covek je samo primenio ovaj tekst: Matt 16:21 Otada poče Isus kazivati učenicima svojijem da njemu valja ići u Jerusalim, i mnogo postradati od starješina i od glavara svešteničkijeh i književnika, i da će ga ubiti, i treći dan da će ustati. Matt 16:22 I uzevši ga Petar poče ga odvraćati govoreći: Bože sačuvaj! to neće biti od tebe. Matt 16:23 A on se obrnuvši reče Petru: idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš što je Božije nego ljudsko. Istina, to je samo primetio i on bi da rakic banuje Hrista. Ведран*, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 10 часа, Снежана рече стварно, био неки "фајт" међу нама женама форумским, свима Гриша леп, мени Порфирије шмекер (наравно уз поштовање мантије, без икаквих задњих намера) Samo da znas, nisi jedina. Svojedobno je bio jedan copor koji je doalzio u Kovilj cak i u 5 sati ujutro na liturgiju. kopitar, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 9 часа, Bokisd рече Ovo je Maksim zaista predivno rekao,....mi smo Njegove 'biljcice' i razlicita i predivna 'vegetacija' koju On snabdeva vodama Duha svetoga,....svakoga, po nekoj njegovoj veri i poboznosti. Ви сте цвеће... из Акиндинове баште! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука