Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 4 часа, Zoran Đurović рече Зато ти опсесивно понављаш како смо ми по природи створени. Али, брајко, негираш нашу трансформацију кроз сједињење са благодаћу. То је теби увек нешто спољашње и не реално. То је неки инцидент који нам се деси, као кад обучеш црвену или зелену кошуљу, па их мењаш. Јер ти си по природи исти, а ово само навлачиш и мењаш. Ја сам Србин по рођењу (природи), али сам добио (претпоставимо) италијанско држављанство, но то ме није изменило по природи (остао сам Србин) него ми је само дало друго држављанство. Тако ти гледаш на васкрсење. Нисте ни свесни безбоштва које проповедате. Palama kao da je znao da taj rod boksidov nikada neće proći, pa je napravio formulu priroda=blagodat, upravo da razjasni to prevazilaženje prirode koje ovima stvara izgleda nepremostiv problem koliko ih razumem. Ali onda ne razumem, kako su jaki na rečima da su Hrišćani pozvani na prevazilaženje prirode, verovatno misle da je to samo simvolički. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ali onda ne razumem, kako su jaki na rečima da su Hrišćani pozvani na prevazilaženje prirode, verovatno msile da je to samo simvolički. То је по преднацрту и предокусу... Не разумеш контекст... Бог види у предвиђању предвиђања од предвиђања предвиђања логосе логоса предвиђених у предвиђању предвиђања, не види бића, јер она не постоје. Све ти је то Матрикс, брале... Кресни слободно једну добру мароканску курву, да се тресе палуба од тебе, јер бог је тренутно на другој страни кугле, како нас варају Наса и Ција и Ватикан па не види шта се дешава одоздо... Једном речју, по овима је Бог ћорав! Зато и може да опрашта грехе, јер не види!:))) Искрено говорећи, мислим да је манифестан атеизам ових који би хтели да их називамо браћом. Само они не виде да су атеисти. Као што је и Варлаам мислио да је побожан кад је осуђивао Паламу јеретика. Сви ови би били добри муслимани: Клањамо се, Алах горе, ми доле, не нас зајебавај са неком причом о љубави и сједињењу! Матусал, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Искрено говорећи, мислим да је манифестан атеизам ових који би хтели да их називамо браћом. Само они не виде да су атеисти. Као што је и Варлаам мислио да је побожан кад је осуђивао Паламу јеретика. Сви ови би били добри муслимани: Клањамо се, Алах горе, ми доле, не нас зајебавај са неком причом о љубави и сједињењу! Da i ja mislim da je to prvenstveno lični strah od sjedinjenja pa posle toga od tog ličnog plana ide i velika propoved rđave prirode da ne ostanu sami u svome strahu. A velik je to strah i velika tama. Isto kao što je Varlaam osuđivao "jeretika" Palamu. Počeo da se osipa Varlaam.... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Da i ja mislim da je to prvenstveno lični strah od sjedinjenja pa posle toga od tog ličnog plana ide i velika propoved rđave prirode da ne ostanu sami u svome strahu. A velik je to strah i velika tama. Isto kao što je Varlaam osuđivao "jeretika" Palamu. Počeo da se osipa Varlaam.... Па јереси су и последица фобија које људи носе у себи. Није да смо баш сви лишени мозга па зато различито читамо исте текстове. Више пута се видело да ови наши противници нису толико малоумни па умеју да поставе разумне замке, мислећи да могу да нас ухвате у речи. Једноставно је срце које нас дели, мада у неким случајевима и разум. Но, опет је то иста ствар, јер им страсти помрачују разум и неће да као људи стану и виде где греше. А Варлаам се озбиљно осипа... Мислили да је ово само чарка, па кад видеше да је у питању ултимат фајт, склањају се са сцене... Тако Кратос скиде маску, јер психички пуче и испсова све овде редом, и заслужно попи бан. Није Конан џабе у овој арени! Нема аждје или чаробњака кога мач не може да посече! Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Није Конан џабе у овој арени! Ja se sam sebi nasmejem kad upozoravam sagovrnika: "Zaslužio si, da se od sad koristim rečima o.Konana" Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 16 часа, Ведран* рече Да, да. Разумем те потпуно. Знаш како, све што могу да ти кажем јесте носи тај Крст. Није згодно ни причешћивати се у Цркви где важе таква нека "правила", то јест где се људи редовно не причешћују, и причешћују се само испуњавајући одређене норме на тај начин дефинисане. Не дају да се се људи причешћују или просто не важе ту таква правила, или би изазвало саблазан, неспоразум, сукоб, конфликт и слично да неко почне да се причешћује редовно, а немаш избора да идеш на друго место, трпи. То ти је то. Нећемо ми за то одговарати. Али неко хоће. Naravno da neću da ćutim i trpim, naravno ne mislim da idem i da se svađam i pijačarim sa sveštenikom u njegovom hramu, jednostavno ću da idem na Liturgiju u crkvu gde je praksa pričešćivanja drugačija, i to ne zato što sam ja razmažena i zato što neko treba da titra mojim hirovima, nego zato što ja ne dolazim na Liturgiju kao na muzičko scenski nastup kostimiranih čika koji se na kraju balade pričeste a ja bi trebalo da im aplaudiram, nego zato što imam apsolutno pravo da se pričešćujem svake nedelje bez da me uslovljavaju postom van posta i ispovešću ako nemam šta da ispovedam (dobro, osim možda par opomena i jedne zaključane teme, mada je i to bilo pravedno ?, i eventualno preterano začinjene hrane, od omekšivača ne odustajem i pod pretnjom epitimije), to pravo je meni Otac ostavio isto kao i njima, u ostalom zašto se čita razrešena molitva (ispravite me ako se ne zove tako) na Liturgiji posle koje se pristupa čaši? Zoran Đurović, Ведран*, Trifke and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 8, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 Авво и уметник наведеног дела прича из твог угла, а има и труба нека у рукама Ангела Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 3 часа, Снежана рече osim možda par opomena i jedne zaključane teme, mada je i to bilo pravedno ?, i eventualno preterano začinjene hrane, od omekšivača ne odustajem i pod pretnjom epitimije) Грешнице, а кафу што испијаш и церекаш се по форуму? Ђе је онај подсетник у иљаду тачака? Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 Стварно те муче нечисте силе када се сећаш тог подсетника. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Грешнице, а кафу што испијаш и церекаш се по форуму? Ђе је онај подсетник у иљаду тачака? Dobro de, uživam šetajući u miru i tišini groblja ? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Снежана рече Dobro de, uživam šetajući u miru i tišini groblja ? Ево ја управо сад исто шетам. Додуше немам гробље близу, али је тишина гробљанска. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 8 минута, Milan Nikolic рече Стварно те муче нечисте силе када се сећаш тог подсетника. Ти ћеш одговарати по петсто и некој тачки. За призивање нечистих духова. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Ево ја управо сад исто шетам. Додуше немам гробље близу, али је тишина гробљанска. Odma da ideš da se ispovediš? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 2 минута, Снежана рече Odma da ideš da se ispovediš? И то што кажеш. Зато што уживам. Снежана, Paradoksologija, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 8 часа, Zoran Đurović рече @Bokisd Послушај првих 5 минута од ђакона: Okey. Mislio sam da odgvororim na sva predhodna pitanja, ali, sam odustao, radi postovanja i tolerancije koje treba da bude izmedju nas. Napisao sam dosta u vezi toga kako gledam na pitanje , po blagodati bespocetni i to je neki moj stav. Licno, celu ovu pricu oko ( po blagodati bespocetni ) ne shvatam tako , kao da resavanje ovog pitanja moze biti presudno u nasem spasenju. U crkvi sam, zivim pobozno koliko mogu i pricescujem se. Verujem da mi mozemo da budemo najprisnije sjedinjeni sa Bogom i da covek moze prevazici svoju prirodu i smrtno i propadljivo postojanje blagodacu Bozjom i vaskrsenjem tela i da se uzdigne duhom i dusom u zajednicu sa Bogom u tom nekom, buducem carstvu. Ovo je moj kratki zakljucak povodom ovog pitanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука