Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 37 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

U toj postavci paradoks je što nama obozenje prethodi a ono što prethodi primamo ga ovde gde postoji pocetak i kraj a paradoks je u tome što obozenjem nemamo pocetak, tj.rodjeni smo odozgo bez pocetka zato i predstojimo.

Da dopunim pitanje sa jednom svojom crticom.

Ono što prethodi paradoksalno primamo ovde kao dar i umiremo ovde i sada potpuno sa primljenim ili ne primljenim darom.

Dakle smrt je neizbežna u toj postavci večnoga života, ne i u postavci većnoga postojanja, pošto Bog ništa neće vratiti u nebiće ali u postavci večnoga života ako primiš dar koji paradoksalno prethodi i samom tvom početku, onda ti kad umreš ovde potpuno, umireš i sa tim darom, koji vaskrsava sada već i pre samog tvog ovdašnjeg početka jer je bespočetan a taj dar si upravo ti kao Oboženo biće, koje jeste sposobno da u slobodi prihvati Sina Božjeg kao Boga sa Kim će Lice prema Licu biti okrenuto u večnosti i koji jeste u samom Telu Sina Božjeg, odnosno drugim rečima taj Dar je samo Prečisto Telo i Krv Isusa Hrista kojim nas Oboži, jer se prelomilo na Krstu zbog otpuštenja naših sagrešenja kroz sve vekove, jednom i svagda zauvek.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da dopunim pitanje sa jednom svojom crticom.

Ono što prethodi paradoksalno primamo ovde kao dar i umiremo ovde i sada potpuno sa primljenim ili ne primljenim darom.

Dakle smrt je neizbežna u toj postavci večnoga života, ne i u postavci većnoga postojanja, pošto Bog ništa neće vratiti u nebiće ali u postavci večnoga života ako primiš dar koji paradoksalno prethodi i samom tvom početku, onda ti kad umreš ovde potpuno, umireš i sa tim darom, koji vaskrsava sada već i pre samog tvog ovdašnjeg početka jer je bespočetan a taj dar si upravo ti kao Oboženo biće, koje jeste sposobno da u slobodi prihvati Sina Božjeg kao Boga sa Kim će Lice prema Licu biti okrenuto u večnosti i koji jeste u samom Telu Sina Božjeg, odnosno drugim rečima taj Dar je samo Prečisto telo i Krv Isusa Hrista kojim nas Oboži, jer se prelomilo na Krstu zbog otpuštenja naših sagrešenja kroz sve vekove, jednom i svagda zauvek.

Пола Паламиног духа је запосело тебе, пола Винка!:))12:smeha::))

Долази ми ускоро зетко у покушају... Жена направила вечеру, а како је сама радила ових дана, поједе ми џигерицу... Немам дар да истовремено будем на 2 места: у цркви и у кући, а кад су ови празници, то је лаку ноћ... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Пола Паламиног духа је запосело тебе, пола Винка!:))12:smeha::))

Долази ми ускоро зетко у покушају... Жена направила вечеру, а како је сама радила ових дана, поједе ми џигерицу... Немам дар да истовремено будем на 2 места: у цркви и у кући, а кад су ови празници, то је лаку ноћ... 

Ja sam danas svog zetka već preživeo i pola čoveka što bi posle posete kreće polako da se sastavlja u jednu celinu :)) Uživajte svi zajedno ljubi sve po kući da ne nabrajam pojedinačno.

Vaistinu se javi :)

Подели на овим сајтовима

Код мене је синоћ била снајка у покушају, ја се размахала у кухињи, наравно уз одврнуту музику. Она онако стидљиво провири кроз врата: "јел вам треба помоћ?", "што, јел делујем тако?" :smeh1:

Христос се роди!

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Јер, по благодати, ми се пре рађамо божански од Бога, а не да бивамо створенима, што јасно открива велики Атанасије, који каже: «У супротном људи не би постали синовима, будући да су по природи створени, ако не би примили Духа који је од Слова које је такво по природи и истини».

Prije svega da Čestitam svima ,Hristos se rodi!

Ovo da se samo po blagodati sinovii božji , nešto mi je tu falilo...i sad mi je sjelo ovo od Atanazija...dakle rađanje je ključ jer ne bi bili prava djeca nego posinovljena.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, kopitar рече

Prije svega da Čestitam svima ,Hristos se rodi!

Ovo da se samo po blagodati sinovii božji , nešto mi je tu falilo...i sad mi je sjelo ovo od Atanazija...dakle rađanje je ključ jer ne bi bili prava djeca nego posinovljena.

Нека паметна да се чује и са наше, православне стране! :))12:smeha::))

Ваистину се роди и јуче јави! 

пре 53 минута, Снежана рече

Код мене је синоћ била снајка у покушају, ја се размахала у кухињи, наравно уз одврнуту музику. Она онако стидљиво провири кроз врата: "јел вам треба помоћ?", "што, јел делујем тако?" :smeh1:

Звоне ми сад на врата, а жена виче: Спале, отвори! - Одо!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Син се рађа од Оца у атемпоралној равни, тако да Отац њега не претходи и зато је Син Бог по природи и не други бог, који би био прво створење пре почетка векова и твари.

:navijanje:

Ел ово Ава или АВА пише? :)))

Оћу да питам да ли је ово цитат? 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Isusovo magare рече

Imah čast biti danas kod pravoslavaca i čestitati im Božić..

Pa me sad zanima kako oni vele:"Voistinu se rodi"!! Kako sad jel vaistinu ili voistinu..??

Јесу ли имали сарме? :D

Зависи на којем језику ти одговарају, да ли на црквенословенском "воистину", или на контемпорално (не атемпорално :D) посрбљеном црквенословенском "ваистину" или на српском "заиста". 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ја сам мислио да је @Svetlana Pecin-Saraguda најмање као св. Агнеза (похулих, да ми Бог прости!), како је одважно говорила на форуму, ни Ипатија јој није била равна на речи, али покупи пинкле... girl_smiley

Видиш чуда. А мени је ипак више звучала као Питија. :))

А и географски јој је Питија ближе, оно исток и тако то. 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Beštija = životinja
Bjuvati = povraćati

Evala = hvala bravo

Podjebavati = neslano se šaliti

Ово није рвацки :)) но (и) српски. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Снежана рече

Зашто се каже да смо сви ми створени, осим Хритоса, који је једини рођен?

Син се рађа од Оца у атемпоралној равни, тако да Отац њега не претходи и зато је Син Бог по природи и не други бог, који би био прво створење пре почетка векова и твари.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ведран* рече

Ел ово Ава или АВА пише? :)))

Оћу да питам да ли је ово цитат? 

Само препричана отачка логика у 2 речи...

Подели на овим сајтовима

Овде нема нормалних!

Уместо да се ождеравамо са прасићима и осталим бештијама, ми и даље тупимо о некој есхатологији...:))12:smeha::)) Вечерасмо скромно, лепо се осећам јер нико не повраћа нити има тегоба, тако да ми се чини овај пут богоугодним. Камену се казало, ка да смо нечесое ашкете!:)))    

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...