Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Кад сам малопре погледао у кристалну куглу видео сам Бокисда како тражи Отачке цитате. И кад сам куглу три пута протрљао и опет погледао видех га како их наводи и тврди како они говоре оно што и он говори. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 9 минута, Bokisd рече Polako, sta ti je ? И који Св Отац зове Христа "преднацрт"? Iulianus, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Већ ти је било одговорено. Врати се на тај ком. А Ђаковац је мој добар другар, ваљао би се по земљи на ове твоје глупоштине. Немам намере да ти понављам. Привешћу вас познанију права. Ne poričem mogućnost da i ja u svemu grešim. Samo bih voleo da čujem konkretne argumente. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 @Zoran Đurović Zaista vas molim da date konkretan odgovor: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 9 минута, Vedran рече Кад сам малопре погледао у кристалну куглу видео сам Бокисда како тражи Отачке цитате. И кад сам куглу три пута протрљао и опет погледао видех га како их наводи и тврди како они говоре оно што и он говори. Govorimo o ovaplocenju Hrista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 7 минута, Vedran рече И који Св Отац зове Христа "преднацрт"? Sv. Peripteros Inžinjerski? Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Govorimo o ovaplocenju Hrista. Оци говоре. Ти не знаш шта говориш. Volim_Sina_Bozjeg, Bokisd, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Оци говоре. Ти не знаш шта говориш. Pa, citirao si moju recenicu, u kojoj stoji, da ovaplocenje postoji kao praobraz. Malo koncetracije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 3 часа, Кратос рече E sad pitanje za tebe,zašto On kaže da se još nije vratio Ocu ako je atemporalno u telu već na nebu s desne strane? Boldovano, tačno.Nikada ga do ovaploćenja nije doživeo kao čovek iz prve ruke što bi se reklo,odrastanje, mučenje i svu tragičnost smrti i sve ono što pala priroda nosi sa sobom ali je imao perspektivu i znanje o tom dešavanju ne i neposredno iskustvo kao ovaploćeni. Зато што је у времену све прошао и у свему био кушан као и сваки човек. А зашто Томи каже осмога дана стави прст у ране, а Марији да га се не дотиче, а све се збило пре вазнесења? Није ми јасно како творац и узрочник свега нема ,,директно искуство,, творевине, јер ако је неко узрочник нечега а при томе свезнајући, свемогући и безвремен, својствено му је и то да суштински познаје оно што је узроковао. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече пре 4 минута, Vedran рече Оци говоре. Ти не знаш шта говориш. Pa, citirao si moju recenicu, u kojoj stoji, da ovaplocenje postoji kao praobraz. Malo koncetracije. Дакле ти си Свети Отац? Питао сам те који Оци Христа зову "преднацрт". А ти кажеш "па цитирао си моју реченицу у којој стоји да је оваплоћење праобраз". Не стоји. И мене позиваш на концентрацију. У твојој реченици небогољубиви стоји да је Христос преднацрт. Не оваплоћење него Христос. И који Отац учи тако? Zoran Đurović, Матусал and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 5 минута, Матусал рече Није ми јасно како творац и узрочник свега нема ,,директно искуство,, творевине, јер ако је неко узрочник нечега а при томе свезнајући, свемогући и безвремен, својствено му је и то да суштински познаје оно што је узроковао. Није ти јасно јер не разумеш њихову ћирибу ћириба теВОлогију. Јер кад Бог ствара ћирибу ћириба штапићем, он се сам зачуди шта је створио кад нешто створи. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 14 минута, Матусал рече јер ако је неко узрочник нечега а при томе свезнајући, свемогући и безвремен, својствено му је и то да суштински познаје оно што је узроковао. Treba čitati kako o tome govori sveti Maksim Ispovednik. Naime, Bog poznaje tvorevinu kao Svoju volju, dok tvorevina ne postoji dok ta Božija volja nije ostvarena. Dakle, Maksim daje konkretno ,,pre i posle'' kada je reč o tvorevini i Božijoj volji kao Njegovo poznavanje tvorevine. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Дакле ти си Свети Отац? Питао сам те који Оци Христа зову "преднацрт". А ти кажеш "па цитирао си моју реченицу у којој стоји да је оваплоћење праобраз". Не стоји. И мене позиваш на концентрацију. У твојој реченици небогољубиви стоји да је Христос преднацрт. Не оваплоћење него Христос. И који Отац учи тако? Brate, sta pricas, odakle izvlacis takve zakljucke, stvarno ? Ti citirao moju recenicu, koja je deo diskusije, o prednacrtima i predznanjima Bozijim, i sad, izvlacis ovakav zakljucak ? Ja sam sveti otac ? "Sad smo pricali, da Hristos i ovaplocenje postoji kao praobraz, kao Bozije predodredjenje i prednacrt." Samo sto si ti, na neki neshvatljiv nacin, predvideo rec.... ovaplocenje. Inace, Hristos ije u ovoj prici, sinonim za ovaplocenje. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Treba čitati kako o tome govori sveti Maksim Ispovednik. Naime, Bog poznaje tvorevinu kao Svoju volju, dok tvorevina ne postoji dok ta Božija volja nije ostvarena. Dakle, Maksim daje konkretno ,,pre i posle'' kada je reč o tvorevini i Božijoj volji kao Njegovo poznavanje tvorevine. а када се воља остварује? Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Božija volja o tvorevini se ostvaruje onda kada nastaje tvorevina, jer je tvorevina posledica ostvarenja Božije volje o tvorevini. Volim_Sina_Bozjeg, Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука