Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кад сам малопре погледао у кристалну куглу видео сам Бокисда како тражи Отачке цитате. И кад сам куглу три пута протрљао и опет погледао видех га како их наводи и тврди како они говоре оно што и он говори.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 9 минута, Bokisd рече

Polako, sta ti je ? :scratch_head:

И који Св Отац зове Христа "преднацрт"?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Већ ти је било одговорено. Врати се на тај ком. А Ђаковац је мој добар другар, ваљао би се по земљи на ове твоје глупоштине. Немам намере да ти понављам. Привешћу вас познанију права.

Ne poričem mogućnost da i ja u svemu grešim. Samo bih voleo da čujem konkretne argumente.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

Zaista vas molim da date konkretan odgovor:

Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Vedran рече

Кад сам малопре погледао у кристалну куглу видео сам Бокисда како тражи Отачке цитате. И кад сам куглу три пута протрљао и опет погледао видех га како их наводи и тврди како они говоре оно што и он говори.

Govorimo o ovaplocenju Hrista.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Govorimo o ovaplocenju Hrista.

Оци говоре. Ти не знаш шта говориш. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Кратос рече

E sad pitanje za tebe,zašto On kaže da se još nije vratio Ocu ako je  atemporalno u telu već na nebu s desne strane?

Boldovano, tačno.Nikada ga do ovaploćenja nije doživeo kao čovek iz prve ruke što bi se reklo,odrastanje, mučenje i svu tragičnost smrti  i sve ono što pala priroda nosi sa sobom ali je imao perspektivu i znanje o tom dešavanju ne i neposredno iskustvo kao ovaploćeni.

Зато што је у времену све прошао и у свему био кушан као и сваки човек. А зашто Томи каже осмога дана  стави прст у ране, а Марији да га се не дотиче, а све се збило пре вазнесења?

Није ми јасно како творац и узрочник свега нема ,,директно искуство,, творевине, јер ако је неко узрочник нечега а при томе свезнајући, свемогући и безвремен, својствено му је и то да суштински познаје оно што је узроковао.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече
пре 4 минута, Vedran рече

Оци говоре. Ти не знаш шта говориш. 

Pa, citirao si moju recenicu, u kojoj stoji, da ovaplocenje postoji kao praobraz. :stadaradim:

Malo koncetracije.

Дакле ти си Свети Отац?

confused1

Питао сам те који Оци Христа зову "преднацрт". А ти кажеш "па цитирао си моју реченицу у којој стоји да је оваплоћење праобраз". Не стоји.  

И мене позиваш на концентрацију. У твојој реченици небогољубиви стоји да је Христос преднацрт. Не оваплоћење него Христос. 

И који Отац учи тако?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Матусал рече

Није ми јасно како творац и узрочник свега нема ,,директно искуство,, творевине, јер ако је неко узрочник нечега а при томе свезнајући, свемогући и безвремен, својствено му је и то да суштински познаје оно што је узроковао.

Није ти јасно јер не разумеш њихову ћирибу ћириба теВОлогију. Јер кад Бог ствара ћирибу ћириба штапићем, он се сам зачуди шта је створио кад нешто створи. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Матусал рече

јер ако је неко узрочник нечега а при томе свезнајући, свемогући и безвремен, својствено му је и то да суштински познаје оно што је узроковао.

Treba čitati kako o tome govori sveti Maksim Ispovednik. Naime, Bog poznaje tvorevinu kao Svoju volju, dok tvorevina ne postoji dok ta Božija volja nije ostvarena. Dakle, Maksim daje konkretno ,,pre i posle'' kada je reč o tvorevini i Božijoj volji kao Njegovo poznavanje tvorevine.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Дакле ти си Свети Отац?

confused1

Питао сам те који Оци Христа зову "преднацрт". А ти кажеш "па цитирао си моју реченицу у којој стоји да је оваплоћење праобраз". Не стоји.  

И мене позиваш на концентрацију. У твојој реченици небогољубиви стоји да је Христос преднацрт. Не оваплоћење него Христос. 

И који Отац учи тако?

Brate, sta pricas, odakle izvlacis takve zakljucke, stvarno ? :0426_feel:

Ti citirao moju recenicu, koja je deo diskusije, o prednacrtima i predznanjima Bozijim, i sad, izvlacis ovakav zakljucak ? Ja sam sveti otac ? :bu:

"Sad smo pricali, da Hristos i ovaplocenje  postoji kao praobraz, kao Bozije predodredjenje i prednacrt."

Samo sto si ti, na neki neshvatljiv nacin, predvideo rec.... ovaplocenje.

Inace, Hristos ije u ovoj prici, sinonim za ovaplocenje. itd.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Treba čitati kako o tome govori sveti Maksim Ispovednik. Naime, Bog poznaje tvorevinu kao Svoju volju, dok tvorevina ne postoji dok ta Božija volja nije ostvarena. Dakle, Maksim daje konkretno ,,pre i posle'' kada je reč o tvorevini i Božijoj volji kao Njegovo poznavanje tvorevine.

а када се воља остварује?

Подели на овим сајтовима

Božija volja o tvorevini se ostvaruje onda kada nastaje tvorevina, jer je tvorevina posledica ostvarenja Božije volje o tvorevini.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...