Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 минута, Гајић рече

Да, али сама тема је како схватам покренута од Авве да би публикум спојмио да Богомладенац одраста у нама, сваком понаособ до дате мере раста у Њему! Уопште није наивно његово упозорење, нити вапај!

Но као што видесмо некима је вера обично надметање! Но, вера уопште није игра! 

Naravno da nije igra.

Zato obožavam one koji govore da je spasenje dar koji ne zavisi od ljudske volje :)))

Prosto da  sjedinjenje sa bespočetnim i nestvorenim energijama, zavisi od ljudske volje, to bi značilo da čovek stvoren, može svojom voljom i svojim delovanjem, svojim naporima, stvorene prirode dostići nestvorene i bespočetne energije....dakle postati Bog.

Na nama je da se družimo sa Bogom kojeg i poznajemo po tim energijama, te energije mi zovemo Bog, nama je Bog u svojoj suštini nepojmljiv. Na nama je da kucamo, da istražujemo, da gledamo prema Bogu, da budemo otvoreni i u pokretu ka Drugome, jer Drugi je u pokretu ka nama i to u pokretu od Želje od pre postanka sveta, zato Sin i siđe, čini pokret, zato nas i Sin zajednu sa Njim podiže na nebo, bi vaznesen sa svima nama, svako po svom redu, prvo Hristos pa mi ali je to otvoreni lift , jedna radnja. Apostoli koji su gledali vaznesenje, znali su da je Hristos sve podigao, apostoli čekaju svoj red ali obećanje nije samo obećanje, to čekanje nije mrtvo, jer apostoli su krenuli u vaznesenje sa Hristom.....kao i svi mi, iako tada nismo ni bili rođeni, kao i oni koji su rođeni pre apostola....

Zato možda Pavle kaže, dade mi se žalac u telo... verovatno je razmišljao kako sam ja to uznesen a još uvek sam u telu..pa mu Bog reče dosta ti je blagodat, jer blagodat nestvorenih energija je ta koja te podiže i koja te tamo poznaje kao bespočetnog i nestvorenog.

Zato Pavle veli, umirem braćo potpuno svaki dan....misleći upravo na to smrtno telo u koga mu se zabode žalac, jer veruje da je uznesen ali još uvek ne zna kako.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

• Гости
пре 53 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno da nije igra.

Zato obožavam one koji govore da je spasenje dar koji ne zavisi od ljudske volje :)))

Prosto da  sjedinjenje sa bespočetnim i nestvorenim energijama, zavisi od ljudske volje, to bi značilo da čovek stvoren, može svojom voljom i svojim delovanjem, svojim naporima, stvorene prirode dostići nestvorene i bespočetne energije....dakle postati Bog.

Na nama je da se družimo sa Bogom kojeg i poznajemo po tim energijama, te energije mi zovemo Bog, nama je Bog u svojoj suštini nepojmljiv. Na nama je da kucamo, da istražujemo, da gledamo prema Bogu, da budemo otvoreni i u pokretu ka Drugome, jer Drugi je u pokretu ka nama i to u pokretu od Želje od pre postanka sveta, zato Sin i siđe, čini pokret, zato nas i Sin zajednu sa Njim podiže na nebo, bi vaznesen sa svima nama, svako po svom redu, prvo Hristos pa mi ali je to otvoreni lift , jedna radnja. Apostoli koji su gledali vaznesenje, znali su da je Hristos sve podigao, apostoli čekaju svoj red ali obećanje nije samo obećanje, to čekanje nije mrtvo, jer apostoli su krenuli u vaznesenje sa Hristom.....kao i svi mi, iako tada nismo ni bili rođeni, kao i oni koji su rođeni pre apostola....

Zato možda Pavle kaže, dade mi se žalac u telo... verovatno je razmišljao kako sam ja to uznesen a još uvek sam u telu..pa mu Bog reče dosta ti je blagodat, jer blagodat nestvorenih energija je ta koja te podiže i koja te tamo poznaje kao bespočetnog i nestvorenog.

Zato Pavle veli, umirem braćo potpuno svaki dan....misleći upravo na to smrtno telo u koga mu se zabode žalac, jer veruje da je uznesen ali još uvek ne zna kako.

Да нам је Појмљив, били бисмо исте сушти-природе, отуда нужност умирања и неопходност вере долазећим где се руши свака логика! Авва лепо рече да је Ниче веровао док је Бога у граматици било, а шта после girl_smiley 
И твоје обраћање мени је од тебе упућена енергија мени?! Ко верује Богу види Га, а све више је од људи одбачен као неразуман, чудак и лудак, али опет постоји велико поштовање и уважавање, али не и дотицање! Разумом Бога да поимам не желим! Усвајам Га вером! А управо од Авве покренута тема демистификује наведени однос који траје, органски је процес који захтева време, а објашњив је управо овом темом високопоштованог Оца Зорана Ђуровића!
Дакле не бих Бога свео на енергије, јер су исте Његово обраћање! Зар ми нисмо израз Божји, нисмо ли енергија Божија којој опет Он служи, јер је Сведржитељ? Онда бих мог телесног оца требао да сведем на упућене ми енергије од њега? То је живи однос Оца и Сина! 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oko drugog dolaska imam odredjene nejasnoće.. :))

Ako je prvi dolazak Isusa Hrista bilo ovaploćenje onda je drugi dolazak onaj koji se desio na Krstu kad je Sin Vaskrsao.

Budući da Otac nikada nije napustio Sina, to je jedino moguće objašnjenje.

Spoiler

Budući da je vaskrsenje i drugi dolazak, onda on mora biti atemporalan, Jedan za sve u istoriji a to svakako nije na kraju istorijskog vremena nego se kraj vremena opet ima gledati u telu samoga Hrista na Krstu i Njegovog Vaskrsenja, pošto je tu poslednji neprijatelj uništen, smrt i nastupa život večni, s tim da se kraj vremena ima desiti i za sve ostale koji su u istoriji kasnije. Dakle Krst se prostire od početka do kraja, jer Hristos sve podiže sa sobom.. Krst smrt Hristova i Vaskrsenje na tom Krstu je kraj vremena, 2 dolazak.

Apostoli su nosioci takvog Hrista od Tajne Večere,, tako apostoli prenose Tajnu Veceru i nama kako su je oni sami primili.

Spoiler

Budući, da je tvarna priroda koju je Logos uzeo uipostazirana i da nema dve ličnosti u jednoj Ipostasi, nego je to Ličnost Sina Božjeg, onda se definitivno vodim mišlju da je na tom Krstu raspeta tvarna priroda od samih tvarnih bića.

Utoliko je delo Spasitelja veće i Njegova Milost neizmerna, Vaskrsnuvši Hristos je vaskrsao i sve nas.

Pocinjemo sa Njegovim rodjenjem. Organizovali smo veliki deo nase drustvene zajednice prema etickim pravilima iz Njegovih propovedi, i.t.d. Cinjenica je da je Hristos od velike vaznosti u sirenju naseg drustvenog i kulturnog zivota, i vernici i nevernici se brzo mogu sloziti oko toga. Ali kada je rec o opipljivom saznaju o tome ko je Hristos zaista bio ili jeste, misljenja se odmah dele.

U mom detinjstvu sam imala poseban odnos sa Jevrejima. Tada nisam imala nikakvih saznanja o Bibliji. Sada sam odrastao covek. Neki veruju da Gospod nije zavrsio sa Izraelom nakon odbijanja Hirsta. Ali sta sa mnogim delovima Pisma gde govori suprotno? Na primer: " 'Ovako veli Gospod nad vojskama: Na moje će se gradove opet izliti blagoslovi. Gospod će se opet smilovati Sionu i opet će izabrati Jerusalem.'" Zaharija 1:17. Spasenje je isto i za Jevreje i neznabosce: pokajanje i vera. Gospod je rekao vrlo kratko: Doslo je vreme, carstvo Bozije je blizu, pokajte se. Kao sto vidimo to je nepromenjeno. I to da su apostoli nosioci "takvog" Hrista od Tajne vecere govori da je Isus zapravo ziveo u odredjenom trenutku u istoriji, ne?! Za Sorena Kierkegaarda je to "nereseni paradoks" Koji je Vecni u istorijskom. Otuda pitanje, kako objasnjavas da se bezvremenski i univerzalni ovde ne mitologizira? Veliki Vam pozdrav i hvala na temi. :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Spoiler

On ‎10‎-‎01‎-‎2018 at 20:23, Volim_Sina_Bozjeg рече

image.png.5cf1c2d6366cc980944d712e424e7506.png

Kazu zavija kad zeli da okupi copor. Sama cu da ih sameljem kao mleveno meso! :)):mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

blizu, pokajte se. Kao sto vidimo to je nepromenjeno. I to da su apostoli nosioci "takvog" Hrista od Tajne vecere govori da je Isus zapravo ziveo u odredjenom trenutku u istoriji, ne?! Za Sorena Kierkegaarda je to "nereseni paradoks" Koji je Vecni u istorijskom.

kad ovaj Kierkegaard nije imao VSB da mu objasni . :))

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, kopitar рече

I to da su apostoli nosioci "takvog" Hrista od Tajne vecere govori da je Isus zapravo ziveo u odredjenom trenutku u istoriji, ne?!

Да простиш, барем 100 путах смо то исто поновили... Сад, шта ВСБ тачно мисли, он ће вам објаснити. 

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Тања1 рече

Sada sam odrastao covek.

Ти си жена, ниси човек! 12:smeha:12:smeha:12:smeha: То би ти објаснио Велијар и његова дружба...

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Zoran Đurović рече

Да простиш, барем 100 путах смо то исто поновили... Сад, шта ВСБ тачно мисли, он ће вам објаснити. 

Pa, rekao sam da su apostoli nosioci Hrista i da sastradavaju sa tim Telom, podjednako je i Tajna Večera jedna kao i vaskrsenje.

Apostoli su dobili Hristovo Telo pre stradanja, to je istorijska činjenica a Pavle veli da je tu Veceru tako preneo i nama kako ju je primio, pre stradanja je primio vaskrslog Hrista, tako i Ilija i Mojsije, Avraam i mi posle istorijskog Hrista.

Mi Telo i Krv primamo pre nego što je to telo i stradalo i istorija Crkve je nepromenjiva.

Ne znam kako nam drugačije Pavle u Poslanici veli da nam daje pričešće onako kako ga je i primio od Gospoda ako tu ne misli upravo ono o cemu pricamo, da su apostoli bili nosioci Vaskrslog i pre nego što je vaskrsao, tako i Mojsije,Ilija, Avraam..tako i mi.

Zašto bi Hristos opste onda govorio, da li ce naći veru kad sidje...

Teško je poverovati u Vaskrsenje kad se vidu smrt Hristova, zato je i tešio Bogorodicu, odmah vaskrsavam.

Svi će videti smrt Hristovu, treba nam vera u tim trenucima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Тања1 рече

I to da su apostoli nosioci "takvog" Hrista od Tajne vecere govori da je Isus zapravo ziveo u odredjenom trenutku u istoriji, ne?!

Da, Hristova istorija je nepromenjena.

Isto bi se desilo i danas ili u vreme Avelja i Kaina

Pogledajmo prvo Pretecu Jovana, on rice kao lav u pustinji i veli: rode zli i preljubotvorni...

Hristos čovek koji dolazi posle Jovana a da je pre Jovana, veli prvi isto,: "ovaj rod.., ovaj narastaj..."

Dakle ne radi se u Hristovoj istoriji samo o konkretnim osobama, nego je to ceo rod, ceo narastaj takav, od vremena Kaina I Avelja, do buduceg poslednjeg istorijskog dana, sve se desilo isto, sve je vozglavljeno u Hristu.

Da poslednjeg istorijskog dana na zemlji budu svi pokajani, onda bi i ja verovao u apokastazu ali to pokajanje se nije zbilo ni u Jerusalimu u vreme Hristovo, neće se ni zbiti ikada.

Taj rod, taj naraštaj ne prolazi.

Istorija treba da se privede kraju, onako kako se to desilo i u Jerusalimu, drugačiju buducnost ne ocekujem.

Zato mislim da sveopsteg pokajanja neće biti.

Подели на овим сајтовима

@Гајић Зигабен и Теофилакт Охридски дају ти за право. Наиме, кажу да је Ис, да би избегао да га Јевреји насекирају пре времена постао невидљив за њих божанском силом. Ми пак мислимо да то потврђује да је он увек имао коресподенцију са собом као есхатолошким бићем (иако је и то чудо и не знамо како функционише, мада је неко рационално објашњење). 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

@Гајић Зигабен и Теофилакт Охридски дају ти за право. Наиме, кажу да је Ис, да би избегао да га Јевреји насекирају пре времена постао невидљив за њих божанском силом. Ми пак мислимо да то потврђује да је он увек имао коресподенцију са собом као есхатолошким бићем (иако је и то чудо и не знамо како функционише, мада је неко рационално објашњење). 

Jesi ti prevodio ono ili Suz. ?

Tri ključna momenta imamo kada Isus po krštenju izlazi iz vode. „I odmah izlazeći iz vode vide nebesa gde se otvaraju…“ Ovde u našem, sinodskom, prevodu imamo jednu nepreciznost. Originalni tekst ne govori o nebesima koja se otvaraju već koja se razdiru, rascepljuju. Zbog čega je važna ova precizacija? Marko nas upućuje na to da su se nebesa rascepala, razdrla i na taj način se ne mogu više zatvoriti. Koristi glagol „shizomenus“ koji koristi još samo na jednom mestu – za cepanje zavese hrama koja je zastirala Svetinju nad Svetinjama kada je Hristos na krstu izdahnuo. Ako su se nebesa u Starom Zavetu otvarala i zatvarala od strane Boga, sada više ne mogu da se zatvore jer su se rascepala (postoji u Isaiji 64 jedna prelepa molitva božijeg naroda koji se nalazi u Vavilonu, u ropstvu, i koja kaže: „O kad bi razdro nebesa i sišao…“). Od kako je Sin Božji sa nama, od kako je sišao i uzeo našu palu prirodu – nebesa su se definitivno pocepala, ne mogu se više zatvoriti jer je On sam postao jedan od nas.

Подели на овим сајтовима

• Гости
1 hour ago, Zoran Đurović рече

Па Он је Бог и не треба нам објашњење онда? Ради шта хоће и где хоће.

Подели на овим сајтовима

On 1/19/2018 at 21:22, Bokisd рече

U misli i ljubavi,....i, u sveznanju Bozjem postojimo pre svih vekova. 

Inace, ako postojimo sustinski, ili, nekako drugacije, ....nece, da valja,..

Pa nemisliš da Bog prvo misli pa djela kao čovjek? Ono kao prvo se zamisli, to vremenski traje, pa onda krene da djela i to vremenski traje, pa dok završi svoje djelo i to vremenski potraje....

Nece da valja. Ako možemo da kažemo uopšte da Bog misli, onda ono što Bog misli to i postoji...između nema nikakve vremenske odrednice. 

Jednom kada izađeš iz te zamke kojase zove "vrijeme" biće ti mnogo lakše da prihvtiš preegzistenciju Isusa Hrista i sve ostalo što se piše na ovoj temi. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Jednom kada izađeš iz te zamke kojase zove "vrijeme" biće ti mnogo lakše da prihvtiš preegzistenciju Isusa Hrista i sve ostalo što se piše na ovoj temi.

за Бога је све "сад", не постоји прошлост и будућност, време за њега није линија, него тачка. 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...