Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

?

Pitam zato, što svetitelji govore da su andjeli stvoreni pre vremena.

Sad me zanima jedna stvar radi objašnjenja, kako to da neki andjeli nisu u večnosti a neki andjeli koji su Hristovi, ja bi rekao i u Hristu, jesu večni.

Dakle Hristos mora obuhvatati svu tvar, inače se preko Sina Čovečjeg tvar ne može obožiti.

Opet uzimam Augustina, koji veli da postojanje nije isto što i Život=življenje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pitam zato, što svetitelji govore da su andjeli stvoreni pre vremena.

Питање  ти није добро јер је ван оног разликовања 2 вечности: 1) Тројичне у којој нико не партиципира и 2) аевум, вечности у којој постоје сва остала бића сједињена са Ис Хс. Тако да анђели, иако створени у вечности нису савечни Тројици. Јесу твар, иначе би били богови по природи. Па и Ис Хс је створена Мудрост Божија кроз коју Отац ствара свет. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 13 минута, Ведран* рече

Мада свако ко је добронамеран може да разуме о чему се овде прича. 

Многи који поседују "дар" неверја траже пречице! 

Оспоравају да је људска сушт од Христа, Њиме, а дата Њему и припада! Не желе бити "Богомајка", већ су Фараони који младенца бесомучно прогоне, јер их саблажњава страдање!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Питање  ти није добро јер је ван оног разликовања 2 вечности: 1) Тројичне у којој нико не партиципира и 2) аевум, вечности у којој постоје сва остала бића сједињена са Ис Хс. Тако да анђели, иако створени у вечности нису савечни Тројици. Јесу твар, иначе би били богови по природи. Па и Ис Хс је створена Мудрост Божија кроз коју Отац ствара свет. 

Pitanje mi je dobro upravo zbog tvog odgovora a sećaš se da smo to sve već prešli a znaš da imam vrlo dobro pamćenje.

Pitanje mi je nastalo zbog dragišinog upada, jer očigledno on negira ovo o čemu pričamo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Полако Авво, поцепа им немилосрдно логику сада girl_smiley:aplauz:

:POPOcorn1:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Гајић рече

Полако Авво, поцепа им немилосрдно логику сада girl_smiley:aplauz:

:POPOcorn1:

6 Јер телесно мудровање смрт је, а духовно мудровање живот је и мир. 7 Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може.

Vidi sad još referenci u pismu o mudrovanju po telu, da bi dobio sliku dela Spasenja i Tela Gospodnjeg.

the carnal mind.  Gr. the minding of the flesh.
Рим 1:28; Рим 1:30; Рим 5:10; Изл 20:5; 2Дн 19:2; Пс 53:1; Јн 7:7; Јн 15:23; Јн 15:24
Ефс 4:18; Ефс 4:19; Кол 1:21; 2Тим 3:4; Јак 4:4; 1Јн 2:15; 1Јн 2:16

Подели на овим сајтовима

A evo i Mudrost.

for it.
Рим 8:4; Рим 3:31; Рим 7:7-14; Рим 7:22; Мт 5:19; 1Кор 9:21; Гал 5:22; Гал 5:23; Јев 8:10

Подели на овим сајтовима

Zakon je dar života večnoga.

Jer da Zakon nije taj Dar, onda nama ne bi bio Zakon, ovo je ontološka kategorija, Zakon nije moralna kategorija.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Zoran Đurović рече

Мргуде, од кад наш добри о. Сава постаде печат Отаца? Шта правиш човеку?

Ово је демагошка реченица ничим поткрепљена: "Наравно да Божански Логос није имао тело пре стварања света и човека иако је у предвечном промислу (односно предвечном савету) Божијем оваплоћење Сина Божијег било укључено и да би се догодило независно од првородног греха". ....

Да ли ти је јасно да је у питању "новотарска" теза, односно теологуменон? Зато није лепо да се правиш много паметан и понашаш као кабадахија.  

Šta je "novotarska" teza, to što svi pravoslavni Oci i Dogmatika govori suprotno tebi?

Što se tiče mog kabdahijskog ponašanja, ja sam samo citirao vaše reči i malo se nasmejao na ceo ovaj cirkus. Pa razveseli se malo oče nismo svi tu da aplaudiramo tvojim izmišljotinama... btw tvoje ponašanje i uličarski rečnik koji koristiš mene recimo uopšte ne vređa, samo mi potvrđuje tvoje porive i velike šupljine koje maskiraš učenošću a iskreno ni sam sebi nisi jasan. Prvo tema/teza je potpuno izmišljena (ne postoji kao crkveno učenje onako kako ga ti objašnjavaš), drugo posle mnogo navodnog "dokazivanja" a ustvari nasilnog učitavanja u textove otaca nekakvih tvojih fix ideja o dimenzijama, skontaš da nešto ipak ne štima. I onda na 385-oj strana sam kažeš "treba izbaciti reč preegzistencija", pa monsinjor tema ti se tako zove?

Đe ba zapelo? :POPOcorn1:

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pitanje mi je dobro upravo zbog tvog odgovora a sećaš se da smo to sve već prešli a znaš da imam vrlo dobro pamćenje.

Pitanje mi je nastalo zbog dragišinog upada, jer očigledno on negira ovo o čemu pričamo.

Брт ВСБ, мозак ми још не функционише добро...:)) Изашао сам на 10 минута и сав се презнојио и зајапурио..

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

6 Јер телесно мудровање смрт је, а духовно мудровање живот је и мир. 7 Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може.

Vidi sad još referenci u pismu o mudrovanju po telu, da bi dobio sliku dela Spasenja i Tela Gospodnjeg.

the carnal mind.  Gr. the minding of the flesh.
Рим 1:28; Рим 1:30; Рим 5:10; Изл 20:5; 2Дн 19:2; Пс 53:1; Јн 7:7; Јн 15:23; Јн 15:24
Ефс 4:18; Ефс 4:19; Кол 1:21; 2Тим 3:4; Јак 4:4; 1Јн 2:15; 1Јн 2:16

Ај то објасни разбојницима и талибанима који би самог  Бога силовали, а себе мазили и онда се господа љуте када им Авва каже да чине противприродан блуд :bu:

Све од поимања Правде иде, Откуп је дат, откуп прими и постани Син Љубави :)

Е да ли се памет налива левком како они замишљају? Зар је тако тешко веровати? 

Јер је све страсно са разлогом! Па и сам пали Деница славни копи пејстер је упецан у тело, само што је глуп тај отац талибанштине!

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Брт ВСБ, мозак ми још не функционише добро...:)) Изашао сам на 10 минута и сав се презнојио и зајапурио..

Bićeš dobro juče sam se molio za tebe.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dkle Hristos mora obuhvatati svu tvar, inače se preko Sina Čovečjeg tvar ne može obožiti.

"Није ли то задатак и испуњење људске природе, а у Господу ИХ?"

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 сат, dragisa рече

Šta je "novotarska" teza, to što svi pravoslavni Oci i Dogmatika govori suprotno tebi?

Što se tiče mog kabdahijskog ponašanja, ja sam samo citirao vaše reči i malo se nasmejao na ceo ovaj cirkus. Pa razveseli se malo oče nismo svi tu da aplaudiramo tvojim izmišljotinama... btw tvoje ponašanje i uličarski rečnik koji koristiš mene recimo uopšte ne vređa, samo mi potvrđuje tvoje porive i velike šupljine koje maskiraš učenošću a iskreno ni sam sebi nisi jasan. Prvo tema/teza je potpuno izmišljena (ne postoji kao crkveno učenje onako kako ga ti objašnjavaš), drugo posle mnogo navodnog "dokazivanja" a ustvari nasilnog učitavanja u textove otaca nekakvih tvojih fix ideja o dimenzijama, skontaš da nešto ipak ne štima. I onda na 385-oj strana sam kažeš "treba izbaciti reč preegzistencija", pa monsinjor tema ti se tako zove?

Đe ba zapelo? :POPOcorn1:

"Неправославно учење" оклеветаног Авве како Га видим (А то и ти за ексерима и скалпелима ридаш?)

"И тако иду дани, а осим средине не желимо знати; ни Почетак, нити Крај! У простору си, али ван истог, без тачке ослонца искаш битност? Битан ли си? Веруј да Јеси! 
-Хех, па сада када знам да сам битна, освешћена том чињеницом ја издајица Тебе и Себе, јер залутах, имам те право и уцењивати ташто и сујетити се?! 
-Јесте, тако, али не заборави да и од камења могу слуге направити! Зашто ти, о светлости, зашто жудиш мраком постати, а толико си већ пута прешла? Зашто на себе руку дижеш о Предрага, зашто Ми не верујеш те себебитно, "храбро-пркосно" и неверно у смрт ходиш, е да ли ћеш се мени наругати? 
Знаш Мила! Постоји Један свуда присутан Младенац, родио сам Га! Негуј Га у себи, немој га убијати, немој Ирод бити! Приви Га уз Себе, а од Фараона Га животом и страдањем себе и од Себе чувај, јер Он те чека и пре но што мислиш и зарад Његове Љубави си! Он је Живот мила, Он! Немој Га распињати!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...