Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 А пред празник пасхе знајући Исус да Му дође час да пређе из овог света к Оцу, како је љубио своје који беху на свету, до краја их љуби. Kako nas to Isus Hristos ljubi do kraja? Dajući nam Telo i Krv svoju, do kog kraja nas ljubi? Kako nam se daje? Kao Vaskrsli Sin ili kako nam se daje, gde je Njemu kraj? Kad je Isus prestao da Ljubi? Nikad, jer je On Vaskrsenje i Život večni tako je i pričestio apostole. Ko to misli da je Isusu Hristu smrt kraj? Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 36 минута, dragisa рече ne performansa radi nego radi podučavanja šta da čine u njegov spomen jer domostroj spasenja još uvek u tom trenutku nije zaokružen. a vi iz toga izvodite zaključke o multidimenzijama koje se prepliću odnosno fizičkoj preegzistenciji Ti ne razumeš kad te ja pitam kome da Ga spomenu? Dakle spominjajući Isusa Hrista šta kažu apostoli kojim su se Telom i Krvlju pričestili? El to bio isti Isus Hristos kad su se pričestili i onaj koji je vaskrsao i kojeg je Toma dodirnuo? El to isto Telo Hristovo? Zoran Đurović, Trifke, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Занимљиво је да се Драгиша недавно појавио на овој теми и одмах напао Ђуровића. Тек тако се појави после толико дана расправе и почне да негира оно што је већ објашњено. То ми је чудно. Тако се и Светлана појавила, сад је нема. Свима нам се деси да погрешимо, али је проблем што он не пита да му Ђуровић објасни већ се поставља као ауторитет и покушава да га поучава. Драгиша, не жури, полако читај текстове оца Зорана па се јави за месец дана. И ја сам неке његове ставове схватио после извесног времена. Ведран*, Матусал, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 1 hour ago, dragisa рече 19. И узевши хљеб заблагодари, преломи га и даде им говорећи: Ово је тијело моје које се даје за вас; ово чините за мој спомен. Dragisa pogledaj ovo : Matt 26:28 Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva na otpuštenje grijeha. Matt 26:28 τοῦτο γάρ ἐστιν τὸ αἷμά μου τῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυννόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν. Kako je krv bila proljevajuca ako znamo da je ovo sto se opisuje ovde pre krsta? Ili vidi ovo: Luke 22:19 Καὶ λαβὼν ἄρτον εὐχαριστήσας ἔκλασεν καὶ ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων· τοῦτό ἐστιν τὸ σῶμά μου τὸ ὑπὲρ ὑμῶν διδόμενον· τοῦτο ποιεῖτε εἰς ἐμὴν ἀνάμνησιν. Luke 22:19 I uzevši hljeb dade hvalu, i prelomivši ga dade im govoreći: ovo je tijelo moje koje se daje za vas; ovo činite za moj spomen. Zapazi da su u oba slucaja participi u pitanju: Dajuci, prolevajuci. Kako? Justin Waters, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Kako je krv bila proljevajuca ako znamo da je ovo sto se opisuje ovde pre krsta? Pobeže a hteo sam da ga pitam, kako se on to pričešćuje vaskrslim Hristom ako mu je Pavle ostavio pričešće kako ga je i primio. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 8 минута, Жика рече Драгиша, не жури, полако читај текстове оца Зорана па се јави за месец дана. И ја сам неке његове ставове схватио после извесног времена. Нема ништа од тога. Дечко је глуп, али за медаљу! ВСБ само губи време. Те ликове треба оставити њиховом мраку... То су пацови и змије о којима говоре Оци, а из Григорија нам Враголан приведе места. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 6 минута, Trifke рече Zapazi da su u oba slucaja participi u pitanju: Dajuci pr,olevajuci. Kako? То су вежбали литургију... Ис им је објаснио и око отворених-затворених двери, малог и великог входа, тихог читања молитава... Него, није све записано у Јеванђељу... Justin Waters, Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Нема ништа од тога. Дечко је глуп, али за медаљу! ВСБ само губи време. Те ликове треба оставити њиховом мраку... То су пацови и змије о којима говоре Оци, а из Григорија нам Враголан приведе места. nemoj tako Zoki. Svi smo mi bili glupi dok nam Bog ne dade mudrosti. Sta bi bilo da su svi u zivotu koji su imali samnom posla mislili tako kao ti? Pavle poseja Apolo zali a Bog dade da uzraste! Zoran Đurović, Матусал, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Нема ништа од тога. Дечко је глуп, али за медаљу! ВСБ само губи време. Те ликове треба оставити њиховом мраку... То су пацови и змије о којима говоре Оци, а из Григорија нам Враголан приведе места. Зашто неки људи одмах нападају и оптужују, а нису добро схватили? Зар није поштеније рећи, не разумем, нећу се бавити тим питањима, идем да се молим и радим. Ведран*, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 2 минута, Trifke рече nemoj tako Zoki. Svi smo mi bili glupi dok nam Bog ne dade mudrosti. Sta bi bilo da su svi u zivotu koji su imali samnom posla mislili tako kao ti? Pavle poseja Apolo zali a Bog dade da uzraste! Naravno da jesmo bili glupi ali smo trpeli ovog djurovića, nismo ga nazivali pogrdnim imenima Trifke, Ведран*, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 сат, Milan Nikolic рече Пре Великога праска? Ne, veliki prasak je početak nama vidljivog univerzuma, što ne znači da je to bio i apsolutni početak svega što postoji na materijalno-energetskom planu. Znam da dragiša neće odgovoriti jer to je pitanje vrlo nezgodno za njegove insinuacije i podsmjehe ovdje koje prosipa ni otkud se pojavivši nakon dugog vremena apstinacije sa foruma. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Kome da Ga spomenu? Dakle čime su se pričestili apostoli, da li je to bilo istinsko Telo i Krv Gospoda Isusa Hrista ili nije? Da li je to Vaskrsli Hristos ili nije? Što odmah ovako tvrdo šah-mat i sad je podvio rep ili će se vratiti sa nekim diplomatskim odgovorom. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Justin Waters рече Što odmah ovako tvrdo šah-mat i sad je podvio rep ili će se vratiti sa nekim diplomatskim odgovorom. Nije hteo da kaže da li se on pričešćuje vaskrslim Hristom. Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 6 минута, Trifke рече nemoj tako Zoki. Svi smo mi bili glupi dok nam Bog ne dade mudrosti. Sta bi bilo da su svi u zivotu koji su imali samnom posla mislili tako kao ti? Pavle poseja Apolo zali a Bog dade da uzraste! Запосео те дух старца Порфирија! Него ја ове прво откачим аперкатом од пода, а онда саставим крошеом! Ни Ис не похвали Савла, него га ослепе. Ис са гневом их прострели погледом! Има овде доста људи који су почели да размишљају, односно да сумњају у своје свезнање, и то су искупљене душе. А ругачи под мач Конанов иду... Trifke, Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Nije hteo da kaže da li se on pričešćuje vaskrslim Hristom. Ne smije da kaže, ako kaže onda je priznao ovo što pričamo, jedino kako može je da negira da su se apostoli pričestili vaskrslim Hristom i da daje zakukuljene i zamumljene odgovore. Жика, Матусал, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука