Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Interesantno je da i mi i katolici i protestanti posatvaljamo ,kada je pricesce u pitanju, isto pitanje ali dajemo razlicite odgovore. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 2 минута, Justin Waters рече

Ne smije da kaže, ako kaže onda je priznao ovo što pričamo, jedino kako može je da negira da su se apostoli pričestili vaskrslim Hristom i da daje zakukuljene i zamumljene odgovore. 

Будалаш је лепо рекао да је то била вежба, шта  ће апостоли требати да раде једног дана... Какво вас причешће спопало? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Будалаш је лепо рекао да је то била вежба, шта  ће апостоли требати да раде једног дана... Какво вас причешће спопало? 

Hahaha ja čitam i smijem se. Citirao je inače samo citat koji pominje tijelo...izostavio je i citat gdje se pominje krv koja se proliva...jer nezogdan je taj particip. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Hahaha ja čitam i smijem se. Citirao je inače samo citat koji pominje tijelo...izostavio je i citat gdje se pominje krv koja se proliva...jer nezogdan je taj particip. 

pa i citat sa telom koji izostavlja lomljenje i davanje. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Запосео те дух старца Порфирија!:))12:smeha::))

Него ја ове прво откачим аперкатом од пода, а онда саставим крошеом! Ни Ис не похвали Савла, него га ослепе. Ис са гневом их прострели погледом! Има овде доста људи који су почели да размишљају, односно да сумњају у своје свезнање, и то су искупљене душе. А ругачи под мач Конанов иду... 

Ima i ovja stih: Lev 19:17 Ne mrzi svoga brata u svom srcu! Dužnost ti je koriti svoga sunarodnjaka. Tako nećeš pasti u grijeh zbog njega.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Trifke рече

Dragisa pogledaj ovo : Matt 26:28 Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva na otpuštenje grijeha.

Matt 26:28 τοῦτο γάρ ἐστιν τὸ αἷμά μου τῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυννόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.

Kako je krv bila proljevajuca ako znamo da je ovo sto se opisuje ovde pre krsta? 

Ili vidi ovo: 

Luke 22:19 Καὶ λαβὼν ἄρτον εὐχαριστήσας ἔκλασεν καὶ ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων· τοῦτό ἐστιν τὸ σῶμά μου τὸ ὑπὲρ ὑμῶν διδόμενον· τοῦτο ποιεῖτε εἰς ἐμὴν ἀνάμνησιν.
Luke 22:19 I uzevši hljeb dade hvalu, i prelomivši ga dade im govoreći: ovo je tijelo moje koje se daje za vas; ovo činite za moj spomen.

Zapazi da su u oba slucaja participi u pitanju: Dajuci, prolevajuci. Kako? 

Nemam puno mogućnosti da sada detaljno odgovaram ali ukratko, vi gresite u tome sto ovim radnjama pridajete vremenske dimenzije i redoslede i onda iz te perspektive pletete ideju fizicke preegzistencije i preklapanja dimenzija vremena i vecnosti. 

Stvarnost je mnogo jednostavnija, i nema potrebe fantazirati teorije. IH kao jevrejski ucitelj a mi znamo kao BogoCovek savrseno jasno tumaci pashu. Sa jedne strane ima duboku svest o svojoj predstojecoj zrtvi (koliko god mu ne prija sve ukazuje na nuznost stradanja)  dok sa druge strane savrseno tumaci Volju Boziju koju je Bog vaspostavio jos prilikom izbavljenja od Egipcana. Potrebna je krv jagnjeta da obelezi dom, i beskvasni hleb bez primesa. 

Daje im i govori to sto govori. Jer govori sta ce biti odnosno sta zaista jeste  taj starinski praznik i na koga ustvari ukazuje. Spasenje Jevreja sada ovim novim zavetom njime biva ostvareno i on im ukazuje sta vino hleb i ceo praznik zaista simvolise. 

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tačno imam njuh.

Znači simvol.

Надам се да грешим, али изгледа да је упао у протестантизам.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, dragisa рече

Nemam puno mogućnosti da sada detaljno odgovaram ali ukratko, vi gresite u tome sto ovim radnjama pridajete vremenske dimenzije i redoslede i onda iz te perspektive pletete ideju fizicke preegzistencije i preklapanja dimenzija vremena i vecnosti. 

Stvarnost je mnogo jednostavnija, i nema potrebe fantazirati teorije. IH kao jevrejski ucitelj a mi znamo kao BogoCovek savrseno jasno tumaci pashu. Sa jedne strane ima duboku svest o svojoj predstojecoj zrtvi (koliko god mu ne prija sve ukazuje na nuznost stradanja)  dok sa druge strane savrseno tumaci Volju Boziju koju je Bog vaspostavio jos prilikom izbavljenja od Egipcana. Potrebna je krv jagnjeta da obelezi dom, i beskvasni hleb bez primesa. 

Daje im i govori to sto govori. Jer govori sta ce biti odnosno sta zaista jeste  taj starinski praznik i na koga ustvari ukazuje. Spasenje Jevreja sada ovim novim zavetom njime biva ostvareno i on im ukazuje sta vino hleb i ceo praznik zaista simvolise. 

Cvingli bi ti ovo potpisao samo tako ali Kalvin i Luter ne kao ni katolici ni pravoslavni. Evo dajem ti sansu da se ispravis pa da napises nesto na ovo sto sam pitao. Kako to prolivajuce dajuce a jos nije ni prolivajuce ni dajuce? Sve si odgovorio samo ne ono sto pitah. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Надам се да грешим, али изгледа да је упао у протестантизам.

Ne samo bi mu Cvingli podpisao ovo ali Kalvin i Luter ne. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, dragisa рече

Stvarnost je mnogo jednostavnija

Stvarnost uopšte nije tako jednostavna. Nauka ima problema sa percepcijom stvarnosti, a tek odnos Bog i tvorevina...naprotiv vi je uprošćujete stavljajući nekakv sljed događaja kao apsolutan...Bog - stvaranje - rođenje - propovjed - vaskrsenje - vaznesenje - drugi dolazak - sud - život bez završetka. To ne ide tako. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Ne samo bi mu Cvingli podpisao ovo ali Kalvin i Luter ne. 

Što kaže, o.Konan, ne dao ti Bog da ti VSB postavi pitanje... :))))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Zoran Đurović рече

Брт ВСБ, мозак ми још не функционише добро...:)) Изашао сам на 10 минута и сав се презнојио и зајапурио..

staniiiiiiiNe izlazit vani..ja izađoh jučer(osmi dan)nedaj Bože..kad riknula nisam od kašlja..0122_tuk

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Što kaže, o.Konan, ne dao ti Bog da ti VSB postavi pitanje... :))))

Bas to. Uleteo je u ono sto se nije nadao. Sam sebi isekao granu. Mozda ga to osvesti. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Cvingli bi ti ovo potpisao samo tako ali Kalvin i Luter ne kao ni katolici ni pravoslavni. Evo dajem ti sansu da se ispravis pa da napises nesto na ovo sto sam pitao. Kako to prolivajuce dajuce a jos nije ni prolivajuce ni dajuce? Sve si odgovorio samo ne ono sto pitah. 

Meni srvarno nije jasno sta tebi nije jasno. Spasenje koje je starim zavetom smbolizovano bekstvom iz egipta  i Spasenje koje ce se ostvariti u IH gde je potpuno jasna poruka IH e ljudi "trebam vam ja" jer bez njegove Licnosti koju primamo nema ništa. Zamrsio si sa tim davajuce/proljevajuce dok je rec o jednostavnom objasnjenju "ovo sto vidite je telo moje i ono se za vas daje / ovo sto vidite je krv moja i ona se za vas proliva"... Sta je tu problem. 

• Свиђа ми се 1

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...