Снежана Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече И то што кажеш. Зато што уживам. Upravo, trebalo bi da se posipaš pepelom (u tvom slučaju peskom) dok ovde drugima posipaš kofu splačina na glavu, naravno ako si dovoljno produhovljen da padneš u uninije i nikako da se diviš lepoti Božijeg stvaranja. Amin je u fotografiju, praštaj i pomjani mene grešnu ? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Mislio sam da odgvororim na sva predhodna pitanja, ali, sam odustao, radi postovanja i tolerancije koje treba da bude izmedju nas. Napisao sam dosta u vezi toga kako gledam na pitanje , po blagodati bespocetni i to je neki moj stav. Ни најмање ниси одговорио на беспочетност и нествореност човека. пре 2 минута, Bokisd рече Licno, celu ovu pricu oko ( po blagodati bespocetni ) ne shvatam tako , kao da resavanje ovog pitanja moze biti presudno u nasem spasenju. U crkvi sam, zivim pobozno koliko mogu i pricescujem se. Рекао сам ти да си прикривени атеиста. И објаснио зашто. Били су у цркви, живели побожно и причешћивали се и Арије, и Акиндин и Варлаам. Да сам на твом месту, и да ми Ава Римски каже нешто овако, ја не бих мирно спавао. Само спаљена савест може да презре речи светаца о томе како смо беспочетни и да их одбаци са гађењем. Уживај у твојој побожности, праштај што сам ти пореметио мир. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 Баш хтедох да кажем да га је награбусио. Видите оче, то је ваша бољка. Ваше тумачење сте апсолутизовали, те сви који нису сагласни са вама су отпали. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 5 минута, Снежана рече da se diviš lepoti Božijeg stvaranja. Небеса казују славу Божију, дела руку Његових јавља свод небески... пре 6 минута, Снежана рече Upravo, trebalo bi da se posipaš pepelom (u tvom slučaju peskom) dok ovde drugima posipaš kofu splačina na glavu Непријатељи моји... Боже мој! Заповеди нека буду као прах, као песак пред ветром. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 8 минута, Ведран* рече Небеса казују славу Божију, дела руку Његових јавља свод небески... Непријатељи моји... Боже мој! Заповеди нека буду као прах, као песак пред ветром. Sedi s mirom, osveta je moja i ja ću je vratiti Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 32 минута, Ведран* рече И то што кажеш. Зато што уживам. Ово је много лепо, одувек сам желео да живим поред мора ... изгледа као неки океан. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 Управо сада, Брка Жарковачки рече Ово је много лепо, одувек сам желео да живим поред мора ... изгледа као неки океан. Ma jok. Marinkova bara ? Zoran Đurović, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Снежана рече Ma jok. Marinkova bara ? Није, ово су Дрћевачке баре Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Баш хтедох да кажем да га је награбусио. Видите оче, то је ваша бољка. Ваше тумачење сте апсолутизовали, те сви који нису сагласни са вама су отпали. До коначне осуде аријанизма су људи могли да мисле и овако и онако (у календарчету имамо св. Артемија који је био аријанац - не овај Радосављевић), као што ни Паламини опоненти нису били никакви јеретици док се нису димом истерали из јазбина. Исти случај је и са вама. Овде су вам изнета отачка учења, ви сте их негирали као да се ради о тлапњама. Без икаквог зазора негирате паламизам примењен на проблем о коме се расправљало. Ниједан од отачких текстова који вам је јасно дао до знања да сте у заблуди, нисте прихватили. На крају сам вам објаснио и зашто је то, јер ви одбијате сједињење Бога са човеком. Ви опсесивно покушавате да задржите човечију аутономију, а Бог није желео човека ван себе. Безбожни Јулијан је против Августина рекао: a deo emancipatus homo est: човек је независтан од Бога (Opus imperfectum contra Iulianum, 1, 78). Кад негирате Паламу: Човек је нестворен, ви не негирате један случајни став, него цео систем. А тај Паламин став објашњава како се сједињујемо са Сином. Зато сте јеретици као анти-паламити. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече против Августина рекао: a deo emancipatus homo est То чоче! 'манципација! Јашта! 'манципација свега од свега! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече То чоче! 'манципација! Јашта! 'манципација свега од свега! Ови наши замишљају да ће једног дана рећи: Добро је, друже Боже, што си нас сочинио, али смо ми засебни, дани нам парче ове земље, нећемо те срдити, само ти стој по страни! Логос се уселио у нас, ови га, иако крштени, разоваплоћују и изгоне! Не схватају да нису своји. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 17 минута, Zoran Đurović рече До коначне осуде аријанизма су људи могли да мисле и овако и онако (у календарчету имамо св. Артемија који је био аријанац - не овај Радосављевић), као што ни Паламини опоненти нису били никакви јеретици док се нису димом истерали из јазбина. Исти случај је и са вама. Овде су вам изнета отачка учења, ви сте их негирали као да се ради о тлапњама. Без икаквог зазора негирате паламизам примењен на проблем о коме се расправљало. Ниједан од отачких текстова који вам је јасно дао до знања да сте у заблуди, нисте прихватили. На крају сам вам објаснио и зашто је то, јер ви одбијате сједињење Бога са човеком. Ви опсесивно покушавате да задржите човечију аутономију, а Бог није желео човека ван себе. Безбожни Јулијан је против Августина рекао: a deo emancipatus homo est: човек је независтан од Бога (Opus imperfectum contra Iulianum, 1, 78). Кад негирате Паламу: Човек је нестворен, ви не негирате један случајни став, него цео систем. А тај Паламин став објашњава како се сједињујемо са Сином. Зато сте јеретици као анти-паламити. Ваша теорија је знатно комплекснија од претпоставке коју је дао Блауерс, а нико од отаца није експлицитно тако тврдио. Зато ваше сиљење такве теорије прилично одбија. Од јављања светаца у есхатолошким телима, лакоћом сте дошли до нестворених енергија. Једноставно, то је толико недоказиво - нема у предању - да је чудно колико сте навалили са тим. Јасно је да носите важне теолошке карактеристике у својим излагањима, али оне потребују пажљива тумачења, перцепцију и слободу, а не застрашивања и претње којима се служите. Нико вама није спочитавао за ту теорију, док нисте неког подболи и осудили за отпадништво. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 43 минута, Zoran Đurović рече Ни најмање ниси одговорио на беспочетност и нествореност човека. Pa, ne znam kako moze da postoji po prirodi, jer bismo imali coveka koji sa - postoji Bogu po prirodi i pre stvaranja. O tome sam pricao. пре 43 минута, Zoran Đurović рече Рекао сам ти да си прикривени атеиста. И објаснио зашто. Били су у цркви, живели побожно и причешћивали се и Арије, и Акиндин и Варлаам. Да сам на твом месту, и да ми Ава Римски каже нешто овако, ја не бих мирно спавао. Само спаљена савест може да презре речи светаца о томе како смо беспочетни и да их одбаци са гађењем. Уживај у твојој побожности, праштај што сам ти пореметио мир. Nije bas to tako, preterujes. Nisam negirao reci svetitelja, po blagodati mozemo biti bespocetni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 19 минута, Брка Жарковачки рече Није, ово су Дрћевачке баре Није бара но Сахара. Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 11 часа, Zoran Đurović рече Као да је резимирао наше гледиште (у тому о Максиму) Пол М. Блауерс: А ја имао част да ме он нешто мало подучава и тако то Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука