Trifke Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 25 минута, Снежана рече Neko kajanje mi svakako predstoji, ti nisi iz te priče. Nisam ni hteo da budem iz takve price. Isusovo magare and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Мени никад није било јасно зашто људи долазе на форум да би само читали Оце? И кад виде друге како о прочитаном разговарају одмах почну да пене на уста. Ако хоћеш да читаш Оце и не желиш ни да размишљаш ни да разговараш, онда књигу у шаке и широко ти поље. Zato što se većini pravoslavlje svodi na postavljanje bogougodnih citata, te prigodnih sličica, a jedini komentar koji imaju je Amin brate/sestro +++ Zoran Đurović, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 2 минута, Trifke рече Nisam ni hteo da budem iz takve price. Ja sam Snežana, moš samo patuljak da budeš Avocado, Zoran Đurović, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Понекад ме ухвати пророчки дух, а сада рационално велим: Од свих судбина само ме не може снаћи она да ће ме Ис испљунути као бљутавог или млаког! То пак отвара прилично добре шансе да се обретем у Рају, јер нема 'де друго да ме баци, осим у пакао, а Рај би био досадан без мене! Да ширим саблазни, не бих рекао, јер Сарага, Милан, Боксит и комп. не отпадоше од слатког православља, него се још утврдише у њиховој верности строгом поштовању и испуњавању свих Божијих заповести и светих канона Цркве! Зато саветујем Сараги да у тестаменту наложи да јој у џеп кад је сахране ставе таблу са бромазепаном и флашицу воде, да би могла да преживи ако ме случајно - камену се казало, ни да Бог драги... - угледа у рају, јер ако је удри срце, онда нема новог васкрсења! Оде жена, ко кило ракије! Ја имам теологумен литмус тест за проверу да ли си некоме опростио. Ако ти је нелагодно на помисао да у рају може бити неко ко ти је зло учинио то значи да му ниси опростио. Zoran Đurović, Драшко and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 5 часа, Zoran Đurović рече протојереју-ставрофору др Радомиру В. Поповићу ЖАЛБА Високопреподобни оче, А мене интересује како то да ови духовни и побожни, и учени у православљу, и свему што с православљем има и нема везе итд., итд. писачи и .чице захтева, обраћају се једном протојереју-ставрофору са "високопреподобни оче"? Ђе су то научили? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 4 часа, Isusovo magare рече Moram ja pitati ove svoje sta misle sto furam po pravoslavnom forumu.. Ако хоћеш у рај као мученица ово питај бискупа Кошића. Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече А мене интересује како то да ови духовни и побожни, и учени у православљу, и свему што с православљем има и нема везе итд., итд. писачи и .чице захтева, обраћају се једном протојереју-ставрофору са "високопреподобни оче"? Ђе су то научили? Sta bi to značilo "visokoprepodobni"?? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 31 минута, Снежана рече Zato što se većini pravoslavlje svodi na postavljanje bogougodnih citata, te prigodnih sličica, a jedini komentar koji imaju je Amin brate/sestro +++ Амин сестро. Avocado, Снежана, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 Управо сада, Ведран* рече Ако хоћеш у рај као мученица ово питај бискупа Кошића. Ma jok bolan ne pricam ja sa biskupima jesi lud?!!Ja samo sa normalnim ljudima pricam.. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 32 минута, Ведран* рече Ја имам теологумен литмус тест за проверу да ли си некоме опростио. Ако ти је нелагодно на помисао да у рају може бити неко ко ти је зло учинио то значи да му ниси опростио. Jest ali ja zamisljam ovako..da je malo dalje od mene i da se ne viđamo često... Матусал, Paradoksologija, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 13 минута, Isusovo magare рече Jest ali ja zamisljam ovako..da je malo dalje od mene i da se ne viđamo često... Mnogo je stanova u kući oca mojeg , nevidjanje je sasvim prihvatljivo Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 1 hour ago, Isusovo magare рече Sta bi to značilo "visokoprepodobni"?? Преподобни су су свети који су Богу угодили у монашком лику. Овај израз се користи и у обраћању, из поштовања, према клирицима монашког реда. А будући да протојереј-ставрофор није монах него мирски свештеник он не може бити "високопреподобни". Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 1 hour ago, Ведран* рече Озбиљно? Ово је стварно житијни материјал. Ја бих радо да прочитам цео захтев, ако може? Као да и на форуму има састављача овог захтева. Имају 3-4 писма. Објавићу их. Смехотресно. О. Раша ми дао и смешећи се, рекао: "Узми за твоју архиву". Ја се у молитви и заплачем над овим људима. Туга је то велика... Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 сат, Ведран* рече Ја имам теологумен литмус тест за проверу да ли си некоме опростио. Ако ти је нелагодно на помисао да у рају може бити неко ко ти је зло учинио то значи да му ниси опростио. Сасвим ок ако нема обавезног виђања. Уколико би било, онда би неки који заиста ипак јесу опростили прихватили да злотвори иду у рај, само да они онда оду у пакао или нестану... Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 39 минута, Ведран* рече Преподобни су су свети који су Богу угодили у монашком лику. Овај израз се користи и у обраћању, из поштовања, према клирицима монашког реда. А будући да протојереј-ставрофор није монах него мирски свештеник он не може бити "високопреподобни". nemoj vise objasnjavat zivota ti.. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука