Isusovo magare Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 26 минута, Zoran Đurović рече Остали му и унутрашњи органи цели. То није чудо, него над чудима! То је јако редак феномен. Zanimljivo je to..kad sam bila u blizini osjećala sam se čudno..nekako kao da oko cijelog lijesa postoji nekakva vibra,energija,ali osjećaj radosti.Meni osobno predivno iskustvo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Isusovo magare рече Zanimljivo je to..kad sam bila u blizini osjećala sam se čudno..nekako kao da oko cijelog lijesa postoji nekakva vibra,energija,ali osjećaj radosti.Meni osobno predivno iskustvo. Е, а сада му ја, најбезбожнији међу правосалвним поповима радим 2 иконе, једна за которску, друга за падовску надбискупију! У Риму сам већ урадио једну његову икону. Замисли, које су то перверзије Духа Светог, па да православни поп слика католика Леополда? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 11 минута, Isusovo magare рече Zanimljivo je to..kad sam bila u blizini osjećala sam se čudno..nekako kao da oko cijelog lijesa postoji nekakva vibra,energija,ali osjećaj radosti.Meni osobno predivno iskustvo. Кад те критикују ови твоји католички талибани, ти им реци: Ја сам осетила милост код Леополда, а он дозва православца да га слика! Зато и ја идем да слушам шта прича Ава Зоран Римски, а не да слушам православце уопште. Тања1 and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Е, а сада му ја, најбезбожнији међу правосалвним поповима радим 2 иконе, једна за которску, друга за падовску надбискупију! У Риму сам већ урадио једну његову икону. Замисли, које су то перверзије Духа Светог, па да православни поп слика католика Леополда? Pa ja mislim da "Leopardu" to neće smetati.. Ne bi me čudilo da ima privilegiju "tamo gore"birati tko ce ga slikati na Zemlji.. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Isusovo magare рече Pa ja mislim da "Leopardu" to neće smetati.. Ne bi me čudilo da ima privilegiju "tamo gore"birati tko ce ga slikati na Zemlji.. Па није он неки безвезе светац па да га слика неки безвезе уметник... Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Ова полемика нема благе везе са темом о којој дискутујемо, јер се жена појави после свих ових година да ме окрпи, онако гратис! Наравно да не бих јавно о неким мојим идејама које би психолошке мотивације стајале иза. Konacno malo vremena da se osvrnem na neke poruke strana 170 i 175. Evo sada cu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 Evo sta ume @Svetlana Pecin-Saraguda. Na strani 170 otac Zoran citira clana @Матусал porukom: Ова вера је посведочена и у црквеној уметности: Slika 1 А овде оно што говори да је човек створен по слици Ис Хс, а што Кратос у свом безбоштву одбија:)) Slika 2 Na strani 175 Saraguda citira ovu gore od oca Zorana poruku i umece u citat (i menja boju slova) : Ова вера је посведочена и у западној, римској црквеној уметности: Saragudin argument glasi: Погледајте слова, латинска су. Црквена уметност није баш и неки доказ, с обзиром да уметници допуштају себи у многоме и често уметничку слободу. Crkvene umetnosti slike koje je otac Zoran postavio sadrze ono o cemu govori u poruci. Ali evo Saragude istocno orijentisana, ne zna da je nakon sto je Konstantin 330. preselio Rimsku prestonicu u Konstantinopolj, da je Istok tokom 900 godina uticao na Rimsku umetnost i arhitekturu, da motivi postaju hijerarhijski....U poslednjih nekoliko stotina godina vizantijskog perioda, 12. i 13. vek rimsku crkvenu umetnost inspirisu vizantijski majstori na Sicilijii, a radovi su uglavnom bez uticaja romanskog i gotskog stila, a njihovi radovi i umetnicki stavovi su u velikoj meri sprecili da se gotski stil siri sirom Evrope i prodre u Rim. Dakle, Saraguda, ovo ispod je Byzantine mosaic. 12th-13th century. Monreale. Sicily. Italy. Katedrala ima seriju mozaika ilustruju poglavlja 1- 32 Knjige Postanka. A latnsko pismo iz grckog alfabeta! Napravi listu svojih mrznji prema ocu Zoranu da vidis zasto se provlacis temom bez argumentacije. Nemas znanje? Volim_Sina_Bozjeg, Trifke, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 10 часа, Снежана рече лоша си инвестиција, не исплати се од тебе ни мито узимати Kajaces se jednog dana ali bice kasno. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 6 часа, Svetlana Pecin-Saraguda рече @Матусал Мало наивно си им приступио, мислим на екипу подсмевача. Можда баш и не схваташ зашто то кажем, али нека. У сваком случају, нисам тебе подразумевала под 3 тачке. А да ли им припада Трифке ...? Не би требало, али .... показаће се. Jako zalosno sve dublje i dublje padas. Zalosno je da ne vidis koliko si slepa. Ведран*, Zoran Đurović, Svetlana Pecin-Saraguda and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Kajaces se jednog dana ali bice kasno. Neko kajanje mi svakako predstoji, ti nisi iz te priče. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Још мало да вас насмејем са мојим бившим студентима: Декану Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, протојереју-ставрофору др Радомиру В. Поповићу ЖАЛБА Високопреподобни оче, На Академији постоје студенти на које негативно утичу предавања из предмета Агиологија са химнографијом (3.год.осн.студија) и Савремено богословље (2.год.мастер студија), а које држи професор Зоран Ђуровић. Наиме, ови студенти сматрају да предавања нису у складу са православном теологијом и да професор Ђуровић превише латинизује теолошка виђења, бави се често јересима, јеретицима и апокрифима. Студенти су упознати са постојањем јеретичких учења у историји цркве, али су против претераног бављења њима јер то може нарушити духовно здравље... Напомена: Све ове изјаве професор на часу разрађују до најситних детаља, износећи исказе из личног тумачења у својим научним радовима, које додатно оптерећује и смућује студенте. Студенти који се жале нису верски „затуцани“ нити зилотски настројени, редовно се причешћују и читају дела Св Отаца, познају догматику и Историју Цркве у довољној мери да не прихватају манипалуцију протестантске теологије која је професору Ђуровићу, можда и несвесно (услед живљења и дошколовавања у таквом окружењу) утицала на теолошки приступ у бављењу делима Отаца Цркве. Kakva glupost! Ti ljudi nemaju pojma o protestantskoj teologiji. Moglo bi te se optuziti da si blizi RK teologiji ali protestantskoj nikako. Zaista je tuno sta se sve desava i sto rece vladika Nikolaj: Ubi nas neznanje. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 4 часа, Zoran Đurović рече Нисам. Променио се стаф. Радио сам практично гратис, јер требало је плаћати авионску карту, а плата је била око 150-200 еу. Прве године ми нису плаћали авион, а долазио сам 2 пута месечно. На крају ови безумници од артемита рекоше како сам украо 10-20 000 еу, мада се никакав поступак не води против мене, нити сам икад оптужен за неку крађу. - Моји са БФ нису били много бољи, па сам сазнао да причају како ме је жена напустила и овдела децу за Србију, па вл. Јован нишки звао да пита, а жена поред мене. Ја реко: Да не халуцинирам, да нисам у неком Матриксу? Мислим да се у неком блаженству говори о овоме... To je stvarno zalosno i gadno kada nekoga ne podnosis zbog onoga sto prica a ti ga napadnes po porodici. Zaista sta ti ljudi misle, To su bili stvarno niski udarci. Strasno! Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 5 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Brate sestro, koliko god da vas ima.. Ti,prvenstveno na poznaješ kulturu diskusije u teoloskoj misli. Ti zahtevas da ti Zoran postavi gole citate bez svog misljenja o njima, Мени никад није било јасно зашто људи долазе на форум да би само читали Оце? И кад виде друге како о прочитаном разговарају одмах почну да пене на уста. Ако хоћеш да читаш Оце и не желиш ни да размишљаш ни да разговараш, онда књигу у шаке и широко ти поље. Volim_Sina_Bozjeg, Матусал, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Мени никад није било јасно зашто људи долазе на форум да би само читали Оце? И кад виде друге како о прочитаном разговарају одмах почну да пене на уста. Ако хоћеш да читаш Оце и не желиш ни да размишљаш ни да разговараш, онда књигу у шаке и широко ти поље. Amin +++ ? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Заслужила сам да ти изнесем из захтева мојих студената да ме избаце као проф са Академије: "Важно је напоменути да студенти који се жале воде уредан црквени живот, под руководством духовника и појачано осећају демонизовање ових предавања која су противна учењу светих Отаца, тако што губе душевни мир, јављају им се сумње у до сад стечено сазнање, замишљају саблажњиве слике, имају лоше снове који су прожети садржајем који су упили на часовима". Није шала! Заиста су ово написали! Озбиљно? Ово је стварно житијни материјал. Ја бих радо да прочитам цео захтев, ако може? Као да и на форуму има састављача овог захтева. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука