Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 3 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

@Zoran Đurović Саблажњавам се начином на који пишеш људима. Препун ниподаштавања, вређања људи, а и подметањем мисли. Срамотиш мантију. 

А да стоји испод мојих речи потпис: Таса, ти не би рекла ни реч. Знамо се тицо док си јаје била. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

@Zoran Đurović Саблажњавам се начином на који пишеш људима. Препун ниподаштавања, вређања људи, а и подметањем мисли. Срамотиш мантију. 

Kako si netko uzme za pravo vrijeđati svećenika????

Vi ste iznad njega ili?!

Jeste biskup ili kardinal??Episkop kakogod?!!

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 12 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

@Гајић И ти извини што те нисам посебно навела већ сам те ставила под 3 тачке. 

Бре, много сте осетљиви, ако вас човек не помене у вашим "подвизима" или "хумору". :1319_womens:

Штована и виоскопреподобна високолетачице, како кренусте, па верујте могао бих се и заљубити, али ми вера забрањује :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Da da i u snove ulazi,ja ga već sanjam!!:1502_baby:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

@Гајић И ти извини што те нисам посебно навела већ сам те ставила под 3 тачке. 

Бре, много сте осетљиви, ако вас човек не помене у вашим "подвизима" или "хумору". :1319_womens:

Brate sestro, koliko god da vas ima..

Ti,prvenstveno na poznaješ kulturu diskusije u teoloskoj misli. Ti zahtevas da ti Zoran postavi gole citate bez svog misljenja o njima, kao da te njegovo misljenje može sprečiti u samostalnom sagledavanju golih citata i tumačenja svih drugih autoriteta o njima..

Ti si došla da branis veru, bez da veru ispovedas onako kako ti umes i poznajes ili onako kako ti razumeš svete oce.

Niti u Csrstvo ulazis niti drugome daješ.

Lep provod na temi ti zelim, eto meno još uvek naprimer nije jasno Majendorfovo objasnjenje o nestvorenim energijama a tebi je navodno sve jasno iako nemas  ni komentar ni pitanje. Ali lako je vama ugacenima, teže je nama malima koji tek ukopcavaju, ono što se zove bogopoznanje i koje dolazi odozgo a odozdo od neprestanog kucanja na vrata koja vode na gore.

Eto izvrgni se ti pitanjima koje ja postavljam ili mislima koje licno mene muce na ovu temu, jer sam ponekad i sam sebi nejasan u pitanju a kamoli u objašnjenju

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Isusovo magare рече

Da da i u snove ulazi,ja ga već sanjam!!:1502_baby:

Заслужила сам да ти изнесем из захтева мојих студената да ме избаце као проф са Академије: "Важно је напоменути да студенти који се жале воде уредан црквени живот, под руководством духовника и појачано осећају демонизовање ових предавања која су противна учењу светих Отаца, тако што губе душевни мир, јављају им се сумње у до сад стечено сазнање, замишљају саблажњиве слике, имају лоше снове који су прожети садржајем који су упили на часовима". 12:smeha::))12:smeha: Није шала! Заиста су ово написали! 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Заслужила сам да ти изнесем из захтева мојих студената да ме избаце као проф са Академије: "Важно је напоменути да студенти који се жале воде уредан црквени живот, под руководством духовника и појачано осећају демонизовање ових предавања која су противна учењу светих Отаца, тако што губе душевни мир, јављају им се сумње у до сад стечено сазнање, замишљају саблажњиве слике, имају лоше снове који су прожети садржајем који су упили на часовима". 12:smeha::))12:smeha: Није шала! Заиста су ово написали! 

Isuse i Marijo...dobro je nisam jedina..

Ali (u mom snu)stvarno smo samo pili kavu i doduše po obicaju bili ste ljuti na Milana..nista drugo.

Подели на овим сајтовима

Понекад ме ухвати пророчки дух, а сада рационално велим: Од свих судбина само ме не може снаћи она да ће ме Ис испљунути као бљутавог или млаког! То пак отвара прилично добре шансе да се обретем у Рају, јер нема 'де друго да ме баци, осим у пакао, а Рај би био досадан без мене!:)) Да ширим саблазни, не бих рекао, јер Сарага, Милан, Боксит и комп. не отпадоше од слатког православља, него се још утврдише у њиховој верности строгом поштовању и испуњавању свих Божијих заповести и светих канона Цркве! 

Зато саветујем Сараги да у тестаменту наложи да јој у џеп кад је сахране ставе таблу са бромазепаном и флашицу воде, да би могла да преживи ако ме случајно - камену се казало, ни да Бог драги... - угледа у рају, јер ако је удри срце, онда нема новог васкрсења!:)) Оде жена, ко кило ракије!     

Подели на овим сајтовима

@Svetlana Pecin-Saraguda vidi veci bi mir imao da napikas oca Zorana kako je magarac, jer smo u slobodnom istinskom Bogopoznanju svi magarci ponekad, kako se to divno izrazavao vladika Danilo Krstić cini mi se i da mu svojom teorijom ili jos bolje,da se pozoveš na dogmu, zatvoris magareca usta... Do tada te u miru pozdravljam i divim ti se da ti prelazis preko milanove bulazne teorije lako a zakucavas na vrata teologumenu koji nije u suprotnosti sa nama poznatom dogmom u pravoslavnoj veroispovesti.

Sad vidi ko ima smirenje a ko ne.

Подели на овим сајтовима

Још мало да вас насмејем са мојим бившим студентима:

Декану Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, протојереју-ставрофору др Радомиру В. Поповићу

ЖАЛБА

Високопреподобни оче,

На Академији постоје студенти на које негативно утичу предавања из предмета Агиологија са химнографијом (3.год.осн.студија) и Савремено богословље (2.год.мастер студија), а које држи професор Зоран Ђуровић. Наиме, ови студенти сматрају да предавања нису у складу са православном теологијом и да професор Ђуровић превише латинизује теолошка виђења, бави се често јересима, јеретицима и апокрифима. Студенти су упознати са постојањем јеретичких учења у историји цркве, али су против претераног бављења њима јер то може нарушити духовно здравље...

Напомена: Све ове изјаве професор на часу разрађују до најситних детаља, износећи исказе из личног тумачења у својим научним радовима, које додатно оптерећује и смућује студенте. Студенти који се жале нису верски „затуцани“ нити зилотски настројени, редовно се причешћују и читају дела Св Отаца, познају догматику и Историју Цркве у довољној мери да не прихватају манипалуцију протестантске теологије која је професору Ђуровићу,  можда и несвесно (услед живљења и дошколовавања у таквом окружењу) утицала на теолошки приступ у бављењу делима Отаца Цркве.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Још мало да вас насмејем са мојим бившим студентима:

Декану Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, протојереју-ставрофору др Радомиру В. Поповићу

ЖАЛБА

Високопреподобни оче,

На Академији постоје студенти на које негативно утичу предавања из предмета Агиологија са химнографијом (3.год.осн.студија) и Савремено богословље (2.год.мастер студија), а које држи професор Зоран Ђуровић. Наиме, ови студенти сматрају да предавања нису у складу са православном теологијом и да професор Ђуровић превише латинизује теолошка виђења, бави се често јересима, јеретицима и апокрифима. Студенти су упознати са постојањем јеретичких учења у историји цркве, али су против претераног бављења њима јер то може нарушити духовно здравље...

Напомена: Све ове изјаве професор на часу разрађују до најситних детаља, износећи исказе из личног тумачења у својим научним радовима, које додатно оптерећује и смућује студенте. Студенти који се жале нису верски „затуцани“ нити зилотски настројени, редовно се причешћују и читају дела Св Отаца, познају догматику и Историју Цркве у довољној мери да не прихватају манипалуцију протестантске теологије која је професору Ђуровићу,  можда и несвесно (услед живљења и дошколовавања у таквом окружењу) утицала на теолошки приступ у бављењу делима Отаца Цркве.

U sto evra da je svaki potpisani student imao nekog udaljenog monaha kojeg je zvao duhovni otac. :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

U sto evra da je svaki potpisani student imao nekog udaljenog monaha kojeg je zvao duhovni otac. :))

И ја стављам на твоју!:))

Отворићу тему на ова прикљученија, па да се смеју људи, а крвав моменат ми је био кад су неке помислиле да сам избачен са Академије и кад ме виделе на часу имале да се шлогирају!:))Неки дан пре тога писале на фејсу: Избацили су манијака, идемо да скочимо у буре ракије, вечерас су све кафане наше!:))12:smeha::))

А артемити на Истина=Артемије писали како са овим студенткињама оргијам!

После се људи чуде како говорим да ће ми се писати житије...12:smeha:     

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ana čarnojević рече

@Zoran Đurović 

niste više tamo na Akademiji? 

Нисам. Променио се стаф. Радио сам практично гратис, јер требало је плаћати авионску карту, а плата је била око 150-200 еу. Прве године ми нису плаћали авион, а долазио сам 2 пута месечно. На крају ови безумници од артемита рекоше како сам украо 10-20 000 еу, мада се никакав поступак не води против мене, нити сам икад оптужен за неку крађу. - Моји са БФ нису били много бољи, па сам сазнао да причају како ме је жена напустила и овдела децу за Србију, па вл. Јован нишки звао да пита, а жена поред мене. Ја реко: Да не халуцинирам, да нисам у неком Матриксу?:))

Мислим да се у неком блаженству говори о овоме...   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...