Zoran Đurović Написано Јануар 2, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 4 часа, Milan Nikolic рече Све вам је опроштено, радујте се. И ја бих теби опростио кад би ти казао: Хвала ти, Авво, што ми растумачи Паламу кога нисам разумео! Е, у томе је квака! То виде сви овде, осим Сараге, а можда и Боксита. У више наврата је чак Иван Инквизитор прихватио да су смислене неке ствари које говоримо. У стара времена су потписивали кад изгубе у расправи. То код тебе не постоји. Дијалог, на који се ти позиваш лажно, подразумева одобравање противникових ставова када ти се представи где грешиш. Мене не интересује да слушам твој монолог и твоју "теологију". То би било губљење времена, него се трудим да овде читамо Оце у интересантним и тешким стварима. Зато се очекује од вас да кажете: Да, у праву сте, кад вам се јасно предоче ствари, а не да бандоглаво настављате као јехове да блејите. То није достојно човека који је стекао употребу разума. Остало ти је да потпишеш да смо ти Мајендорф и ја објаснили текст Паламе кога ниси разумео и да идемо даље. Сасвим је легитимно да кажеш како имаш неко своје учење које се зове Иманентна Тројица (што одустаде од богословске?), али је нелегитимно да тврдиш да твоје идеје пишу у Паламе. Ведран*, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 42 минута, Zoran Đurović рече како имаш неко своје учење које се зове Иманентна Тројица (што одустаде од богословске?) Јопе кугла нешто има с овим Мислио сам и ја да баш ово питам, али одустао сам у задњи трен. Рекох себи боље да не чаркам. Да не отворим какву нову пандорину кутију. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 28 минута, Ведран* рече Јопе кугла нешто има с овим Мислио сам и ја да баш ово питам, али одустао сам у задњи трен. Рекох себи боље да не чаркам. Да не отворим какву нову пандорину кутију. Vedrane,sanjah noćas vlč.Zorana..da pijemo kavu..molim te kad si vec pri kugli da mi rastumačiš san..ne znam jel' to dobro ili loše?!!(kad je vec tema pri kraju) Ведран*, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 11 минута, Isusovo magare рече Vedrane,sanjah noćas vlč.Zorana..da pijemo kavu..molim te kad si vec pri kugli da mi rastumačiš san..ne znam jel' to dobro ili loše?!!(kad je vec tema pri kraju) Ево одма да ти речем Магаре. То ти није добар знак, али знак свакако јесте. Само не добар. Знаш. А сад ћу ти рећи како је до тога дошло и шта то све значи. Вако. То те је снашло, мислим тај сан и оно што ти он предвиђа, зато што си грех велики навукла на своју магарећу душу. Рекла си да ми не би сарме спремала, али ај то, него да ни КАФУ са мном не би могла попити. Зато у сну пијеш ову горку кафу с велечасним. А шта то значи? Значи да ће те снаћи и ово, горе зло, од зла кафе са мном. Ето. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, Isusovo magare and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече Ево одма да ти речем Магаре. То ти није добар знак, али знак свакако јесте. Само не добар. Знаш. А сад ћу ти рећи како је до тога дошло и шта то све значи. Вако. То те је снашло, мислим тај сан и оно што ти он предвиђа, зато што си грех велики навукла на своју магарећу душу. Рекла си да ми не би сарме спремала, али ај то, него да ни КАФУ са мном не би могла попити. Зато у сну пијеш ову горку кафу с велечасним. А шта то значи? Значи да ће те снаћи и ово, горе зло, од зла кафе са мном. Ето. А имам рачун и на загребачкој банци, паре можеш и ту да уплатиш. Да се не мучиш. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 18 минута, Ведран* рече Ево одма да ти речем Магаре. То ти није добар знак, али знак свакако јесте. Само не добар. Знаш. А сад ћу ти рећи како је до тога дошло и шта то све значи. Вако. То те је снашло, мислим тај сан и оно што ти он предвиђа, зато што си грех велики навукла на своју магарећу душу. Рекла си да ми не би сарме спремала, али ај то, него да ни КАФУ са мном не би могла попити. Зато у сну пијеш ову горку кафу с велечасним. А шта то значи? Значи да ће те снаћи и ово, горе зло, од зла кафе са мном. Ето. A nedaj Bože.. Trifke, Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 16 минута, Ведран* рече А имам рачун и на загребачкој банци, паре можеш и ту да уплатиш. Да се не мучиш. Vidis ti kud ide ovaj svijet..zamolis popa da ti pogleda u kuglu par sekundi i odma te uputi u banku..e neš' dobit ni novčića.. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече Vidis ti kud ide ovaj svijet..zamolis popa da ti pogleda u kuglu par sekundi i odma te uputi u banku..e neš' dobit ni novčića.. А ти мислиш кугла џаба? Па троши се то. Сваки пут кад протрљаш троши се. А ваља и да се пази да не прегори од честе употребе. П.С. Да ти није можда лакше преко неког бискупа да ми убачиш коју куну? А? Ај види то. Може и евро ако се заузму у ватиканској да ми отворе рачун. Види шта можеш. Ако отворим тамо онда ми можда уплате куне и из државног прорачуна. Чујем ова влада је великодушна, тако да тебе неће ни коштати. Zoran Đurović, Trifke and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 12 минута, Isusovo magare рече Vidis ti kud ide ovaj svijet..zamolis popa da ti pogleda u kuglu par sekundi i odma te uputi u banku..e neš' dobit ni novčića.. ц, ц, ц, па ти основе вере не разумеш... он је божји изасланик на земљи, ти дајући њему у ствари откупљујеш своју душу, не дајеш ти њему лично, њега то ич не занима, и пази се може и анаему на тебе да баци, па шташ онда? Ведран*, Isusovo magare, kopitar and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 5 минута, Снежана рече ц, ц, ц, па ти основе вере не разумеш... он је божји изасланик на земљи Не кити ме, молим те. То је опасно јер могу и ја да почнем да се бавим "богословском тројицом". kopitar, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Не кити ме, молим те. добро де нећу, тебе ћемо да "китимо" ко певаљку на циганској свадби. Zoran Đurović, Ведран*, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 2, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 51 минута, Ведран* рече Не кити ме, молим те. То је опасно јер могу и ја да почнем да се бавим "богословском тројицом". Није нас удостојио одговора како испари суштаствена Богословска Тројица и појави се Иманентна? Да не наступи хилијазам а да нас нико не обавести? Или можда ова прва није у складу са Паламом, а друга јесте? Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 2, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 1 сат, Isusovo magare рече Vedrane,sanjah noćas vlč.Zorana..da pijemo kavu..molim te kad si vec pri kugli da mi rastumačiš san..ne znam jel' to dobro ili loše?!!(kad je vec tema pri kraju) Магарице моја, да си Влаина одма би ти сан био јасан, овако остаде загонетан! Trifke, kopitar and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 7 минута, Zoran Đurović рече како испари суштаствена Богословска Тројица и појави се Иманентна Па ваљда пермутацијом преко гимнастичке тројице. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 2, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2018 пре 4 часа, Zoran Đurović рече И ја бих теби опростио кад би ти казао: Хвала ти, Авво, што ми растумачи Паламу кога нисам разумео! Колико ми је смешно толико се и чудим, а две ствари су у питању. Прва је ваша злоупотреба Паламе и извртање његових мисли и потурање Мајендорфовог тумачења у сасвим други контекст, а друга је колико су форумаши непажљиви те направише од вас гуруа. Спектакуларна је ваша бестидност да се служите таквим махинацијама. Ево, читам све испочетка, и тумачења, од Паламе, и не знам до које мере да се начудим вашим поступцима. Углавном, сам Палама је сахранио вашу теорију преегзистенције, напомињем, вашу теорију коју треба звати ,,преегзистенција Зорана Ђуровића". Палама каже: Међутим, постоје божанске енергије које имају почетак и крај, како то Светитељи једнодушно тврде. (...) Ми знамо да су све божанске енергије нестворене, али не и беспочетне. Заиста, почетак и крај морају се приписати, ако не самој стваралачкој сили, оно макар њеној делатности, то јест њеној енергији усмереној ка свему што је створено. Мојсије је то доказао рекавши да: ''Бог почину од свих дјела својих, која учини''. Мајендорф тумачи: Палама овде каже да постоје неке енергије које имају свој почетак, макар у њиховим спољашњим деловањима, које нису преегзистентне у божанском Уму. Тако, на пример, стваралачка Божја енергија постаје делотворна само онда када стварање и време истовремено почну, док Бог има одувек стваралачку силу и циљ. (...) Паламине мисли о нествореним енергијама које нису беспочетне, могу се сумирати на следећи начин: Све су оне у функцији Божје привремене ''икономије'', неке се (попут стваралачке силе) активирају само када почне време, а неке пак (попут предзнања) неће функционисати када више не буде било овога света. Зато, здраво ћао са вашом теоријом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука